Πως μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω του Facebook Pixel

14-5-2020

Κοινοποίηση
To Business Manager του Facebook παρέχει πολλά χρήσιμα εργαλεία αλλά ένα είναι αυτό που ξεχωρίζει! Πρόκειται για το πιο σημαντικό εργαλείο και ονομάζεται Facebook Pixel.
To Facebook Pixel σας βοηθάει να ελέγχετε πόσο επιτυχημένες ήταν οι διαφημίσεις σας στο Facebook. Σας παρέχει σημαντικά στατιστικά στοιχεία μετατροπών (conversion) και τη δυνατότητα να δημιουργείτε προσαρμοσμένο κοινό βάσει της επισκεψιμότητας του ιστότοπου σας.


Αν τρέχεις διαφημίσεις στο Facebook πρέπει χωρίς αμφιβολία και οπωσδήποτε να εγκαταστήσεις το Facebook Pixel!

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσω του Facebook Pixel

1)Παρακολούθηση – Tracking

Παρακολουθήστε τον αριθμό των μετατροπών π.χ. subscribes στο newsletter ή αγορές προϊόντων. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μπορείτε να ελέγξετε μέσω του Facebook Pixel είναι το κόστος ανά μετατροπή (cost per conversion – CPA) και το ποσοστό μετατροπής ( conversion rate – CVR).

2)Αναφορά Εσόδων – Sales Report
Τα περισσότερα e-commerce carts μπορούν να μεταβιβάσουν την πραγματική αξία της παραγγελίας πίσω στο Facebook. Αυτό σας επιτρέπει να μετρήσετε την απόδοση των διαφημιστικών σας δαπανών (ROAS), η οποία είναι συχνά πιο σημαντική από το κόστος ανά πώληση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χτίσετε αρχικά ένα customer journey ως εξής: Lead – Sign Up – Purchases. Παρατηρείτε λοιπόν, ότι δεν έχετε παραγγελίες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει η διαφήμιση σας απαραίτητα. Αν εντοπίσετε ότι ενώ έχετε πολλά Leads, έχετε πολύ λίγα Sign Up, πιθανώς να μην έχετε δομημένη ιστοσελίδα. Δηλαδή ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα redesign για ένα καλύτερο User Experience. Mέσω των στατιστικών και των αναλύσεων που σας δίνονται συνεπώς, μπορείτε να εντοπίσετε καλύτερα σε ποιες ενέργειες χρειάζεται να επενδύσετε περισσότερο.

3) Χτίστε Προσαρμοσμένο Κοινό
Εφόσον έχετε καθορίσει ποιες είναι οι buyer persones της επιχείρησης σας, μπορείτε πλέον να χωρίσετε το audience σας για retargeting διαφήμιση. Η retargeting διαφήμιση είναι μια από τις πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές στρατηγικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο e-commerce. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ένας χρήστης μπαίνει στον ιστότοπο σας, το Facebook Pixel σας βοηθάει να λάβετε χρήσιμα στοιχεία για αυτόν το χρήστη, όπως το τι ενέργειες έκανε.

Αφού συγκεντρώσετε ένα επαρκή αριθμό επισκέψεων και διαμορφώσετε μια βάση από χρήστες, μπορείτε να τρέξετε διαφημίσεις στο Facebook, που θα απευθύνονται στοχευμένα μόνο σε αυτούς τους επισκέπτες. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν στόχο να πείσουν έναν χρήστη να ολοκληρώσει μια αγορά, που έχει αφήσει στην μέση ή να του δώσει ένα νεο κίνητρο, για να πραγματοποιήσει τελικά μια αγορά.

4)Καλύτερη στόχευση σημαίνει ποιοτικότερα αποτελέσματα
Το facebook pixel σας βοηθάει να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό audience. Ουσιαστικά έχετε χτίσει μια βάση από χρήστες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο παρελθόν οπότε πιθανόν να δηλώσουν και στο μέλλον. Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο λοιπόν, μια retargeting καμπάνια θα σας φέρει πολλαπλά αποτελέσματα σε πωλήσεις από μια οποιαδήποτε άλλη καμπάνια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα χρήματα που θα επενδύσετε στο retargeting θα έχουν μεγαλύτερο RΟΙ.

Όσο πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί γίνεστε, τόσο πιο πολλά χρήματα εξοικονομείτε! Πολλές φορές μπορεί να γίνετε ενοχλητικοί με διαφημίσεις μη στοχευμένες, όπου το κοινό αντιδρά αρνητικά και χάνετε χρήματα. Για αυτό το λόγο χρειάζονται Marketing Experts, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα έχετε πετυχημένες καμπάνιες.

5) Χωρίστε το προσαρμοσμένο κοινό σας σε λίστες
Δημιουργήστε ποιοτικά audience σε δευτερόλεπτα! Μπορείτε να χωρίσετε το audience σας ανάλογα το ενδιαφέρον τους, ώστε να τρέχετε ακόμα πιο στοχευμένες καμπάνιες. Για παράδειγμα διαφορετική διαφήμιση για αυτούς που ενδιαφέρονται για παπούτσια από το eshop σας και διαφορετική για αυτούς που ενδιαφέρονται για παντελόνια. Τα προσαρμοσμένα κοινά με retargeting διαφημίσεις μπορούν να σας φέρουν 3 και 4 φορές περισσότερες πωλήσεις απ’οτι απλές διαφημίσεις στα Social Media.


Μπορείτε πλέον να κάνετε τη διαφορά αξιοποιώντας τις καλύτερες τεχνικές e-commerce.

πηγή.socialme.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|1B74D04B-0D96-4D04-8DB0-CC89459A3852
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|7D813145-10ED-4703-9186-2372BD607AD5
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok