Έρευνες δείχνουν ότι η Αλόη Βέρα έχει αντιική δράση

28-11-2020

Κοινοποίηση
Η αλόη βέρα είναι ένα δημοφιλές φυτό με πολλές χρήσεις. Ένα κοινό συστατικό στα σύγχρονα καλλυντικά προϊόντα, η αλόη βέρα είναι γνωστή για τα πολλά οφέλη της για το δέρμα. Αλλά αυτό το ευέλικτο φυτό, του οποίου τα φύλλα και το πήκτωμα έχουν επίσης μαγειρικές χρήσεις, έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς από την αρχαιότητα. Ενώ οι Αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν καθολική πανάκεια , οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ανέφεραν την αλόη βέρα ως «φυτό της αθανασίας».

Στην παραδοσιακή ινδική ιατρική, η αλόη βέρα είναι γνωστή ως φυσική θεραπεία για κολικούς , δυσκοιλιότητα, δερματικές παθήσεις και λοιμώξεις. Σε ορισμένα μέρη της Καραϊβικής, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υπέρτασης. Οι Μεξικανοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν επίσης αλόη βέρα για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η αλόη βέρα συνιστάται ιδιαίτερα για μυκητιασικές ασθένειες. Άλλες αξιοσημείωτες χρήσεις για την αλόη βέρα περιλαμβάνουν ως φυσικό φάρμακο για εγκαύματα και πληγές και ως εναλλακτικό φάρμακο για γαστρεντερικές διαταραχές.

Σε μια πρόσφατη μελέτη, ερευνητές στο Κορεατικό Ινστιτούτο Ανατολικής Ιατρικής διερεύνησαν μια άλλη χρήση για την αλόη βέρα - κάτι που δεν είναι τόσο ευρέως συζητημένο, αλλά είναι εξίσου σημαντικό με τα ευεργετικά του αποτελέσματα στο δέρμα. Οι ερευνητές εξέτασαν την αλόη βέρα για τις δραστικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για τις αντιιικές δραστηριότητές της , ιδιαίτερα κατά της γρίπης Α. Η γρίπη Α είναι ένας ιός που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες της γρίπης. Οι λοιμώξεις της γρίπης Α μπορεί να είναι σοβαρές και να προκαλέσουν εκτεταμένες εκδηλώσεις .

Οι ερευνητές συζήτησαν τις αντιιικές δραστηριότητες της αλόης βέρα σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Chinese Medicine .

Η αλόη βέρα έχει αντιιικές ιδιότητες

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι το αιθανολικό εκχύλισμα αλόης βέρα (AVE) έχει σημαντική δραστικότητα κατά της γρίπης , αλλά οι μηχανισμοί στους οποίους βασίζεται αυτή η δραστηριότητα και τα συστατικά στοιχεία που είναι υπεύθυνα για αυτήν εξακολουθούν να είναι άγνωστα.

Σε μια προηγούμενη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με AVE μείωσε σημαντικά τον πολλαπλασιασμό του ιού της γρίπης Α με πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη σε κύτταρα νεφρού Madin-Darby (MDCK). Σημείωσαν επίσης ότι η μετεπεξεργασία με AVE ανέστειλε την έκφραση της πρωτεΐνης μήτρας ιού 1 (Μ1), της πρωτεΐνης μήτρας 2 (Μ2) και της αιμοσυγκολλητίνης (ΗΑ).

Ο ιός της γρίπης Μ1 είναι γνωστό ότι μεσολαβεί σε ιούς , μια διαδικασία που επιτρέπει στον ιό να εξέλθει από το κύτταρο ξενιστή του. Ο ιός της γρίπης M2, από την άλλη πλευρά, διευκολύνει τη μετανάστευση γενετικού υλικού από τον ίδιο τον ιό στο κύτταρο στόχο του. Το ΗΑ είναι η κύρια αντιγονική πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού και παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνδεση και την διείσδυση του παθογόνου σε ένα κύτταρο ξενιστή.

Στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το AVE μπορεί να αναστείλει την αυτοφαγία που προκαλείται από τη γρίπη Α στα κύτταρα MDCK. Η αυτοφαγία είναι μια φυσική διαδικασία που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για τον καθαρισμό των κατεστραμμένων ή περιττών συστατικών κυττάρων . Αυτή η διαδικασία βοηθά στον έλεγχο των ιογενών λοιμώξεων προκαλώντας την καταστροφή των ιών . Ωστόσο, μελέτες έχουν επίσης βρει ότι οι ιοί μπορούν να χειριστούν την αυτοφαγία και να τον χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να αντιγράψουν και να βγουν από μολυσμένα κύτταρα.

Η χημική ανάλυση του AVE αποκάλυψε ότι η κουερσετίνη , η ένυδρη κατεχίνη και η καμεφερόλη είναι ενεργά αντιιικά συστατικά της αλόης βέρα . Η μετεπεξεργασία με τις τρεις ενώσεις ανέστειλε σημαντικά τη σύνθεση ιϊκού mRNA του Μ2 και την έκφραση της πρωτεΐνης Μ2. Η προσομοίωση Docking πρότεινε επίσης ότι η συγγένεια δέσμευσης της κουερκετίνης, της ένυδρης κατεχίνης και της καμεφερόλης για την πρωτεΐνη Μ2 μπορεί να είναι υψηλότερη από εκείνη των γνωστών αναστολέων της πρωτεΐνης Μ2.

Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αλόη βέρα είναι ένας αποτελεσματικός αντιιικός παράγοντας κατά του H1N1 (γρίπη των χοίρων) και του H3N2 - του υποτύπου της γρίπης Α που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 1968 - επειδή περιέχει δραστικές ενώσεις που μπορούν να αναστείλουν την αυτοφαγία που προκαλείται από τον ιό της γρίπης .





πηγή.naturalnews.com


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|A047B296-2D7A-4FE9-8E74-204050271680
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|82E25092-909D-4B15-B3A2-4180DB091DA7
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok