Γίνε κυρίαρχος του πεπρωμένου σου!

Κοινοποίηση
Το πεπρωμένο ορίζεται ως μια προκαθορισμένη πορεία γεγονότων που με τη σειρά του προδιαγράφει το μέλλον. Η μοίρα μας έχει δοθεί από τον Θεό ή μια Ανώτερη Δύναμη, ανάλογα τις θρησκευτικές δοξασίες και είναι η κινητήρια δύναμη που κάνει τον καθένα μας να ταξιδέψει στο μονοπάτι της ζωής για να φτάσει σ’ αυτό που προορίζεται, είτε για καλό, είτε για κακό.

Επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα της ζωής μας και τις αποφάσεις που παίρνουμε. Ελέγχει όχι μόνο την ζωή του καθενός μας αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία και τα έθνη. Κάθε τι που συμβαίνει στο Σύμπαν ή σε ένα άτομο, είτε είναι σημαντικό είτε ασήμαντο, δεν συμβαίνει από σύμπτωση, αλλά είναι το πεπρωμένο που έχει αποφασίσει να συμβεί.

Έτσι, από κάθε μικρό πράγμα, όπως ένα λουλούδι που ανθίζει, μέχρι το πιο σοβαρό, όπως η γέννηση ενός ανθρώπου ή ο θάνατός του, δεν είναι τυχαία. Μερικές φορές το πεπρωμένο λειτουργεί ως φάρμακο, όταν τα πράγματα πάνε στραβά και παίζει ενεργό ρόλο τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά συναισθήματά μας, όπως η ζήλια, ο θυμός, η εκδίκηση και άλλα.

Φιλοσοφία της μοιρολατρείας

Η φιλοσοφία της μοιρολατρείας αναφέρει ότι όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας γίνονται σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σχέδιο και το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει.
Η λέξη πεπρωμένο προέρχεται από το ρήμα «πέπραγμαι» που σημαίνει «έχω κάνει». Ο Επίκουρος και ο Ζήνων ήταν μοιρολάτρες. Ο Άγιος Αυγουστίνος και ο Καλβίνος, ανέφεραν ότι η μοίρα του καθενός από εμάς καθορίζεται εκ των προτέρων και κανείς μας δεν μπορεί να την ελέγξει.
Ο Σαίξπηρ, στα έργα του ``Άμλετ`` και ``Ιούλιος Καίσαρας``, έχει αναφέρει δύο διαφορετικές απόψεις απέναντι στη μοιρολατρική φιλοσοφία, όπου στην πρώτη είπε ότι υπάρχει μια θεότητα που διαμορφώνει το πεπρωμένο μας, ενώ στην δεύτερη, ο καθένας από μας είναι κύριος της μοίρας του και καμιά αστρολογία ή υπέρτατη εξουσία δεν είναι υπεύθυνα γι’ αυτό.
Σύμφωνα με το πεπρωμένο, η μοίρα είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει και διέπεται από μια υπέρτατη δύναμη και έτσι η μοίρα του καθενός μας είναι προκαθορισμένη από το Σύμπαν. Σε όλους τους πολιτισμούς το πεπρωμένο μπορεί να μελετηθεί από τους αστρολόγους, τους μάντεις και τους προφήτες. Η μοίρα είναι κάτι που καθορίζεται και τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας βασίζονται συνεπώς σε ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα και η μελέτη αυτού του χρονοδιαγράμματος είναι η μαντεία.

Δυτική και ανατολική φιλοσοφία του πεπρωμένου

Οι απόψεις για το πεπρωμένο διαφέρουν στις δυτικές κοινωνίες και τις ανατολικές: Η δυτική άποψη αναφέρει ότι μπορούμε να ελέγξουμε ή να αλλάξουμε τη μοίρα μας στη ζωή μας, λέγοντας ότι οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας είναι δική μας επιλογή.
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον ανάμεσα σε όλα τα έμβια όντα του Σύμπαντος, που έχει νου. Αυτό τον κάνει μοναδικό γιατί είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλες τις πράξεις του.
Ο άνθρωπος έχει ηθικά κριτήρια ανάμεσα στην επιλογή του σωστού ή του λάθους. Από τη στιγμή που αποφασίζει να προχωρήσει προς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει, τότε καθίσταται υπεύθυνος για τις συνέπειες και πρέπει να αντιμετωπίσει την θλίψη ή την ευτυχία.
Η ανατολική άποψη αναφέρει ότι οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας δεν είναι υπό τον έλεγχό μας, και όλα συμβαίνουν μέσα από ένα προκαθορισμένο συμπαντικό πρόγραμμα.
Έτσι, σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία, υπάρχουν οι άνθρωποι που εξαρτώνται από το πεπρωμένο τους και δεν έχουν κανέναν έλεγχο πάνω στα γεγονότα της ζωής τους και θεωρεί ότι όλα όσα συμβαίνουν έχουν μια σταθερή ακολουθία γεγονότων που δεν μπορούν να αλλάξουν, ενώ τα άτομα που εξαρτώνται από την εκούσια δράση, δηλαδή έχουν ελεύθερη βούληση, έχουν τον έλεγχο σε ό, τι κάνουν και επιλέγουν διαφορετικό δρόμο για να προσεγγίσουν το πεπρωμένο τους.
Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται το άτομο να έχει στόχο του την πνευματική εξέλιξη και να κάνει θυσίες για να την αποκτήσει. Αυτό καλείται κάρμα και σε αυτό το ταξίδι προς το πεπρωμένο, ο άνθρωπος μαθαίνει επίσης μέσα από τις εμπειρίες της ζωής του.

Κυρίαρχοι του πεπρωμένου μας

Όλοι όσοι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους θα παραιτηθούν στην τύχη τους και σε μια υπέρτατη εξουσία, λέγοντας ότι είναι η αιτία που τα γεγονότα συμβαίνουν στη ζωή τους, αντί να αγωνίζονται με θάρρος και υπευθυνότητα. Το Κάρμα ορίζει ότι για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση και ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε ποτέ να ξεφύγουμε από το Κάρμα μας. Μόνο με την πνευματική αφύπνιση και την προσπάθεια μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να επιφέρει αλλαγές στο πεπρωμένο του, είναι η πνευματική εξέλιξη.
Αφού το πεπρωμένο καθορίζει τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή, όπως την γέννηση, τον γάμο, τις σοβαρές ασθένειες, τα ατυχήματα και τον θάνατο τότε ο μόνος τρόπος που μπορούμε να έχουμε ελεύθερη βούληση πάνω σ’ αυτά τα γεγονότα και να ακυρώσουμε τα αποτελέσματα είναι μόνο η πνευματική καθοδήγηση. Όταν ξεκινάμε τη διαδρομή του πεπρωμένου αρχίζει η αληθινή πνευματική εξέλιξη.

Η ανάπτυξη των πεποιθήσεων μας, των πρότυπων μας, και της ψυχής μας είναι μια δια βίου διαδικασία. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν φτάνουν ποτέ σε μια πραγματική πνευματική εξέλιξη και ακολουθούμε την πορεία του πεπρωμένου μας.
Για να υπερβούμε το πεπρωμένο μας, απαιτεί πολλές θυσίες και η πνευματική ανάπτυξη απαιτεί προσπάθεια. Κάθε ανθρώπινο ον έχει την δυνατότητα να υπερπηδήσει τα εμπόδια και τους περιορισμούς.
Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο με αυξημένη ευαισθητοποίηση, κατανόηση και αλλαγή του τρόπου σκέψης μας. Όταν θα έχουμε κατορθώσει να κάνουμε αλλαγές στο εσωτερικό μας κόσμο, θα έχουμε και μια καλύτερη ζωή.
Ο νέος πνευματικός τρόπος σκέψης μας θα μας απελευθερώσει και θα μας βοηθήσει να προσελκύσουμε ό,τι θεωρούσαμε αδύνατο πριν.
πηγή.astropedia.gr

cover   Γίνε κυρίαρχος του πεπρωμένου σου!
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok