Μυστικά μέσα κινητοποίησης της ομάδας μιας επιχείρησης MLM:

Κοινοποίηση
Τι είναι κίνητρο, πώς δίνω κίνητρα και γιατί αυτό είναι, τελικά, απαραίτητο;

Η οργάνωση των ομάδων μίας επιχείρησης δικτύου έχει εξέχουσα σημασία στη λειτουργία της.
Απαιτεί συντονισμό, επαγγελματισμό και συνέπεια.

Στις συμβατικές εργασίες η παραγωγικότητα ήταν συνδεδεμένη με απρόσωπους υπαλλήλους, στο δικτυακό μάρκετινγκ αποδεικνύεται ότι κάθε άτομο έχει μία μοναδική θέση, η οποία είναι συνυφασμένη με την προσωπικότητά του, τα ταλέντα του και την κλίση του.

Πώς λοιπόν είναι δυνατό να οργανωθούν ομάδες αποτελούμενες από διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετικούς ρόλους, έτσι ώστε όλα τελικά να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη ακρίβεια; Η απάντηση βρίσκεται στο να δίνονται κίνητρα.

Κίνητρο: Κάτι (όπως η ανάγκη ή η επιθυμία) που ωθεί το άτομο να ενεργήσει με συγκεκριμένο τρόπο.«Μυστικά» μέσα κινητοποίησης της ομάδας μιας επιχείρησης MLM:

1. Μάθε τους ανθρώπους σου και τα ταλέντα τους: Ο σπόνσορας κάθε ομάδας, πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζει και να εκμεταλλεύεται τα ιδιαίτερα ταλέντα του κάθε συνεργάτη του, έτσι ώστε να μπορεί να τα εκμεταλλεύεται με τον κατάλληλο τρόπο. Έτσι, θα διατηρείτε ζωντανό το ενδιαφέρον και δε θα μειώνεται η παραγωγικότητα.

2. Κάνε κοπλιμέντα: Πόσες φορές έχεις ακούσει εσύ ο ίδιος ότι κάνεις κάτι λάθος; Μάλλον πολλές! Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι κάνεις κάτι σωστά; Μετρημένες! Όσο καλός κι αν είσαι στη δουλειά σου, η δυσαναλογία είναι εμφανής! Δώσε στους ανθρώπους σου να καταλάβουν ότι εκτιμάς την προσπάθειά τους και τα αποτελέσματα που αυτή επιφέρει! Είναι σημαντικό για τη διατήρηση της αυτοεκτίμησής τους, κάτι που κατά συνέπεια σημαίνει ότι η επίδοσή τους θα αυξάνεται!

3. Προετοίμασέ τους για την επιτυχία: Όπως έχει πει και ο Einstein «Δε μπορείς να κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώσει ένα δέντρο». Αυτό, στον επιχειρησιακό κόσμο σημαίνει ότι κάθε μέρος της ομάδας σου πρέπει να αναλαμβάνει projects τα οποία εφάπτονται των ικανοτήτων και των ενδιαφερόντων του, έτσι ώστε να μπορέσει να επιτύχει. Κάθε μικρή επιτυχία, συμβάλλει σταθερά στον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Τα οφέλη που έχει η κινητοποίηση της ομάδας:

• Μείωση κόστους χρόνου: Μία ομάδα που λειτουργεί με κίνητρο, είναι μία ομάδα που λειτουργεί ταχύτερα, χρησιμοποιώντας δημιουργικούς τρόπους για τη μείωση του κόστους χρόνου της αναπτυξής τους.


• Ομορφότερο εργασιακό περιβάλλον: Μία ομάδα που έχει κίνητρο, απαρτίζεται από όμορφους, χαμογελαστούς και ευδιάθετους ανθρώπους, διαμορφώνοντας έτσι ένα κλίμα που προσφέρεται για δημιουργία και πρωτοπορία!

Η κινητοποίηση είναι μία ιδιαίτερα προσωπική διαδικασία, που απαιτεί την φυσική και την πνευματική παρουσία και του σπόνσορα και του συνεργάτη.

Το αποτέλεσμα; Αυξημένη παραγωγικότητα, συνεχής δημιουργία, ευτυχισμένοι και χαρούμενοι συνεργάτες !


Winners Group
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok