Επιστημονικές και ιατρικές έρευνες σχετικά με το Colostrum

5-10-2016

Κοινοποίηση
.Ogra, Lesonsky, Fishout, Researsch, 1983, Buffalo, Universty of Staates NY:
``Το Κολόστρουμ τροφοδοτεί τον οργανισμό με ειδικά αντισώματα που δρούν εναντίoν βακτηριδίων, ιών, και μυκητών, τα οποία προκαλούν τις παρακάτω ασθένειες: της σκωλικοειδούς απόφυσης, ασεπτική η οιϊκή μενιγγίτιδα, βρογχίτιδα, βρογχική η οιϊκή πνευμονία, Candida albicans, χολέρα, διφθερίτιδα, γαστροεντερίτιδα, πολυομυελίτιδα, τέτανο και τύφο``.

Tacket, Binion, Bostwick, et.al. Amer Jour of Trop. Med. Hyg.,
Sept. 1992 V47 (3), S.276-283: ``Η πρόσληψη βοοειδούς Κολόστρουμ (στοματικά) προστατεύει τον οργανισμό απο το βακτηρίδιο της σιγγέλλας.
Προληπτικά ενισχύει τον ανθρώπινο οργανισμό και τον προστατεύει, ειδικά στα μακρινά ταξίδια, απο την ασθένεια της σιγγέλας``.

Hernell, Olle At the University of Ulmea, Schweden 1995,
Science Apr., S. 231f.: ``Οι γλυκοπροτεΐνες του βοοειδούς Κολόστρουμ εμποδίζουν την εξάπλωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του στομάχου. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Κολόστρουμ περιέχει μεγάλη ποσότητα ιντερκουλίνη 10, ένα δυνατό αντιφλεγμονώδες με ειδική δράση κατά της επιδείνωσης των αρθριτικών παθήσεων και τραυμάτων``.

Wilson, D.C., N.D., Ph.D., James, 1998 Jurnal of Longevity,Vol.4, No. 2.
Immune System Breakthrough: Colostrum:
``Το αγελαδινό είναι το ισχυρότερο Κολόστρουμ. Είναι πολύ πλουσιότερο σε ανοσοσφαιρίνες απο το ανθρώπινο και ιδιαίτερα την σπουδαιότερη ανοσοσφαιρίνη IgG (Sandhold, 1979)``Το βοοειδές Κολόστρουμ τροφοδοτεί έναν καταπονημένο οργανισμό με πολύ περισσότερες ανοσοσφαιρίνες σε σύγκριση με το ανθρώπινο Κολόστρουμ//.
``Το IGF-1 έχει αναβολική και αναπλαστική ιδιότητα. Είναι ο μοναδικός αυξητικός παράγοντας ανάπτυξης των μυών και παράλληλα επισκευάζει τραυματισμένα κύταρα στους ιστούς (Tollefsen, 1989) ``.

``Εχει αποδειχθεί οτι το Κολόστρουμ δρά συνολικά στο αμυντικό σύστημα//
Pineo, a.et al. 1975 Biochemical Biophysiology Acta (Amsterdam) 379:
S.201-206: ``Έρευνες του Dr. Pineo, Ortego και Uriel το 1975 έκαναν γνωστό ότι το βοοειδές Κολόστρουμ περιέχει μια ειδική γλυκοπροτεΐνη.
Διαπίστωσαν ότι περιέχει //Protease Inhibitor Aktivitat`` η οποία (στους ενήλικες) προστατεύει τις ιμουνογλοβουλίνες και τους αυξητικούς παράγοντες στο στομάχι από το γαστρικό οξύ και τα ένζυμα του παγκρέατος. Κατά τον τρόπο αυτό τα συστατικά του Κολόστρουμ διαπερνούν την στομαχική κοιλότητα και αποροφούνται απο τον οργανισμό στο έντερο

Klapper, D. G.et.al., 1983 Endocrinology, 112 (6) 2215-7. S. 13-18f.:
``Οι ολιγο- και πολυσακχαρίτες που περιέχονται στο Κολόστρουμ εμποδίζουν σε πολλούς τύπους βακτηριδίων την είσοδο στον οργανισμό μέσω τού βλενογόνου ιστού//.
Sandholm et.al., Acta Veterinaria Scandinavia, 1980, Vol.20 No. 4 S. 469-476f.: ``Εχει αποδειχθεί οτι το βοοειδές Κολόστρουμ περιέχει σε μεγάλη ποσότητα Trypsin-Inhibitor, η οποία προστατεύει τις ανοσοσφαιρίνες από την διαδικασία της πέψης. ΄Εχει επίσης αποδειχθεί οτι το βοοειδές Κολόστρουμ είναι πλουσιότερο σε ανοσοσφαιρίνες απ΄ ότι το ανθρώπινο.

Ogram Pearay, et.al., 1983, Annals of NY Academy of Sciences, 409,
S.82-92f.: ``Αντισώματα τα οποία βρέθηκαν στο Κολόστρουμ προστατεύουν τον οργανισμό από τις παρακάτω λοιμώξεις: κολοβακτηρίδιο, σαλμονέλα, σιγγέλα, χολέρα, βακτηριοειδούς φραγγίλης, πνευμονόκοκος, κοκύτης, διφθερίτηδα, τέτανος, στρεπτόκοκος Mutans και Candida albicans.

Preston, R.,1987, International Institute of Nutrional Reseasch:
``Βοοειδές Κολόστρουμ: Διατροφή από το ευρύ καταναλωτικό:
Αποτέλεσμα και δράση: Η κατανάλωση του Κολόστρουμ σαν τρόφιμο καταχωρήθηκε ως χρήσιμη και ακίνδυνη. Καμμία παρενέργεια ή υπερδοσολογία δεν είναι γνωστή

Bruce, C.E., 1969 Natural History, Feb.: ``Ο Dr. C.E. Bruce δείχνει ότι το ανθρώπινο Κολόστρουμ περιέχει μόνο 2% ανοσοσφαιρίνες IgG, ενώ το βοοειδές Κολόστρουμ περιέχει μέχρι και 20 φορές περισσότερο.
Khazenson, L.B., 1980 Microbial & Epidemical Immunobiologie Nr. 9, S. 101-106 : ``Το 1980 ο Dr.Khazenson με την ομάδα του ολοκλήρωσε μια έρευνα σε εθελοντές με αντικείμενο την πρόσληψη του Κολόστρουμ διά του στόματος.

Εξετάσεις του εντέρου έδειξαν ότι το ανοσολογικό υλικό προσφέρει αποτελεσματική προστασία. Κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:
Την διατήρηση της βιολογικής δράσης των ανοσοσφαιρινών IgG στο γαστρικό υγρό των ενήλικων ανθρώπων, άτομα τα οποία προσέλαβαν βοοειδές Κολόστρουμ από το στόμα, παρουσιάζουν το φαινόμενο του παθητικού εμβολιασμού.
Αυτή η διαδικασία ανοσοποίησης βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία ασθενιών της εντερικής περιοχής΄΄.

Heaton, Arch of Disease in Childhood, 1990, 65:813, ``Cryptosporiosis and akut Leukemi: Έγγραφο κατά την 6η επαίτιο του συνεδρίου Asian Pediatric Conference: ``Θεραπεία ενός τριάχρονου με οξεία διαρροϊκή
κατάσταση προκαλούμενη από κρυπτοσπορίδια: Έγινε παροχή βοοειδούς Κολόστρουμ 100 ml 3 φορές ημερησίως σε υγρή μορφή.
Σε διάστημα τριών εβδομάδων εξαλείφθηκαν τα συμπτώματα και η εξέταση Κρυπτοσποριδίου έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα. Το βοοειδές Κολόστρουμ είναι μια πλούσια πηγή σε ανοσοσφαιρίνες``.

Dwyer, New England Journal of Medicine, Jan.9. 1992, V326 S. 107(10):
``Ο εμπλουτισμός του αμυντικού συστήματος με ανοσοσφαιρίνες δείχνει:
Η εφαρμογή της ανοσοσφαιρίνης με επιτυχή θεραπεία στις παρακάτω ασθένειες: Θρομβοκυτταρική αναιμία, αναιμία, ουδεταιροφυλική αναιμία, μυασθένεια Gravis, Guillain Barre Syndrom, Multipe Sklerose,

Ρευματική αρθρίτιδα, Kawasaki Syndrom, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και μεταξύ άλλων Morbus Crohn//. Dwyer, New England Journal of Medicine, Jan.9. 1992, V326 S. 107(10):
``Ο εμπλουτισμός του αμυντικού συστήματος με ανοσοσφαιρίνες δείχνει:
Η εφαρμογή της ανοσοσφαιρίνης με επιτυχή θεραπεία στις παρακάτω ασθένειες: Θρομβοκυτταρική αναιμία, αναιμία, ουδεταιροφυλική αναιμία, μυασθένεια Gravis, Guillain Barre Syndrom, Multipe Sklerose,
Ρευματική αρθρίτιδα, Kawasaki Syndrom, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και μεταξύ άλλων Morbus Crohn//.

Spik, G.et.al., Immunology Vol. 35 No. 4, S. 663-671:
``Το βοοειδές Κολόστρουμ περιέχει ενα συγκεκριμένο είδος προτεΐνης που συνδέει τον σίδηρο με την λακτοφαιρίνη. Στο Clinical Researsch Cender Harrow, England αποδείχθηκε ότι η λακτοφαιρίνη έχει ισχυρή αντιβακτιριδιακή ιδιότητητα``

Januz,Lisowski,1993, Arch. Immunol. Ther.Exp. Warz. Vol 41 (5-6), S. 257-259:
``Στο βοοειδές Κολόστρουμ εντοπίστηκε ένα νέο πεπτίδιο που επηρεάζει το αμυντικό σύστημα: πεπτίδιο πλούσιο σε προλίνη (PRP).Το πεπτίδιο αυτό έχει ανάλογη εφαρμογή στον ανθρώπινο οργανισμό και δείχνει αποτελέσματα κατά την αυτοάμυνα και σαρκόματα S.180 (καρκίνος). Είναι ένα σπουδαίο συστατικό του αμυντικού συστήματος: Ρυθμίζει την υπολειτουργία και την υπερλειτουργία.

Staroscik, et.al. 1983 Molecular Immunology, Vol. 20 12, S.1277-1282f.:
``Ο Dr.Steroscik και η ομάδα του στο ινστιτούτο ιμμουνολογίας στο Wroclaw/Polen εντόπισαν στο Κολόστρουμ μία μικρή πρωτεϊνική αλυσίδα πλούσια σε προλίνη (PRP) που αποτελείται από 9 αμινοξέα. Αυτή η αλυσίδα έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει το αμυντικό σύστημα όπωςο θύμος αδένας. Ενεργοποιεί το αμυντικό σύστημα και φροντίζει την καταπολέμηση των διάφόρων εισβολέων που εισχωρούν στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το PRP μειώνει την υπερλειτουργία του αμυντικού συστήματος που συχνά αυτό συμβαίνει στα αυτοάνοσα. Το PRP είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες και βοηθά στα πρώτα στάδια της δημιουργίας των Τ-Λευκοκυτάρων και βοηθητικών Τ-Λευκοκυτάρων. Η λειτουργία είναι όμοια με αυτή των ορμονών του θύμου αδένα.

Dohm, Elton, et.al. Diabetes, 30. Sept. 1990, S. 1028-1032: ``Το IGF-1 ρυθμίζει την καύση της γλυκόζης. Το IGF-1 που εντοπίστηκε στο Κολόστρουμ είναι όμοιο με του ανθρώπου έχει αποτελεσματική δράση σε περίπτωση υπεργλυκαιμίας. Το IGF-1 μπορεί να χαρακτηριστεί σαν εναλλακτική λύση στη θέση της ινσουλίνης.
Το IGF-1 στους ασθενείς με διαβήτη είναι χαμηλό σε σχέση με άτομα που δεν πάσχουν από την αυτή ασθένεια.
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok