Η εργασία από το σπίτι αυξάνει την παραγωγικότητα

19-10-2018

Κοινοποίηση
«Όταν για πρώτη φορά άρχισα να εργάζομαι από το σπίτι, είχα ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν ήξερα πώς να σταματήσω. Ξυπνούσα και κατευθυνόμουν αμέσως στον υπολογιστή και το βράδυ με τραβούσε να ξεκολλήσω η γυναίκα μου. Προφανώς, δεν είμαι μόνος σε αυτόν τον πυρετό της παραγωγικότητας», αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό Forbes ο επιχειρηματίας Steve Cooper.

Το φαινόμενο της αυξημένης παραγωγικότητας όσων εργάζονται από το σπίτι είναι πλέον σύνηθες. Πρόσφατη έρευνα του Brown University έδειξε αύξηση 12% στην παραγωγικότητα σε δείγμα 255 υπαλλήλων τηλεφωνικού κέντρου που εργάζονταν από το σπίτι. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 13.000 υπαλλήλων εισηγμένης εταιρείας και διήρκησε εννέα μήνες. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 8.5% ανα βάρδια και 3.5% αύξηση της παραγωγικότητας ανα λεπτό εργασίας.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα ευρήματα που αφορούν στην ικανοποίηση των υπαλλήλων από την εργασία στο σπίτι. 50% μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης παρουσίασαν οι εργαζόμενοι από το σπίτι σε σχέση με όσους δούλευαν σε γραφείο. Ωστόσο, μετά το πείραμα, σχεδόν το ήμισυ των εργαζομένων άλλαξε γνώμη και επέστρεψε στο γραφείο και τα δύο τρίτα των εργαζομένων που ήθελαν να εργαστούν από το σπίτι επίσης άλλαξαν γνώμη. Ο λόγος; Τους έλειψε η ανθρώπινη επικοινωνία και η συναδελφικότητα που βίωναν στον χώρο εργασίας τους.

Αν και κάθε εργασιακό περιβάλλον είναι διαφορετικό, οι ερευνητές θεωρούν πως η προσοχή των εργαζομένων αποσπάται πολύ συχνότερα στο γραφείο απ` ό,τι στο σπίτι. Ωστόσο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εν τέλει προτιμούν να δουλεύουν σε χώρους όπου έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και έχουν περισσότερα ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της εργασιακής τους ημέρας.

Αν το τολμήσετε ποτέ να εργαστείτε από το σπίτι ακολουθήστε τις συμβουλές του Forbes:

1.Προγραμματίστε εξωτερικά ραντεβού. Το ότι δουλεύετε από το σπίτι δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να βγείτε έξω που και που. Όσο τα ραντεβού σας παραμένουν επαγγελματικά, βγείτε από το σπίτι ελεύθερα! Ακόμη, φροντίστει να περνάτε και τον ελεύθερό σας χρόνο όσο γίνεται περισσότερο εκτός σπιτιού για να μη σας κουράσει το περιβάλλον.

2. Μάθετε πως η εργασιακή σας ημέρα να έχει αρχή και τέλος. Είναι σημαντικό να έχετε ωράριο και να προσπαθείτε να το τηρείτε. προφανώς και η εργασία από το σπίτι προσφέρει ευελιξία αλλά μη το παρακάνετε. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που δεν θα μετακινήστε πλέον για να φτάσετε στη δουλειά για να ξεκινήσετε ή να τελειώσετε την εργασία σας νωρίτερα.

3. Βάλτε στην ημέρα σας ρυθμό. Δημιουργήστε πρόγραμμα ώστε να γνωρίζετε τις στιγμές της ημέρας που μπορείτε να απαντήσετε σε e-mail ή ακόμη και να ασχοληθείτε με το facebook! Η ρουτίνα ελαχιστοποιεί τους περισπασμούς.




πηγή.epityxiaorg.blogspot.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FE199378-D3CB-483A-8AAD-BA9FF89D89FE
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|ACF64026-A355-4D06-88AB-E86909DBCDA7
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok