Τα 8 απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία κατά της γήρανσης.

Κοινοποίηση
Όταν μιλάμε για γήρανση, η εστίαση δεν είναι μόνο να ζούμε περισσότερο. Η ποιότητα ζωής είναι εξίσου σημαντική. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης, τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω χρειάζονται περισσότερο ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά απ’ ότι οι νεότεροι ενήλικες.

Στο τεύχος του Μαρτίου του περιοδικού Τεχνολογίας Τροφίμων που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT), η Linda Mila Ohr ανέφερε περίπου 8 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη γήρανση και στη διατήρηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής.

1. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η θεραπεία με λιπαρά οξέα ωμέγα-3 με πολυακόρεστα λιπαρά επιβράδυνε τη μείωση της μυϊκής μάζας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και θα πρέπει να θεωρείται μια θεραπευτική προσέγγιση για την πρόληψη της σαρκοπενίας και την απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης σε μεγαλύτερους ενήλικες. Άλλη μελέτη έδειξε πως τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων εκτός από σωματική και ψυχική επίδραση μπορούν να βοηθήσουν στην αργή εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικά για εκείνους που έχουν ήπια γνωστική βλάβη.

2. Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της οξειδωτικής βλάβης, η οποία συνδέεται με τη γήρανση και τη συνολική ευεξία. Ως σημαντικά αντιοξειδωτικά θεωρούνται η βήτα-καροτίνη, το σελήνιο, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε. Αντιοξειδωτικά όπως το συνένζυμο Q10, η ρεσβερατρόλη, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη μπορούν να διαδραματίσουν έναν πιο στοχευμένο ρόλο στην γήρανση, όπως η υγεία της καρδιάς και της όρασης.

3. Προβιοτικά: Μια μελέτη έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση προβιοτικών από ενήλικες ηλικίας 65-80 έχει αυξημένη ευεργετική δράση σε ομάδες βακτηριδίων στο ανθρώπινο έντερο και ενδεχομένως αυξημένη παραγωγή αντι-φλεγμονωδών κυτταροκινών, οι οποίες βοηθούν στον έλεγχο του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση νόσου.

4. Τα πρεβιοτικά: Μια έρευνα 40 ατόμων ηλικίας 65-80 που έλαβαν ένα συγκεκριμένο πρεβιοτικό έδειξε ότι η κατανάλωση του παρήγαγε θετικά αποτελέσματα τόσο για τη μικροχλωρίδα του εντέρου όσο και για το ανοσοποιητικό σύστημα.

5. Το κολλαγόνο: Πρωτεΐνες, όπως πεπτίδια κολλαγόνου είναι απαραίτητα για υγιή οστά, επειδή προωθούν την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και διεγείρουν τον σχηματισμό των οστών.

6. Πρωτεΐνες: Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση των μυών καθώς οι άνθρωποι γερνούν.

7. Η βιταμίνη D: Μια μελέτη του 1658 με ηλικιωμένους ενήλικες έδειξε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D συσχετίστηκε σημαντικά με αυξημένο κίνδυνο άνοιας και της νόσου του Alzheimer.

8. Blueberries: Φυτοχημικά που βρίσκονται στα φρούτα όπως τα μούρα είναι στο στάδιο της έρευνας για τα οφέλη στην υγεία και στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μνήμης.

Σχετικά με το IFT
Το 1939 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων και είναι υπεύθυνο για την προώθηση της επιστήμης των τροφίμων. Είναι μία μη-κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία με περισσότερα από 17.000 μέλη σε περισσότερες από 95 χώρες.
ΤοIFT φέρνει σε επαφή επιστήμονες τροφίμων, τεχνολόγους και συναφείς επαγγελματίες από τον ακαδημαϊκό κόσμο, την κυβέρνηση και τη βιομηχανία.


Source Newsroom: Institute of Food Technologists (IFT)
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FDA2E96D-377A-4D53-9314-58338EA7BD47
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|0E8226E9-23FA-4E34-9517-BBF5832D06FE
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok