Χρειαζόμαστε την τονωτική λοσιόν ;

16-12-2018

Κοινοποίηση
Η τονωτική λοσιόν είναι ένα προιόν που κατείχε περίοπτη θέση στο κλασικό τρίπτυχο φροντίδας «καθαρισμός-τόνωση-ενυδάτωση» των μαμάδων μας. Σήμερα , η χρήση της τονωτικής λοσιόν μοιάζει, για πολλές από εμάς, ξεπερασμένη , λόγω των τόσων νέα hi tech προϊόντα που έχουν εισβάλλει στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.
Είναι όμως πράγματι έτσι;


Σε πολλές γυναίκες αρέσει η χρήση τονωτικής λοσιόν, λατρεύουν αυτήν την αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας που χαρίζει στην επιδερμίδα. Κάποιες άλλες είναι ευχαριστημένες που αντικατέστησε την τονωτική λοσιόν με μια Essence. Αυτές οι διαφορετικές απόψεις για το ίδιο προϊόν ομορφιάς μας έδωσαν την αφορμή να λύσουμε μερικές απορίες γύρω από το κάποτε διάσημο και ελαφρώς ξεχασμένο τώρα toner και τη θέση του στη ρουτίνα καθημερινής περιποίησης.

Τι είναι η τονωτική λοσιόν και σε τι χρησιμεύει;

Η τονωτική λοσιόν , είναι μια απλή σχετικά σύνθεση, σε υγρή μορφή, που απορροφάται εύκολα, προσφέροντας γρήγορη ενυδάτωση και συμβάλλοντας στην ταχύτερη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.
Όσο κι αν αδυνατούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να μας προσφέρει ένα «νερό», η τονωτική λοσιόν είναι ένα προκαταρκτικό αλλά σημαντικό στάδιο στην καθημερινή μας περιποίηση. Απομακρύνει τα τελευταία υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ που δεν έχουν φύγει με το ντεμακιγιάζ-δεν φαντάζεστε τι αφήνουμε συνήθως πίσω μας…-, εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό και την προετοιμάζει να δεχτεί τα προϊόντα φροντίδας που ακολουθούν. Φανταστείτε ότι η επιδερμίδα σας είναι ένα στεγνό σφουγγάρι. Αν απλώσετε πάνω του μια κρέμα θα μουσκέψει ίσα-ίσα την επιφάνειά του. Αν όμως το σφουγγάρι είναι νωπό, η κρέμα θα εισχωρήσει πολύ πιο εύκολα και σε βάθος. Αυτό ακριβώς προσφέρει μια τονωτική λοσιόν: μέγιστη απορρόφηση.

Τι ακριβώς σημαίνει «εξισορρόπηση του pH» που προσφέρει μια τονωτική λοσιόν;

Η επιδερμίδα μας έχει εκ φύσεως όξινο pH, που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6. Όμως η ισορροπία του μπορεί εύκολα να διαταραχθεί με τη χρήση επιθετικών καθαριστικών, έντονου μέικαπ και πιο πολύ με την έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και να εμφανίσει μικροερεθισμούς και κοκκινίλες.

Tip: Αν η επιδερμίδα σας δείχνει θαμπή και άτονη, αναζητήστε toners εμπλουτισμένα με βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτική δράση που θα την προστατέψουν από το περιβάλλον και θα επαναφέρουν τη φωτεινότητα της χροιάς της.

Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος εφαρμογής της τονωτικής λοσιόν;

Όχι. Αν και η πιο συνηθισμένη μέθοδος εφαρμογής είναι το πέρασμα της επιδερμίδας με μια ροδέλα μουσκεμένη με λοσιόν, μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε λίγο προϊόν στις παλάμες σας και να την απλώσετε πιέζοντας ελαφρά την επιδερμίδα σας. Ακολουθήστε την πρώτη μέθοδο αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική ή λιπαρή και τη δεύτερη αν είναι ξηρή και ευαίσθητη.

Tip: Μόλις απλώσετε την τονωτική λοσιόν, ακουμπήστε απαλά τις παλάμες σας στο πρόσωπο για λίγα δευτερόλεπτα. Η θερμοκρασία τους θα βοηθήσει ώστε να απορροφηθεί από την επιδερμίδα.

Σε τι διαφέρει μια τονωτική λοσιόν από μια Essence/treatment lotion;

Οι Essences έχουν ελαφρώς πιο «βαριά» σύσταση και είναι εμπλουτισμένες με ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά σε υψηλή συμπύκνωση. Δεν καθαρίζουν, δεν τονώνουν, δεν εξισορροπούν το pH της επιδερμίδας. Ο βασικός τους ρόλος είναι να της προσφέρουν θρέψη, λείανση, φωτεινότητα και ομοιογένεια και να συμβάλλουν στην καλύτερη διείσδυση των ενεργών συστατικών των προϊόντων περιποίησης που ακολουθούν.

Αν χρησιμοποιώ “νερό καθαρισμού” μπορώ να παραλείψω την τονωτική λοσιόν;

Όχι. Τα δημοφιλή Eaux Micellaires, παρόλο που θυμίζουν ως προς την εμφάνιση, τις τονωτικές λοσιόν, δεν έχουν άλλο ρόλο από το να καθαρίζουν την επιδερμίδα, όπως ακριβώς κάνει και ένα γαλάκτωμα-απλώς με άλλο τρόπο.

Γιατί η ξηρή επιδερμίδα μου «τραβάει» μετά την τονωτική;

Αυτό συμβαίνει μόνο αν χρησιμοποιήσατε ένα προϊόν που περιείχε οινόπνευμα ή κάποιο με στυπτική δράση κατάλληλο μόνο για λιπαρές/ακνεϊκές επιδερμίδες . Οι τονωτικές λοσιόν για ξηρές ή ευαίσθητες επιδερμίδες θα πρέπει να έχουν ήπια, alcohol-free φόρμουλα και να περιέχουν υγροσκοπικά συστατικά και καταπραϋντικά φυτικά εκχυλίσματα (χαμομήλι, καλέντουλα κ.α.) που θα παρέχουν την απαραίτητη υγρασία χωρίς να τις ερεθίζουν και χωρίς να τις απογυμνώνουν από τα φυσικά τους έλαια.

Με ποια σειρά «μπαίνει» η τονωτική λοσιόν;

Αμέσως μετά το καθημερινό ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό της επιδερμίδας ή μετά την απολέπιση -μην αφήνετε να περάσει πάνω από 1 λεπτό- και πριν την Essence ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης έχετε επιλέξει για τη συνέχεια.






πηγή.Winners Group


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|13147721-277E-4B6B-831C-77761D39F0DF
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|2C96EE31-FC2D-49C6-B58E-58588E66A0B9
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok