Τι είναι το Affiliate Marketing?

19-11-2016

Κοινοποίηση

Το Affiliate marketing είναι η χρήση μια ιστοσελίδας που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες από άλλες ιστοσελίδες που ονομάζονται affiliates ή συνεργάτες για να την βοηθήσει να προωθήσει τα προϊόντα της.

Διαφορετικά λέγεται και online marketing ή internet marketing ή performance marketing. To performance marketing είναι μια μέθοδος μάρκετινγκ όπου άλλες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες πουλάνε ηλεκτρονικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχεις.

Με το affiliate marketing μπορείτε να ξεκινήσετε να ασχολείστε αμέσως χωρίς να έχετε δική σας ιστοσελίδα ή δικό σας προϊόν. Μπορείτε να ξεκινήσετε το affiliate marketing σε συνδυασμό με την κύρια δραστηριότητά σας στο ίντερνετ ή ξεχωριστά. Στο δικτυακό μάρκετινγκ, πάρα πολλοί επαγγελματίες έχουνε μια φαρέτρα με προγράμματα affiliate marketing και πληρωμένες υπηρεσίες για τους ανθρώπους που δεν γράφονται στην εταιρεία δικτυακού μάρκετινγκ που τους προτείνουν.

Μάλιστα έχει γίνει και τόσο της μόδας αυτή η τάση που όλο και περισσότεροι βγάζουν χρήματα από το affiliate marketing.

Θα πρέπει να έχετε πολλαπλές επιλογές εισοδήματος από το ίντερνετ και να μην περιμένετε μόνο από μια πηγή.


Γιατί να ξεκινήσετε στο affiliate marketing?

1.Είναι ένα σενάριο όπου και οι δύο πλευρές συνεργάζονται για το αμοιβαίο κέρδος.

Χρειάζεται μικρό κεφάλαιο εκκίνησης ή καθόλου κεφάλαιο εκκίνησης για να ξεκινήσει κάποιος. Τα περισσότερα προγράμματα affiliate marketing όπως της Linkwise είναι δωρεάν για να ξεκινήσεις. Ένα άλλο εξίσου αξιόπιστο πρόγραμμα affiliate marketing είναι της εταιρείας Clickbanner.
Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να συμπεριλάβετε περισσότερες προσοδοφόρες προσφορές για τους πελάτες, και να τους προσφέρετε περισσότερες επιλογές.
Δημιουργείτε παράλληλα φήμη, ενώ βγάζετε και χρήματα μέσω ίντερνετ.
Δεν χρειάζεται να εμπλακείτε στην παραγωγή και αποθήκευση των προϊόντων.Το μόνο που χρειάζεται να αναλάβετε είναι την υποστήριξη πελατών για να καλλιεργήσετε περισσότερο τις σχέσεις σας με τους πελάτες σας.

Είναι πολύ συνετό να επιλέξετε ένα καλό affiliate marketing πρόγραμμα και να το προσαρμόσετε μέσα στο κανάλι πωλήσεων σας.

2.Η διαδικασία του affiliate marketing είναι απλή:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο Paypal
Βρείτε ένα προϊόν ή υπηρεσία σε ένα affiliate program
Εγγραφείτε σαν affiliate ή συνεργάτης
Προωθήστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας
Πληρωθείτε τις προμήθειες σας
Επαναλάβατε την διαδικασία

Ακούγεται το παραπάνω σαν το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο; Εσείς θα κοιμάστε και το affiliate site σας θα παράγει ένα κάρο λεφτά στον αυτόματο πιλότο! Αυτό θα γίνεται μέχρι να ξυπνήσετε!

Αυτό δεν σας λένε οι περισσότεροι άνθρωποι στο affiliate marketing.

Δουλεύει το affiliate marketing, εφόσον δουλεύεις!

To Affiliate marketing δεν είναι ένα τρυκ ή κόλπο για γρήγορο πλουτισμό.
Το Affiliate marketing είναι το να χτίσεις μια επιχείρηση. Και αυτό απαιτεί κόπο, χρόνο και θυσίες. Είμαι μια καθημερινή διαδικασία, ένας μαραθώνιος και όχι ένα σπριντ.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να διαθέσετε χρόνο και κόπο να χτίσετε τη δική σας ηλεκτρονική επιχείρηση;
Ναι, αρκεί να το θέλετε να έχετε τη δική σας ηλεκτρονική επιχείρηση και να θέλετε να κάνετε νέα πράγματα στη ζωή σας. Πάντα πρέπει να έχετε ένα όνειρο και ένα στόχο.

Εάν πάλι δεν ταυτίζεστε με την εικόνα του επιχειρηματία και του αυτοδημιούργητου, τότε δεν είναι το affiliate marketing για σας. Σταματήστε να διαβάζετε εδώ και βρείτε κάτι άλλο να κάνετε, μην σπαταλάτε το χρόνο σας.

Αν όμως το affiliate marketing σας αρέσει και σας ενθουσιάζει, τότε δεν έχετε παρά:

1. Να κάνετε το δικό σας site και

2. Να γραφτείτε στην Linkwise, την καλύτερη πλατφόρμα affiliate marketing στην Ελλάδα.



Affiliate Marketing και Καμπύλη Μάθησης

Το να γίνετε συνεργάτης στο affiliate marketing είναι σαν να μαθαίνετε μια καινούρια τέχνη ή δουλειά. Είναι σαν να πηγαίνετε στο πανεπιστήμιο. Ξεκινάτε να μαθαίνετε τα βασικά και χτίζετε θεμέλια πάνω σε αυτά που μάθατε. Είναι μια διαδικασία μάθησης βήμα βήμα που χρειάζεται χρόνο για να μάθετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πουλάτε και το πως λειτουργείτε την ιστοσελίδα σας.

Αποτυχία, να προετοιμαστείτε γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο

Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν στην αρχή για αυτό και αποτυχαίνουν. Άμα ξεκινάτε τη δική σας επιχείρηση affiliate marketing και δεν είστε προετοιμασμένοι, τότε σίγουρα θα αποτύχετε! Οι περισσότεροι από μας αποτυχαίνουμε και εγώ μαζί σας γιατί ενθουσιαζόμαστε στην ιδέα του γρήγορου χρήματος και ξεχνάμε τα βασικά.

Θα πρέπει να σταματάμε να πυροβολούμε κάθε καινούριο στόχο και να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για να πετύχουμε. Ο χρόνος προετοιμασίας μοιάζει αντιπαραγωγικός, ειδικά όταν χρειαζόμαστε γρήγορα αποτελέσματα επειδή δεν έχουμε πολλά λεφτά.

Προσεχτική προετοιμασία και σχεδιασμός για να πετύχετε
Σταματήστε να πανικοβάλλεστε και προετοιμαστείτε. Η προετοιμασία κάνει τον Νικητή

Στόχοι Affiliate Marketing

Πρέπει να έχετε στόχους σε κάθε πλευρά της επιχειρηματικής σας ζωής και σταδιοδρομίας. Θα πρέπει να έχει εφικτούς αλλά και λίγο φιλόδοξους στόχους για να πετύχετε στη ζωή σας. Μη επιτεύξιμοι στόχοι θα σας οδηγήσουν στην αποτυχία και την απογοήτευση. Χρειάζεστε στόχους που απαιτούν κάποια προσπάθεια.

Οι στόχοι σας θα πρέπει να είναι εστιασμένοι σε δράσεις και να είναι ξεκάθαροι, μετρήσιμοι και συγκεκριμένοι.

Πάντα να χρησιμοποιείτε κατάφαση και να γράφετε τους στόχους σας. Ο εγκέφαλός σας μπορεί να εστιαστεί μόνο σε ένα πράγμα τη φορά και όχι παραπάνω. Επίσης δεν δέχεται τίποτε άλλο εκτός από την κατάφαση, για παράδειγμα την άρνηση την μετατρέπει σε κατάφαση μόνος του.

Ξεκινήστε με παιδικά μικρά βήματα και μην προσπαθείτε σε μια μέρα να χτίσετε τον Παρθενώνα! Για παράδειγμα εάν θέλατε να βγάλετε 1.000€ το μήνα πρέπει να περάσετε πρώτα από τα 300€, μετά τα 600€ και μετά να πάτε στα 1.000€!

Σχεδιάστε να έχετε μικρούς μηνιαίους και διαχειρίσιμους στόχους.

Δημιουργήστε τη δική σας προσωπική SWNOT analysis

Απλώς γράψτε κάτω στο χαρτί τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας. Εστιαστείτε στα δυνατά σας σημεία μόνο και παραβλέψτε τα αδύνατα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, μη φοβάστε να το αναθέσετε σε κάποιον άλλον. Το επόμενο βήμα σας είναι να δείτε ποιους πόρους έχετε διαθέσιμους σε χρόνο και χρήμα αυτή τη στιγμή .

Άμα έχετε χρήματα, μπορείτε να τα επενδύσετε για να πάτε πιο γρήγορα και να βγάλετε πιο γρήγορα χρήματα. Άμα έχετε χρόνο, τότε θα πρέπει να αξιοποιήσετε το χρόνο που έχετε κατάλληλα για να μάθετε νέες δεξιότητες που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Δημιουργήστε ένα πλάνο καθημερινής βελτίωσης

Γνώθι σαυτόν, μάθετε τον εαυτό σας τις δυνατότητες και τα όρια σας. Μετά ρωτήστε τον εαυτό σας ποια είναι τα κρίσιμα πράγματα για την επιτυχία για να πετύχετε τους στόχους σας και να παράγετε αποτελέσματα. Να έχετε ένα καθημερινό πλάνο σε συμφωνία με το εβδομαδιαίο και το μηνιαίο πλάνο δράσης σας.
Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και ρωτήστε τον εαυτό σας ποιο μέρος του πλάνου σας έχει τα πιο μακροπρόθεσμα οφέλη για σας;
Σε αυτό ακριβώς το μέρος του πλάνου σας θα πρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας.

Δουλέψτε τους βραχυπρόθεσμους και καθημερινούς σας στόχους. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας ή οι πενταετής στόχοι σας, θέλουν πολύ δουλειά για να τους πετύχετε και ίσως στη διαδικασία να τα παρατήσετε και να απογοητευθείτε. Σκεφτείτε θετικά και επιτύχετε μικρούς βραχυπρόθεσμους στόχους. Δημιουργήστε επιτεύξιμους και ελαφρώς προκλητικούς στόχους.

Δεσμευτείτε στους στόχους σας. Χρειάζεται επιμονή. Συνεχώς να ελέγχεται την πρόοδό σας, πάρτε ένα άσπρο πίνακα, γράψτε τους στόχους σας και κοιτάξτε τους κάθε μέρα.

Μια πολύ πετυχημένη στρατηγική είναι η δημιουργία ενός VISION BOARD ή ενός πίνακα ονείρων. Κάθε μέρα χαράξτε τους στόχους σας και κάντε διορθωτικές κινήσεις

πηγή.paramarketing.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|24FAB347-0384-4912-B4F3-50C072B34B6C
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|3A7417FA-BC74-428E-A55B-BEC571FF584E
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok