Τα θανάσιμα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση του προσώπου μας

Κοινοποίηση
Στον μαραθώνιο για την επίτευξη της ομορφιάς και της λάμψης, ο ισχυρότερος σύμμαχός μας είναι ο σωστός τρόπος της περιποίησης του προσώπου μας.

Όλα ξεκινούν από το πρόσωπο και η αλήθεια είναι πως δεν αρκεί απλώς να κάνουμε κάτι, πρέπει να κάνουμε το σωστό «κάτι».


Ποια είναι λοιπόν τα συνηθισμένα μα επιζήμια για την επιδερμίδα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες;

1. Εφαρμόζουν την ενυδατική κρέμα σε υγρό δέρμα. Νομίζοντας πως έτσι θα κλειδώσει η υγρασία καλύτερα, πολλές φορές, αφού πλύνουμε το πρόσωπό μας, βάζουμε την κρέμα. Το καλύτερο είναι να σκουπίσουμε ταμποναριστά το δέρμα μας και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην κρέμα.

2. Χρήση καθαριστικών προσώπου που παράγουν πολύ αφρό. Αυτό σημαίνει πως το προϊόν μας περιέχει ουσίες που βαραίνουν το δέρμα γιατί ο αφρός δίνει μόνο την αίσθηση της καθαριότητας να προσφέρει κάτι παραπάνω.

3. Πλένουμε το πρόσωπό μας με ζεστό ή πολύ κρύο νερό. Η ορθή πρακτική σύμφωνα με τους δερματολόγους είναι να πλενόμαστε με δροσερό νερό, επιταχύνοντας έτσι την ανάπλαση των κυττάρων, τη διατήρηση του κολλαγόνου και της ελαστικότητας του δέρματος.

4. Δεν περιποιούμαστε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης και χωρίς να παρεκκλίνουμε. Το σωστό είναι να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών μας το πρωί και όχι το βράδυ, όπως πολλές γυναίκες κάνουν!

5. Ξεχνάμε τα χείλη. Τα χείλη χρειάζονται συχνή και επαναλαμβανόμενη ενυδάτωση για αυτό καλό είναι να μην αμελούμε την εφαρμογή φυτικών balm.


6. Εφαρμόζουμε τα καλλυντικά μας με λάθος τρόπο. Δείτε στην ακόλουθη φωτογραφία τις σωστές και ευεργετικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.

7. Αγγίζουμε συχνά το δέρμα μας… Και πολλές φορές όχι με τόσο καθαρά χέρια. Αυτή η συνήθεια πολλαπλασιάζει το σμήγμα και έτσι η επιδερμίδα δεν αναπνέει σωστά.

8. Αμελούμε την αντηλιακή προστασία τον χειμώνα .

Πηγή: New WomanΜείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok