Προβιοτικά: Μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του βάρους;

Κοινοποίηση
Μέσα στο ανθρώπινο σώμα και συγκεκριμένα στο πεπτικό σύστημα βρίσκονται εκατοντάδες είδη βακτηρίων. Ορισμένα εξ αυτών είναι γνωστά ως «καλά» βακτήρια ή αλλιώς προβιοτικά, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό μέσω ορισμένων τροφών.

Η δράση τους είναι ωφέλιμη για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, καθώς επάγουν την ανάπτυξη των «καλών» βακτηρίων και καταπολεμούν την ανάπτυξη των «κακών» βακτηρίων. Οποιαδήποτε μείωση στους πληθυσμούς των χρήσιμων βακτηρίων στο έντερο, η οποία συνήθως επέρχεται από τη λήψη αντιβίωσης, διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.











Πώς βοηθούν

Μέσα από τη δράση τους τα προβιοτικά βοηθούν στη διαδικασία της πέψης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν την διάρροια που μπορεί να προκληθεί από τη λήψη αντιβιοτικών, βοηθούν στο πρόβλημα της δυσκοιλιότητας και συμβάλλουν στη διατήρηση του pH στο έντερο.


Προβιοτικά και περιττό βάρος

Αξιοσημείωτα είναι τα πρόσφατα ευρήματα μελέτης που διερεύνησε τη σχέση των προβιοτικών με τη μείωση του περιττού σωματικού βάρους.

Οι ερευνητές, σε μελέτη με δείγμα 210 ατόμων με περιττό λίπος στην κοιλιά, παρατήρησαν ότι η χορήγηση προβιοτικών στη διατροφή τους για διάστημα 12 εβδομάδων οδήγησε στην απώλεια βάρους και στη μείωση του κοιλιακού λίπους κατά 8,5%. Με το τέλος της λήψης των προβιοτικών οι συμμετέχοντες ανέκτησαν το κοιλιακό λίπος σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Επειδή όμως σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν και προβιοτικά τα οποία συνηγορούν στην αύξηση του σωματικού βάρους, υπάρχει ακόμα χώρος για περαιτέρω μελέτη στο συγκεκριμένο πεδίο.

Στα προβιοτικά για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθούν στη μείωση του βάρους περιλαμβάνεται το Bifidobacterium Lactis, ένα από τα βασικά στελέχη των PROVIOTICS PRO 12 Το B. Lactis διασπά τα σωματικά απόβλητα και βοηθάει στην απορρόφηση διαφόρων βιταμινών και μετάλλων.

Χάρη στην τεχνολογία των PROVIOTICS PRO 12 τα προβιοτικά προστατεύονται από τα στομαχικά οξέα, διασφαλίζοντας στοχευμένη χορήγηση και απελευθέρωση βιώσιμων προβιοτικών στο έντερο, ακριβώς εκεί που χρειάζεται.



Πηγές
- Health Benefits of Probiotics: A Review, Maria Kechagia, International Scholarly Research Notices, 2013: 481651

- Targeting Body Weight Regulation with Probiotics: A Review of Randomized Trials in Obese and Overweight People Free of Comorbidities, Nadja B Kristensen, Journal of Nutrition & Food Sciences

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|46E540E9-855B-48AF-9FB6-7D4E4C8B1F4B
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|D1371DB2-4783-495D-BA97-3E013C34B018
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok