Οι Τοξίνες Αποθηκεύονται στα Λιπώδη Κύτταρα και μας Προκαλούν Κούραση και Πρήξιμο. Ας Αποτοξινωθούμε!

Κοινοποίηση
Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης και των καρδιακών παθήσεων.

Αλλά ξέρατε ότι το σώμα σας αποθηκεύει επίσης τοξίνες μέσα στα λιπώδη κύτταρά σας; Είναι αλήθεια!
Γιατί το σώμα σας αποθηκεύει τοξίνες στα λιπώδη κύτταρα!

Την δεκαετία του 1980, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) διενήργησε πρόγραμμα που ονομάζεται Εθνική Έρευνα Ανθρώπινου Ιστού (NHATS). (1)

Ανακάλυψαν ότι όλα τα δείγματα ανθρώπινου λίπους περιείχαν ίχνη τεσσάρων βιομηχανικών διαλυτών και μιας διοξίνης. Εννέα επιπλέον χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων τριών επιπλέον διοξινών και ενός φουρανίου (οξόλιο), βρέθηκαν σε περισσότερο από το 90% των δειγμάτων λίπους. (2,3)

Τι είναι οι διοξίνες;

Οι διοξίνες είναι μια κατηγορία χημικών ρύπων που σχηματίζονται κατά τις διαδικασίες καύσης, όπως καύση αποβλήτων, δασικές πυρκαγιές και κάψιμο σκουπιδιών, καθώς και κατά τη διάρκεια ορισμένων βιομηχανικών διεργασιών όπως η λεύκανση χαρτοπολτού και η παραγωγή ζιζανιοκτόνων. (4)

Προκειμένου να αποφευχθεί η ελεύθερη μεταφορά των τοξινών αυτών στο σώμα μας, που θα προκαλούσε μεγάλη βλάβη των οργάνων μας, το σώμα αποθηκεύει αυτές τις τοξίνες στα λιπαρά κύτταρα.

Δύο είδη τοξινών.

Οι τοξίνες, όπως και οι βιταμίνες, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Υδατοδιαλυτές τοξίνες: οι οποίες αποβάλλονται από το σώμα μέσω του αίματος και των νεφρών.
Λιποδιαλυτές τοξίνες: οι οποίες μεταφέρονται στο ήπαρ και μρτατρέπονται σε υδατοδιαλυτές. (5)

Οι λιποδιαλυτές τοξίνες περιλαμβάνουν εντομοκτόνα, συντηρητικά, πρόσθετα τροφίμων, βαρέα μέταλλα, ρύπους, πλαστικά και άλλα περιβαλλοντικά χημικά.
Η πρώτη γραμμή άμυνας – Ήπαρ.

Το ήπαρ παράγει χολή, ένα πράσινο-κίτρινο υγρό που αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη. Είναι απαραίτητο για την πέψη λιπών και την εξάλειψη των φθαρμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων και ορισμένων τοξινών από το σώμα.

Κατά τη διάρκεια της πέψης, το έντερο γίνεται επιλεκτικά διαπερατό, έτσι ώστε το λεμφικό σύστημα να πάρει απορροφημένα λίπη και να τα μεταφέρει στο ήπαρ. Τα καλά λίπη στη συνέχεια μετατρέπονται σε χοληστερόλη, κυτταρικές μεμβράνες, ορμόνες, εγκεφαλικά κύτταρα και κύτταρα του δέρματος.

Τα κακά λίπη υποβάλλονται σε επεξεργασία και κάποια αποβάλλονται μέσω της χολής, η οποία απορροφάται από αδιάλυτες ίνες και εξέρχεται από το σώμα ως περιττωματική ύλη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες είναι τόσο σημαντική.

Πώς βοηθάει το λεμφικό σύστημα;

Ο λεμφικός ιστός που συνδέεται με το έντερο (GALT) είναι ο λεμφικός ιστός που περιβάλλει ολόκληρο τον εντερικό σωλήνα. (6)

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ιστός αυτός απορροφά και επεξεργάζεται τόσο τα θρεπτικά όσο και τα τοξικά λίπη από το πεπτικό σύστημα και το μεταφέρει στο λεμφικό σύστημα.

Για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, τόσο ο πεπτικός ιστός όσο και ο λεμφικός ιστός πρέπει να είναι υγιής.

Σημάδια ενός συμφορημένου σχετιζόμενου με το έντερο, λεμφικού ιστού:

• Φούσκωμα
• Αλλεργίες
• Επιπλέον βάρος γύρω από την κοιλιά σας
• Υπερευαισθησία
• Ερεθισμός του δέρματος ή φαγούρα
• Σκλήρυνση αρθρώσεων
• Πρησμένα χέρια και πόδια
• Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
• Περιστασιακοί πονοκέφαλοι.

Γιατί οι τοξίνες αποθηκεύονται ως λίπος;

Κανονικά, οι τοξίνες που απορροφώνται από το λεμφικό σύστημα εξουδετερώνονται από τα λευκά αιμοσφαίρια στους λεμφαδένες. Στην περίπτωση ενός συμφορημένου λεμφικού συστήματος ή ενός διαταραγμένου πεπτικού συστήματος, η διαδικασία είναι σοβαρά μειωμένη και οι τοξίνες επιστρέφουν στο ήπαρ.

Καθώς το συκώτι καθίσταται συμφορημένο, δημιουργεί πιο πυκνή, χολή, που δεν λειτουργεί καλά δημιουργώντας έτσι έναν κύκλο τοξικότητας. Στη συνέχεια το ήπαρ αρχίζει να αποβάλλει τις λιποδιαλυτές τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να βρουν το δρόμο τους στα λιπώδη κύτταρα, όπου αποθηκεύονται για πολλά χρόνια και προκαλούν οξείδωση (βλάβη από ελεύθερες ρίζες) και εκφυλισμό.

Πώς να αποβάλλουμε τις τοξίνες;

Οι τροφικές αλλεργίες, το υπερβολικό σωματικό βάρος, η κακή διατροφή και τα υψηλά επίπεδα στρες συμβάλλουν σε αυτό. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε τα παρακάτω για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες φυσικά.

1. Γυμναστική!

Ακολουθόντας ένα τρόπο ζωής κάνοντας διάφορες δραστηριότητες θα σας κρατήσει νέους και υγιείς και θα αποτρέψετε την τοξική υπερφόρτωση. Η εφίδρωση θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του δέρματός σας.

Επιπλέον, όσο περισσότερο κινείστε, τόσο περισσότερο διεγείρετε το λεμφικό σας σύστημα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Κρατώντας αυτά τα δύο συστήματα υγιή, θα διασφαλιστεί η σωστή απομάκρυνση των αποβλήτων.

2. Αποτοξίνωση!

Η περιοδική αποτοξίνωση του ήπατος σας θα εμποδίσει τη συμφόρηση. Υπάρχουν πολλοί ασφαλείς και φυσικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτή η διαδικασία.

Επιπλέον, όσο περισσότερες τοξίνες προσθέτετε στον οργανισμός σας, τόσο πιο σκληρά θα πρέπει να εργαστεί το σώμα σας για να τις αποβάλλει. Αγοράστε βιολογικά τρόφιμα όποτε μπορείτε και καθαρίστε το σπίτι σας με φυσικά προϊόντα.

3. Σωστή διατροφή!

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές διαιτητικές ίνες για να απορροφήσετε τη χολή σας. Τα φρούτα, τα ανθοφόρα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως κάνουν υπέροχη δουλειά και είναι γεμάτα από σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Είναι επίσης σημαντικό να σέβεστε τυχόν ευαισθησίες σε διάφορα τρόφιμα, όπως το γάλα και η γλουτένη, που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη φλεγμονή στον οργανισμό σας.

4. Ξεκουραστείτε!

Το άγχος είναι η κύρια αιτία φλεγμονών, η οποία ενδεχομένως να προκύψει κατά την ανταλλαγή λιπαρών και θρεπτικών ουσιών στον λεμφικό ιστό. Υπάρχουν πολλές σημαντικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε μακριά το στρες και να φέρετε τον οργανισμό σας σε αρμονία.




πηγή.share24.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FC58FC2C-9920-473B-A655-336563DFDB00
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|35FEEF72-29D9-47CB-A3D5-545635C7B4F0
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok