11 εύκολες συμβουλές για μακιγιάζ μακράς διάρκειας

Κοινοποίηση


Οι καθημερινές δραστηριότητες και οι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να καταστρέψουν το μακιγιάζ. Ωστόσο, η χρήση ενυδατικής κρέμας, primer και τονωτικού προσώπου μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια του μακιγιάζ.


Πολλές καθημερινές δραστηριότητες και εξωτερικοί παράγοντες, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, μπορούν να καταστρέψουν το μακιγιάζ που παίρνει μεγάλη προσπάθεια για να το εφαρμόζουμε κάθε πρωί.

Θα ήταν τέλεια αν το μακιγιάζ μας παρέμενε αμετάβλητο και δεν χρειαζόταν να το επιμελούμαστε κάθε ένα λεπτό. Ωστόσο, ο ιδρώτας που παράγει το σώμα μας, το κλίμα και τα μόρια του αέρα σταδιακά κάνουν τα καλλυντικά προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει να εξασθενούν μέχρι που εξαφανίζονται εντελώς από το πρόσωπό μας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές απλές συμβουλές ομορφιάς που μπορούμε να ακολουθούμε καθημερινά για να έχουμε μακιγιάζ μακράς διάρκειας.

11 πιο σημαντικά κόλπα που έχουμε ανακαλύψει για μακιγιάζ μακράς διάρκειας.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και ακολουθήστε τα!

1. Να πλένετε καλά το πρόσωπό σαςΠριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας με ήπιο σαπούνι και νερό.

Αυτό το βήμα μειώνει την παρουσία ρύπων στην επιφάνεια του δέρματος κι επιτρέπει στο μακιγιάζ να απλώνεται ομοιόμορφα στο δέρμα σας.

2. Να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα

Η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να εφαρμόζονται σωστά τα καλλυντικά προϊόντα και να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη διάρκειά τους στο δέρμα μας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενυδατικές κρέμες δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα στο πρόσωπό μας και προλαμβάνουν αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει η φυσική λιπαρότητα του δέρματός μας.

3. Να χρησιμοποιείται primerΤα primer είναι πολύ δημοφιλή και χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό της έντονης «γυαλάδας» που μπορεί να εμφανίσει το πρόσωπο ενώ παράλληλα διατηρεί το μακιγιάζ φρέσκο όλη την ημέρα.

Επιπλέον, η τακτική χρήση αυτού του προϊόντος μειώνει το μέγεθος των πόρων και εμποδίζει την ανάπτυξη των ρύπων και των μαύρων στιγμάτων.

4. Η εφαρμογή της πούδρας

Η πούδρα είναι η καλύτερή σας φίλη όσον αφορά στη σταθεροποίηση του μακιγιάζ. Για να την εφαρμόζετε σωστά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα πινέλο και να εφαρμόζετε ελαφρά την πούδρα έτσι ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα στο πινέλο και στο πρόσωπό σας.

Επιπλέον, δεν πρέπει να «σκουπίζετε» την πούδρα από το πρόσωπό σας όταν την εφαρμόζετε καθώς με αυτές τις κινήσεις θα αφαιρεθούν τα καλλυντικά προϊόντα που έχετε ήδη εφαρμόσει στο πρόσωπό σας.

Εφόσον καλύψετε καλά τα σημεία που επιθυμείτε, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να απομακρύνετε την περιττή πούδρα με ένα μαλακό πανί ή ένα πινέλο.

5. Να επιλέγετε αδιάβροχα προϊόντα

Η αδιάβροχη μάσκαρα, σκιά ματιών καθώς και άλλα καλλυντικά προϊόντα είναι ιδανικά για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα ή ιδρώνουν πολύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με αυτό το προϊόν δεν χρειάζεται να φτιάχνετε συνεχώς το μακιγιάζ σας ενώ παράλληλα θα φαίνεται άψογο για πολλές ώρες.

Ωστόσο, θα πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας να ξεκουράζεται για μερικές ημέρες πριν εφαρμόσετε και πάλι αδιάβροχα προϊόντα. Οι χημικές ουσίες που περιέχουν τείνουν να είναι λίγο περισσότερο επιθετικές από εκείνες που περιέχουν τα μη αδιάβροχα προϊόντα.

6. Κραγιόν μακράς διάρκειας

Η βιομηχανία καλλυντικών έχει δημιουργήσει δεκάδες κραγιόν μακράς διάρκειας για τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Αυτά τα κραγιόν έχουν έντονο χρώμα και μπορούν να διαρκέσουν όλη την ημέρα χωρίς να χρειάζονται φρεσκάρισμα.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το ιδανικό κραγιόν μακράς διάρκειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλασικό κραγιόν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε λίγη πούδρα για να εξασφαλίσετε ότι το κραγιόν σας δεν θα ξεθωριάσει γρήγορα.

7. Να εφαρμόζετε το eyeliner δυο φορές

Αν ενοχλήστε επειδή το eyeliner ξεθωριάζει μετά από λίγες ώρες, εφαρμόστε το πρώτα με ένα μολύβι και στη συνέχεια τοποθετήστε λίγη πούδρα πάνω από αυτό.

Στη συνέχεια, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και εφαρμόστε λίγο υγρό eyeliner πάνω από την πούδρα μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

8. Ρουζ

Το ρουζ εφαρμόζεται εύκολα και διαρκεί πολύ περισσότερο από τις πούδρες.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι να γνωρίζετε πώς να το εφαρμόζετε ομοιόμορφα ώστε να έχετε μια φυσική εμφάνιση.

9. Να επιλέγετε κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα σαςΟι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να αγοράζουν καλλυντικά προϊόντα σε σκόνη που δεν περιέχουν λιπαρές ουσίες ώστε το μακιγιάζ τους να διατηρείτε για περισσότερες ώρες.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες που έχουν μικτή ή ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέγουν μεικάπ υγρής μορφής ή σε μορφή στίκ.

10. Όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι αν εφαρμόζουν πολλαπλά στρώματα μακιγιάζ, δεν θα ξεθωριάσει τόσο γρήγορα σε αντίθεση με τη μια στρώση. Αυτό δεν ισχύει.

Οι επαγγελματίες μακιγιέρ μας συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε λεπτές στρώσεις καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το μακιγιάζ μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το περιττό μακιγιάζ όχι μόνο βγαίνει πολύ πιο δύσκολα αλλά επίσης κάνει το δέρμα να φαίνεται άσχημο.

11. Και μην ξεχνάτε το τονωτικό προσώπου

Ένα από τα καλύτερα προϊόντα που μπορούν να διασφαλίσουν τη μακρά διάρκεια του μακιγιάζ σας είναι το τονωτικό προσώπου. Αυτή η αναζωογονητική λοσιόν διατηρεί τους πόρους καθαρούς και διατηρεί τη φυσική λάμψη του δέρματος σας.

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ. Ωστόσο, θα πρέπει να ψεκάζετε το πρόσωπό σας με αυτό αρκετές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα ένα πανί για να απορροφάται η περιττή ποσότητα του τονωτικού, χωρίς όμως να σκουπίζετε το πρόσωπό σας πολύ δυνατά.

Με αυτές τις απλές συμβουλές θα μπορέσετε να αποκτήσετε τέλειο μακιγιάζ μακράς διάρκειας χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία μακιγιέρ.πηγή.meygeia.gr


Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok