5 tips για να αυξήσετε τα shares του blog σας στα social media

15-2-2019

Κοινοποίηση
Tip #1 Δεν γίνεται να αυξήσετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ τα shares των posts σας στα social media

Όταν ο Mark Zuckeberg ανακοίνωσε τις αλλαγές στον αλγόριθμο του Facebook, ξέραμε τι θα επακολουθούσε. Η οργανική απήχηση των σελίδων θα άρχιζε να μειώνεται και να μειώνεται, πλησιάζοντας το μηδέν. Από τότε, πολλές σελίδες έχουν δει την οργανική τους απήχηση να πέφτει κατακόρυφα και επιλέγουν να επενδύσουν σε διαφήμιση. Άλλες έχουν απλώς εγκαταλείψει την προσπάθεια. Άλλες καταφέρουν να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία αλλά τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα.

Όταν δημοσιεύουμε εμείς το post μας στη σελίδα μας στο Facebook, ή στο Pinterest ή σε όποιο άλλο μέσο, η δύναμή μας φτάνει μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Όταν όμως το post μας έχει ανταπόκριση και οι άνθρωποι θέλουν να το μοιραστούν στα δικά τους social media η δύναμη πολλαπλασιάζεται.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι μόνο πώς θα έχουμε εμείς μια δυνατή παρουσία στα Social Media, αλλά πώς θα δημιουργήσουμε posts που οι άλλοι να θέλουν να μοιραστούν στα δικά τους.


Tip #2 Προσθέστε κουμπιά Share

Κάντε το εύκολο για τους άλλους να μοιραστούν τα posts του blog σας, προσθέτοντας κουμπιά share. Τι είναι τα «κουμπιά share»; Είναι τα κουμπιά με τα εικονίδια των social media που βρίσκονται κάτω, πάνω ή πλάι από τα posts, που κάνουν εύκολο για τους αναγνώστες σας να τα μοιραστούν.

Πώς μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά share; Η κάθε πλατφόρμα είναι διαφορετική, αλλά αν χρησιμοποιείτε το WordPress που είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα δημιουργίας blog, μπορείτε να το κάνετε εγκαθιστώντας ένα από τα πολλά δωρεάν ή premium plugin που υπάρχουν.


Tip #3 Επιλέξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες που θα πλαισιώσουν το post σας

Επειδή το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς στο newsfeed του στα social media είναι η φωτογραφία που συνοδεύει το post, είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά τις φωτογραφίες που θα πλαισιώσουν τα posts σας και πιο συγκεκριμένα την φωτογραφία που θέλετε να συνοδεύει το post στο κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο WordPress, μπορείτε να ελέγξετε απόλυτα ποια φωτογραφία θα δημοσιεύεται στο κάθε μέσο. Μέσω διαφόρων plugin μπορείτε να επιλέξετε ποια φωτογραφία θα συνοδεύει το post σας στο Facebook, στο Pinterest, στο LinkedIn κλπ. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα η φωτογραφία να μην εμφανίζεται μέσα στο post αλλά να είναι κρυφή. Πριν να δημοσιεύσετε λοιπόν το post σας, ετοιμάστε φωτογραφίες στο κατάλληλο μέγεθος για την κάθε πλατφόρμα και ανεβάστε τις μαζί με το post.


Tip #4 Γράψτε καλύτερους τίτλους

Επειδή στις μέρες μας ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και υπάρχει συνωστισμός στα social media, η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Ο τίτλος όμως όχι απλώς μετράει, αλλά είναι καθοριστικός. Όσο καλό κι αν είναι το περιεχόμενο του post σας, αν ο τίτλος δεν τραβήξει την προσοχή, κανείς δε θα κάνει κλικ να διαβάσει το post.

Φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι στο κινητό και να σκρολάρει στα γρήγορα. Δεν θα μπείτε στη διαδικασία να διακόψετε το σκρολάρισμα για να κάνετε κλικ και να διαβάστε κάτι, παρά μόνο αν αυτό το κάτι σας κερδίσει από τον τίτλο.

Από την άλλη αποφύγετε τα clickbaits. Αποφύγετε δηλαδή να γράψετε τίτλους που θα ξεγελάσουν τον άλλον να πατήσει το link. Μια του κλέφτη δυο του κλέφτη τρεις και τον τσακώσανε. Πρώτον ο κόσμος θα σταματήσει να σας εμπιστεύεται και δεύτερον οι αλγόριθμοι γίνονται όλο και πιο έξυπνοι, ανιχνεύουν και τιμωρούν τέτοιες παραπλανητικές πρακτικές.


Tip #5 Γράψτε καλύτερο περιεχόμενο

Η έκφραση «το περιεχόμενο είναι βασιλιάς» είναι χιλιοειπωμένη αλλά σωστή. Αν το post μας είναι μέτριο ή κακό, κανείς δε θα το μοιραστεί, όπως είπαμε στο tip #1.

Αν το post μας είναι μέτριο ή κακό δε θα πάει καλά ούτε στις μηχανές αναζήτησης. Οι αλγόριθμοι του Google και των υπόλοιπων μηχανών είναι σε θέση να καταλάβουν πόσο αξιόλογο είναι το post. Για παράδειγμα αν δείξουν το post σε κάποιον ανιχνεύουν τη συμπεριφορά του: Πόσην ώρα το διαβάζει, αν θα κάνει κλικ σε άλλα links μέσα στο post, αν θα επιστρέψει πίσω στα αποτελέσματα για να συνεχίσει την αναζήτηση. Όλα αυτά βοηθάνε τις μηχανές αναζήτησης να αξιολογήσουν το post. Και αν το αξιολογήσουν ως μέτριο ή κακό δε θα το ξαναδείξουν σε κανέναν.

Όλα λοιπόν ξεκινούν και καταλήγουν στο καλό περιεχόμενο. Γιατί όσες super φωτογραφίες κι αν βάλουμε, όσους φανταστικούς τίτλους κι αν σκεφτούμε, όσα κουμπιά social media και αν συμπεριλάβουμε, όταν το περιεχόμενο μας είναι μέτριο ή κακό, δε θα πάει μακριά.

Γράψτε posts που προσθέτουν αξία και έχετε κάνει το σημαντικότερο βήμα για να κερδίσετε περισσότερα shares.







πηγή.aspatsamadi.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|8BBFFF02-DA22-4AE4-83E5-936D405C30A7
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|F355BBDD-F12E-41CB-9BEA-D61938EAE2BC
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok