Αναδείξτε τα χείλη σας!

15-11-2016

Κοινοποίηση


Η μόδα αλλάζει συνεχώς και εμείς ακολουθούμε τις τάσεις κάθε χρονιάς, προσαρμόζοντας πάντα το μακιγιάζ στα δικά μας μοναδικά χαρακτηριστικά. Έντονα χρώματα, πορτοκαλί, φούξια, κόκκινα που κάνουν αντίθεση με το χρώμα του δέρματός μας και αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας.

Ας δούμε λοιπόν τα μυστικά του μακιγιάζ για να αναδείξουμε το σχήμα των χειλιών μας!





Δεν ξεχνάμε!

Αν τα χείλη μας είναι σκασμένα ή αφυδατωμένα, ενδείκνυται η χρήση ενός πήλινγκ χειλιών πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ. Εναλλακτικά τρίβουμε τα χείλη μας με μια οδοντόβουρτσα για περίπου ένα λεπτό έτσι ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα. Αν θέλουμε κάνουμε μια ενυδατική μάσκα από μέλι και ροδόνερο (1 κουταλιά της σούπας από κάθε υλικό) και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίζουμε απαλά τα χείλη, απλώνουμε βούτυρο κακάο ή οποιοδήποτε άλλο ενυδατικό προϊόν και εφαρμόζουμε το κραγιόν μας. Δεν γλείφουμε και δεν δαγκώνουμε τα χείλη μας!


Μικρά χείλη

Αν τα χείλη μας είναι μικρά αποφεύγουμε εντελώς τις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν αφού μειώνουν περισσότερο τον όγκο τους. Φροντίζουμε η υφή του κραγιόν να είναι περλέ ή εφαρμόζουμε λιπ γκλος. Αφού απλώσουμε το κραγιόν, τονίζουμε τα χείλη με ένα περίγραμμα ελαφρώς πιο σκούρο και σκιάζουμε τις εξωτερικές γωνίες του στόματος. Αναμειγνύουμε το περίγραμμα με το κραγιόν χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι. Έτσι τα χείλη μας θα δείχνουν μεγαλύτερα.

Λεπτά χείλη

Το λάθος που κάνουμε συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι στην προσπάθεια να αποκτήσουμε πιο γεμάτα χείλη, ζωγραφίζουμε μια γραμμή έξω από το φυσικό τους περίγραμμα. Για να αποφύγουμε λοιπόν αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα προτιμούμε κραγιόν σε ανοιχτές αποχρώσεις πάνω στο οποίο εφαρμόζουμε λιπ-γκλος έτσι ώστε να φαίνονται πιο σαρκώδη.

Σαρκώδη χείλη

Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε ένα κραγιόν με ματ υφή και σε άτονες (nude) αποχρώσεις. Αποφεύγουμε το περίγραμμα με μολύβι χειλιών, αφού θα τους δώσει μεγαλύτερη έμφαση. Αντίθετα μπορούμε να κάνουμε ένα έντονο μακιγιάζ στα μάτια.

Πλατιά χείλη

Απλώνουμε το κραγιόν και σβήνουμε σταδιακά από το κέντρο των χειλιών προς τις εξωτερικές γωνίες του στόματος, αφήνοντας μια πινελιά στο κέντρο του κάτω χείλους. Αποφεύγουμε το περίγραμμα με μολύβι ή απλά τονίζουμε με αυτό την κορυφή των χειλιών.


Χείλη με κλίση προς τα κάτω

Χρησιμοποιούμε ένα κονσίλερ σε πιο ανοιχτή απόχρωση από αυτή του δέρματος και απλώνουμε κάτω από τις εξωτερικές γωνίες του στόματος, έτσι ώστε να σβήσουμε τη σκιά που δημιουργείται από την κλίση που έχουν τα χείλη. Αποφεύγουμε και εδώ το περίγραμμα με μολύβι, ιδίως στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών. Εφαρμόζουμε κραγιόν με διάφανη υφή, το οποίο απλώνουμε δίνοντας έμφαση στο κέντρο των χειλιών και σβήνοντας με ένα πινέλο προς τις εξωτερικές γωνίες του στόματος.

TIPS!

• Για να απαλύνουμε το πολύ έντονο κραγιόν, το αναμειγνύουμε με λίγο κραγιόν σε απόχρωση του μπεζ ή απλώνουμε στα χείλη μας ελάχιστη ποσότητα από το φον-ντε- τεν που θα χρησιμοποιήσουμε στο πρόσωπο.

• Για να δώσουμε όγκο στα χείλη μας, περνάμε με λίγο διάφανο λίπ-γκλός στο κέντρο του κάτω χείλους αφού πρώτα έχουμε εφαρμόσει το κραγιόν.

• Για μεγαλύτερη διάρκεια εφαρμόζουμε στα χείλη μικρή ποσότητα κονσίλερ ή πούδρας πριν απλώσουμε το κραγιόν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σταθερή βάση. Επιπλέον μπορούμε να γεμίσουμε με το μολύβι του περιγράμματος ολόκληρα τα χείλη για να σταθεροποιήσουμε το κραγιόν που θα βάλουμε από πάνω.

• Το περίγραμμα στα χείλη θα πρέπει να είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το κραγιόν ή στην ίδια απόχρωση. Το σκούρο περίγραμμα αλλοιώνει το μακιγιάζ και δεν αναδεικνύει τα χείλη.

Χρυσός κανόνας του μακιγιάζ!

Δεν τονίζουμε ποτέ και τα μάτια και τα χείλη. Δίνουμε έμφαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου που θέλουμε να προβάλουμε και που συνήθως είναι τα πιο όμορφα πάνω μας!



7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|89D0FC73-9C82-4468-BBD0-A597EB8D8539
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|B20CA071-0E93-4EBE-9C25-4BB08DD56541
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok