Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε απο το μπλε φως.

29-11-2020

Κοινοποίηση
Τα μάτια μας είναι πολύτιμα και οφείλουμε να τα προστατεύουμε με κάθε τρόπο! Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με το «μπλε φως» και τους τρόπους που επηρεάζει τα πάντα γύρω μας! Οι επιπτώσεις είναι πολύπλευρες .Η μια του πλευρά είναι ότι επιδρά στην ποιότητα του ύπνου μας
Αυτό που επιδρά αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου είναι η χρήση οθονών δύο ώρες πριν τον ύπνο.
Πρόκειται για όλες τις συσκευές οι οποίες έχουν οθόνες παράδειγμα smartphone, υπολογιστές και τηλεόραση.

Το θέμα είναι ότι την ώρα που παρακολουθούμε κάποια ταινία ή απλά σερφάρουμε στο ίντερνετ, ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας τρεις φορές λιγότερο. Είναι κάτι που δεν το παρατηρούμε αλλά είναι διαπιστωμένο. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί επιπλέον ένταση στα μάτια. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να χαλαρώσει και αυτό επιδρά αρνητικά στον ψυχισμό. Η αναστάτωση του νευρικού συστήματος είναι εχθρός του ποιοτικού ύπνου.

Τις ώρες πριν τον ύπνο μπορείτε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο ή να ακούσετε χαλαρή μουσική. Είναι διαπιστωμένο ότι το εικοσάλεπτο διάβασμα και η χαλαρή μουσική μειώνει την ανησυχία κατά δύο φορές. Οπότε είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να εντάξετε για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

Μιλήσαμε για τις οθόνες και τώρα θα μιλήσουμε για το μπλέ φως που εκπέμπουν οι οθόνες. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με το μπλε φως και με το πως επηρεάζει τον ύπνο μας. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τις βλαβερές ιδιότητες του ήλιου, ο οποίος εκτός από το ορατό φως εκπέμπει και αόρατες υπεριώδεις ακτίνες που μπορεί να μαυρίσουν ή και να κάψουν το δέρμα μας.

Επίσης ο έντονος ήλιος μπορεί να είναι βλαβερός για μάτια μας.
Εκτός από τον ήλιο, υπάρχουν και άλλες πηγές μπλε φωτός, οι οποίες μπορεί να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους, όπως ο ψυχρός LED φωτισμός. Έχει αποδειχθεί ότι οι μπλε κρύες αποχρώσεις μας ξυπνούν, ενώ οι ζεστές πορτοκαλί αποχρώσεις, αντίθετα, εκδηλώνουν την επιθυμία για ύπνο.

Εκτός από τον ήλιο, άλλες πηγές που εκπέμπουν μπλε φως, είναι οι οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, laptops, tablets και smartphones.
Αυτό που ανησυχεί τους οφθαλμιάτρους και τους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του μπλε φωτός στα μάτια μας είναι ο χρόνος που περνάμε καθημερινά μπροστά από αυτές τις οθόνες, καθώς και η κοντινή απόσταση που τα κρατάμε μπροστά από το πρόσωπο και τα μάτια.

Περισσότερο επιβλαβές είναι το μπλε φως πριν τον ύπνο, επειδή μπλοκάρει την παραγωγή της μελατονίνης. Αυτό το πρόβλημα μπορείτε εύκολα να το λύσετε με το Blue Light Defender.

Ο έξυπνος ορός LR ZEITGARD Blue Light Defender συνδυάζεται ιδανικά με όλες τις κρέμες ημέρας της και προσφέρει αντιγηραντική περιποίηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας.

Σαν ασπίδα προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση που προκαλεί η έκθεση στο μπλε φως και βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει τη νεανική της δράση.

• Το καινοτόμο LR ZEITGARD BLUE LIGHT DEFENDER κατά της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ προστατεύει ενεργά την επιδερμίδα, προλαμβάνοντας τις βλαβερές επιπτώσεις του μπλε φωτός. Ο έξυπνος ορός κατά της ψηφιακής γήρανσης
• Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και τους ερεθισμούς που προκαλεί στην επιδερμίδα η έκθεση στο μπλε φως των οθονών
• Μειώνει τις ήδη σχηματισμένες ρυτίδες και έχει αντιοξειδωτική δράση
• Χαρίζει νεανική όψη και λάμψη στην επιδερμίδα
• Με εκχύλισμα σπιρουλίνας και μπλε λωτού

Περιέχει, Aqua (Water), Pentylene Glycol, Squalane, Phenoxyethanol, Glycerin, Panthenol, Carbomer, Xanthan Gum, Sucrose, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Nymphaea Caerulea Flower Extract, Sodium Hydroxide, Spirulina Maxima Extract, Lecithin, Linalool, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, CI 42090
Εφαρμόζετε κάθε πρωί σε καθαρό πρόσωπο.


Πηγή.Winners Seminars Group


Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok