Τι είναι το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-business)

7-10-2016

Κοινοποίηση


Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-business) ονομάζεται το σύνολο από επιχειρηματικές στρατηγικές που σκοπό έχουν να υποστηρίξουν και να μετασχηματίσουν συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη διεκπεραίωση συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα.

Είναι αναγκαίο να διαχωρίσουμε τους όρους "ηλεκτρονικό επιχειρείν" και "ηλεκτρονικό εμπόριο". Αυτοί οι δύο όροι αρκετά συχνά προκαλούν σύγχυση, λόγω της δημοσιότητας και της αύξησης της χρήσης του ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχέση με άλλους τομείς οι οποίοι αποτελούν το ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Ο όρος "ηλεκτρονικό επιχειρείν"

Συμπεριλαμβάνει όλες τις οικονομικές λειτουργίες και δράσεις που υποστηρίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Αντιθέτως, ο όρος "ηλεκτρονικό εμπόριο" αποτελεί μέρος του παραπάνω συνόλου , πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία απευθύνεται σε πιο ευρύ αγοραστικό κοινό με σκοπό να συμβάλει στην επικοινωνία αγοραστών και επιχειρήσεων.

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν προϋποθέτει ότι υπάρχει γνώση του ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ!

Hλεκτρονικό επιχειρείν είναι η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των επιχειρηματικών ενεργειών που στοχεύουν στην αμεση ανταπόκριση του καταναλωτή. Το μάρκετινγκ άμεσης ανταπόκρισης, δεν είναι κάτι νέο. Η ιστορία του αρχίζει από τότε που ξεκίνησε η τυπογραφία και σχεδιάζεται με στόχο να κάνει τον υποψήφιο πελάτη, να ανταποκριθεί αμέσως.

Τα παρακάτω αντιπροσωπευτικά παραδείγματα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία: Η διαφήμιση ενός περιοδικού που σου ζητά να τηλεφωνήσεις για περισσότερες πληροφορίες.

Η τηλεοπτική εκπομπή που σε προτρέπει να στείλεις ένα sms μήνυμα, για να ψηφίσεις το αγαπημένο σου τραγούδι, τραγουδιστή ή διαγωνιζόμενο.
Το διαφημιστικό banner εντός κάποιου site, που σου λέει «πατήστε ΕΔΩ».
Τα παραπάνω μηνύματα, βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά κανάλια ενημέρωσης. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η προτροπή του υποψήφιου καταναλωτή σε άμεση ανταπόκριση. Του ζητούν να κάνει κάτι, ΤΩΡΑ! Του ζητούν να κάνει κάτι συγκεκριμένο.
Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι το μάρκετινγκ άμεσης ανταπόκρισης ΔΕΝ είναι branding. Το μάρκετινγκ άμεσης ανταπόκρισης στοχεύει να πείσει τον καταναλωτή είτε να δώσει κάποιες πληροφορίες είτε να αγοράσει κάτι. Το branding, σκοπεύει να κάνει τον καταναλωτή να θυμάται το προϊόν. Ο ορισμός για το ηλεκτρονικό επιχειρείν θα μπορούσε να είναι:

Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των επιχειρηματικών ενεργειών που στοχεύουν στην άμεση ανταπόκριση του καταναλωτή.

Πηγή,Βικιπαίδεια,


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|8BC237AB-A87E-4F34-8405-5B4CFDA92529
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|FF4908C6-4BC0-4D9F-8FCB-2AC9DB4F35D9
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok