Η χορτοφαγική διατροφή κερδίζει σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να απομακρυνθούν από το κρέας, προκειμένου να διατηρήσουν υγιές βάρος και να προστατεύσουν την υγεία της καρδιάς τους.
Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με τους κρεατοφάγους, οι χορτοφάγοι τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης και πιο χαμηλή αρτηριακή πίεση, κατά συνέπεια μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.
Μια μη ισορροπημένη χορτοφαγική διατροφή ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως η Β12, μια βιταμίνη που είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Παράλληλα, όσο μεγαλώνει κάποιος, τόσο πιο δύσκολα την απορροφά ο οργανισμός του.
Η ανεπάρκεια Β12, μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ναυτία, μυϊκή αδυναμία και μυρμήγκιασμα στα χέρια και στα πόδια.
Αν υποψιάζεστε ότι έχετε συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται σε αυτό, κάντε μια εξέταση αίματος για να βεβαιωθείτε.
Επειδή η Β12 βρίσκεται κυρίως στο κρέας και σε άλλα ζωικά προϊόντα, είναι πιθανό να χρειαστεί να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.
Δείτε ποιο βότανο περιέχει την Β12;
Δεν είναι άλλο από την Βασίλισσα των βοτάνων την Αλόη Βέρα.Συστατικά της Αλόης, Το ζελέ της αλόης περιέχει πάνω από 200 ενεργά συστατικά και το σημαντικότερο ίσως είναι ότι μας δίνει τα 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα που δεν παράγονται από τον οργανισμό μας.
BΙΤΑΜΙΝΕΣ (αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, Ε και η Βήτα Καροτίνη, πρόδρομος της βιταμίνης Α.
Η Αλόη είναι επίσης από τα λίγα φυτά που περιέχουν βιταμίνη Β12) ΜΕΤΑΛΑ – ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ (μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το χρώμιο, το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, το σίδηρο και το σημαντικότατο αντιοξειδωτικό σελήνιο.)
ΑΜΙΝΟΞΕΑ (Η Αλόη περιέχει 7 από τα 8 αμινοξέα που είναι πρωτεύουσας σημασίας για το σώμα μας και 18 από τα 22 που θεωρούνται δευτερεύοντα) ΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα )ΕΝΖΥΜΑ(· Υπεροξιδάση · Αλιάση · Καταλάση · Σελλουλάση · Καρβοξυπεπτιδάση · Αμυλάση · Αλκαλική φωσφατάση ) ΣΤΕΡΟΛΕΣ (ως ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες )ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ (που δρουν αντιμικροβιακά, ενάντια σε ιούς και μύκητες )
ΛΙΓΝΙΝΗ (ξυλώδης ουσία προσδίδει την ικανότητα της να διεισδύει βαθιά στο δέρμα.) ΑΝΘΡΑΚΙΝΟΝΕΣ (Οινικές είναι η αλοΐνη και η εμοδίνη, όλες μαζί όμως είναι δυνατά παυσίπονα και γνωστά για τις αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.)
Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της είναι το Acemannan δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Η αλόη περιέχει Γλυκοζαμίνη. Θεωρείται αναμφισβήτητα αποτελεσματική στην προστασία των χόνδρων των αρθρώσεων καθώς αποτελεί την λιπαντική τους ουσία.
Γι’ αυτό το λόγο η αλόη βοηθάει στην γρήγορα ανακούφιση των αρθριτικών και την αναστροφή της νόσου.Μελέτη του 1997 από το πανεπιστήμιο του Texas δείχνει ότι η αλόη μακραίνει τη ζωή και μικραίνει τη συχνότητα ασθενειών.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση ευεξίας Μειώνει την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια μέσα σε λίγες εβδομάδες χρήσης του χυμού. Επίσης μειώνει την πίεση σε περίπτωση υπέρτασης.
«Ελπίζουμε ότι το κολλώδες υγρό θα μας προσφέρει ένα σωτήριο διάλυμα για την αντιμετώπιση σημαντικού προβλήματος εντός και εκτός πεδίου μάχης», τονίζει ο δρ. Μίτσελ Φινκ, καθηγητής Ιατρικής για την Εντατική Θεραπεία και επικεφαλής της μελέτης
Οι ερευνητές, των οποίων η μελέτη χρηματοδοτείται από την Αμυντική Υπηρεσία για τα Προγράμματα Προηγμένης Έρευνας, εξέτασαν την κολλώδη ουσία από τα εσωτερικά φύλλα της αλόης. Η ουσία είναι πλούσια σε συστατικά σακχάρου που ονομάζονται πολυσακχαρίτες τα οποία και επηρεάζουν τις ιδιότητες του υγρού αυτού.
«Η ουσία μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη διάχυση των μορίων οξυγόνου από τα ερυθρά αιμοσφαίρια στους ιστούς λόγω της ιδιότητάς της ν` αναμιγνύεται καλύτερα εντός του πλάσματος που περιβάλλει τα ερυθρά αιμοσφαίρια», τονίζει η Μαρίνα Καμένεβα, ειδική αιματολόγος
Πηγή: AΠE Η αλόη είναι μια σημαντική ελπίδα για το μέλλον.
Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική. Αυτό μεταφράζεται και αλλιώς. Το 25% όλων των φαρμάκων περιέχει συστατικά της Αλόης!!!!
Τα τελευταία χρόνια όλη η επιστημονική κοινότητα, χιλιάδες ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, εργαστήρια ανοσοθεραπείας και βιομηχανίες φαρμάκων αφιερώνουν σημαντικό κομμάτι της έρευνας τους για την διερεύνηση της αλόης.
Περισσότερα θα βρείτε στο βιβλίο μου Αλόη Βέρα, ΄΄Το θαύμα της Φύσης, Μύθος ή Πραγματικότητα΄΄εκδόσεις pubbuh,https://www.pubbuh.com/product.aspx?pid=331f8409_97b1_4769_a0b5_cf523cd9b5a7Το παρόν επιμελήθηκε ο Ιατρός Παναγιωτακόπουλος Θεοδόσης
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|4E6F17A3-F8B0-4A31-BF6C-34FEC3BD2666
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|DC6744BC-B537-4E23-ACBC-A9AF5ED1C42E