Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του εκζέματος

Κοινοποίηση
Το έκζεμα, κοινώς γνωστό και ως ατοπική δερματίτιδα, αποτελεί μία πολύ συνηθισμένη φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος που συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των χεριών, του προσώπου και των κλειδώσεων και εκδηλώνεται με ερεθισμό στο δέρμα, έντονο κνησμό, ξηρότητα, ακόμα και με πληγές.

Συχνά εμφανίζεται στην ηλικία των 3 μηνών και συνεχίζεται μέχρι και την παιδική ηλικία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υποχωρήσει κατά την εφηβεία, ωστόσο κάποια άτομα εξακολουθούν να την αντιμετωπίζουν και στην ενήλικη ζωή.












Γιατί εμφανίζεται

Κύρια αίτια για το έκζεμα αποτελούν γενετικοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, εξωτερικοί παράγοντες όπως η ξηρότητα της ατμόσφαιρας, η γύρη, τα ακάρεα της σκόνης, απορρυπαντικά, ψυχολογικοί όπως το άγχος και τρόφιμα όπως αβγά, ξηροί καρποί, σόγια και γλουτένη.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πάθηση μη μεταδοτική, η οποία «έρχεται» και «φεύγει» με περιόδους ύφεσης και έξαρσης.


Συμπτώματα

Τα συμπτώματα μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τον άνθρωπο και την ηλικία, και διαφοροποιούνται ανάλογα με το στάδιο της πάθησης. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

Έντονος κνησμός
Ξηρότητα
Εξάνθημα
Εκδορές
Κοκκινίλες

Αντιμετώπιση

Κάθως μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί μόνιμη θεραπεία για το έκζεμα, η αντιμετώπισή του στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου με την ενυδάτωση του δέρματος, την πρόληψη της ξηρότητας καθώς και των υπόλοιπων εκλυτικών παραγόντων.

Οι ειδικοί συστήνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα όπως:

- Καθημερινή και συχνή ενυδάτωση.
- Ενυδάτωση μετά το μπάνιο, αποφυγή του καυτού νερού και του τριψίματος του δέρματος.
- Βαμβακερά ρούχα αντί για μάλλινα ή συνθετικά.
- Αποφυγή της υπερβολική ζέστης και του κρύου.
- Χρήση της Κρέμας Aloe Vera DermaIntense που απαλύνει τα συμπτώματα των δερματικών ερεθισμών και αποκαθιστά τον φραγμό της επιδερμίδας.

Η Κρέμα Dermaintense αποτελεί την εναλλακτική, φυσική λύση της υδροκορτιζόνης και έχει στοχευμένη δράση για τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας. που απαλύνει τα συμπτώματα των δερματικών ερεθισμών και αποκαθιστά τον φραγμό της επιδερμίδας.

Περιποιείται την ξηρή επιδερμίδα και τα ιδιαίτερα απαιτητικά σημεία του δέρματος. Περιέχει Αλόη Βέρα σε περιεκτικότητα 20%, Έλαιο Οινοθήρας και Εκχύλισμα Οξυάκανθου, φυσικά συστατικά που φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Η Αλόη Βέρα χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος εδώ και αιώνες! Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα συνδυάζεται με πολύτιμα βότανα και έλαια, ενισχύοντας την ευεργετικές τους δράση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη περιποίηση.

Η κρέμα με Αλόη έχει τη μοναδική ικανότητα να διεισδύει βαθιά και αποτελεσματικά στα στρώματα του δέρματος, δρώντας έτσι στο εσωτερικό του και όχι μόνο στην επιφάνεια, όπως οι κοινές κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά. Ενυδατώνει βαθιά, αναζωογονεί, επουλώνει και προστατεύει. Ενισχύει την παραγωγή ινοβλαστών στους δερματικούς ιστούς, οι οποίοι διεγείρουν το κολλαγόνο, επιταχύνοντας την επούλωση των τραυμάτων. Αυτό την καθιστά αποτελεσματική στα καψίματα και τα κοψίματα του δέρματος.

Η Οινοθήρα (νυχτολούλουδο) έχει φαρμακευτική, καλλωπιστική και μελισσοτροφική χρήση, ενώ είναι γνωστό και ως συμπλήρωμα διατροφής, χάρη στο γλινολεϊκό οξύ που περιέχει. Το έλαιο Οινοθήρας έχει εξαιρετικές ενυδατικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος και είναι ιδανικό για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Ο Οξυάκανθος (ή κράταιγος ή μουμουτζελιά) είναι αγκαθωτός θάμνος. Σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη, οι κοπανισμένες ρίζες του βοτάνου χρησιμοποιούνταν στην εξαγωγή σκλήθρων και αγκίδων από το δέρμα. Τα φύλλα και τα άνθη του χρησιμοποιούνται σε διάφορες περιπτώσεις (διάρροια, βαριά έμμηνη αιμορραγία, καρδιακά προβλήματα, κά) και ως πρώτη βοήθεια για αφαίρεση θραυσμάτων. Καθώς το Εκχύλισμα Οξυάκανθου είναι γνωστό και για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος όπως είναι η ψωρίαση, οι μυκητιασικές λοιμώξεις, τα εκζέματα και η ακμή.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Για ταλαιπωρημένες περιοχές της επιδερμίδας με έντονη ξηρότητα.

Πλεονεκτήματα προϊόντος

• Για τη στοχευμένη περιποίηση της πολύ ξηρής, ταλαιπωρημένης επιδερμίδας

• Ενισχύει τον φυσικό δερματικό φραγμό

• Ανακουφίζει από την ερυθρότητα και τη φαγούρα

ΤΡΌΠΟΣ ΧΡΉΣΗΣ

Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα Κρέμας DermaIntense περισσότερες φορές την ημέρα απλώνοντας την ομοιόμορφα σε καθαρή επιδερμίδα.

Ενδείκνυται για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, όπως και για το πρόσωπο, το λαιμό, τους αγκώνες και τα γόνατα.


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|5B509C06-30F2-4950-A7B1-F8FD9E2B90A0
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|63CAF624-DAF7-492B-BF7A-21A77E4771DE
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok