Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η ινσουλίνη

Κοινοποίηση
Επικίνδυνη αύξηση της παχυσαρκίας παρατηρήθηκε σύμφωνα με τους επιστήμονες τα τελευταία 40 έτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολεγίου Imperial του Λονδίνου, και η οποία δημοσιεύτηκε το 2016 έδειξε ότι από 105 εκατομμύρια που ήταν οι παχύσαρκοι το 1975 έφτασαν στα 641 εκατομμύρια το 2014 και η ανοδική πορεία συνεχίζεται.











Σύμφωνα με τη γιατρό Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγηραντικής Ιατρικής Δρ. Νικολέτα Κοΐνη από το 1980 μέχρι σήμερα χιλιάδες άτομα κατά καιρούς ξεκινούν πρόγραμμα απώλειας κιλών, τηρώντας -στις περισσότερες περιπτώσεις- ευλαβικά τις κλασικές οδηγίες των «ειδικών», τρώγοντας σχετικά λίγη ποσότητα πρωτεΐνης, λιγότερα λιπαρά και περισσότερους υδατάνθρακες, που υποτίθεται ότι είναι «καλή πηγή ενέργειας».

Τι κάνουν λάθος και το ποσοστό των παχύσαρκων ατόμων, αντί να μειώνεται, αυξάνεται;

Σε αυτό το ερώτημα μας απαντά η Δρ. Κοΐνη, λέγοντας ότι με τις κλασικές διατροφικές οδηγίες, στην αρχή όλοι χάνουν λίγο σωματικό λίπος, αλλά και πολλούς μυς και οστική πυκνότητα. Ωστόσο, στη συνέχεια ξαναπαίρνουν όλο αυτό το χαμένο βάρος και μάλιστα με το παραπάνω, σε λίπος, καταλήγοντας έτσι σε επιδείνωση της παχυσαρκίας, περισσότερη πλαδαρότητα και εν τέλει χειρότερη υγεία.

Το κλειδί όπως αναφέρει η γιατρός είναι η ινσουλίνη.

Όπως είναι γνωστό, οι τροφές που καταναλώνουμε διαμορφώνουν το ορμονικό περιβάλλον του οργανισμού μας για τις επόμενες 5-6 ώρες μετά την κατανάλωσή τους και κατ’ επέκταση για το μέλλον. Η συσσώρευση σωματικού λίπους είναι ορμονική υπόθεση, που για να συμβεί χρειάζεται πρέπει να μεσολαβήσει μια εξαιρετικά σημαντική ορμόνη, η ινσουλίνη. Χωρίς αυτή δεν παράγεται λίπος στο σώμα και δεν εισχωρεί μέσα στα κύτταρά μας.
Όταν κυκλοφορεί πολλή ινσουλίνη στο αίμα μας, δηλαδή έχουμε υπερινσουλιναιμία, τότε συσσωρεύουμε σωματικό λίπος ακόμα κι αν ελαττώνουμε τις θερμίδες ή τα λιπαρά που καταναλώνουμε. Επίσης, η ινσουλίνη συνεχίζει να “φτιάχνει” λίπος μέσα μας χρησιμοποιώντας τη γλυκόζη του αίματος, ακόμα κι όταν δεν τρώμε καθόλου λιπαρά, όπως λέει η γιατρός.

Τι είναι αυτό που προκαλεί την έκκριση ινσουλίνης;

Οι κακές θερμίδες, δηλαδή οι τροφές που δίνουν γρήγορα και πολύ σάκχαρο (γλυκόζη) στο αίμα μας. Η προσεκτική μελέτη των επιστημονικών ευρημάτων δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν παχαίνει επειδή τρώει πολλές θερμίδες ή λιπαρά ή επειδή δεν ασκείται, όπως λανθασμένα υποθέτει η συμβατική Διαιτολογία, αλλά επειδή τρώει ορμονικώς λανθασμένα.

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, σφάλμα της συμβατικής Διατροφολογίας είναι ότι στη μέχρι τώρα πορεία της έχει αγνοήσει τη μεγαλύτερη βιολογική δύναμη στον πλανήτη, δηλαδή τις ανθρώπινες ορμόνες.

Όπως τονίζει η Δρ. Κοΐνη, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τα θρεπτικά στοιχεία ως δομικούς λίθους οικοδόμησης και συντήρησης των οστών του, των μυών του και άλλων οργάνων όπως τα αγγεία και το δέρμα. Κάποια τα χρησιμοποιεί ως παράγοντες βιολογικής επικοινωνίας. Κάποια από τα θρεπτικά στοιχεία θα τα κάψει πλήρως για την παραγωγή ενέργειας, άλλα θα τα κάψει μόνο εν μέρει, οπότε το πόση ενέργεια θα παραχθεί από την όποια καύση, είναι διαφορετικό θέμα. Με άλλα λόγια, σχεδόν ποτέ μια θερμίδα που τρώμε δεν ισούται με μια θερμίδα μέσα μας, όπως λέει η γιατρός.

Το πρόβλημα λοιπόν, δεν έγκειται στο ίδιο το άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος, αλλά στη δύναμη των ορμονών και ειδικά της ινσουλίνης. «Όσο ακολουθείτε τις κλασικές διατροφικές συστάσεις τρώγοντας ορμονικώς λανθασμένα, θέτετε τον εαυτό σας σε κατάσταση υπερινσουλιναιμίας και προ-διαβήτη, συσσωρεύετε λίπος και χάνετε ποιοτικά χρόνια ζωής» τονίζει η γιατρός συμβουλεύοντας όλους να ενημερωθούν άμεσα για την σωστή ορμονική διατροφή.








ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|6A24FB7B-9004-4DBF-892B-9832A69421DE
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|F47EA41C-ED4E-4E9A-A8E2-6F7D9E08A344
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok