5 Τips που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την απόρριψη

Κοινοποίηση
Η απόρριψη είναι ένας από τους μεγαλύτερους μας φόβους και μια από τις πιο επίπονες εμπειρίες της ζωής μας. Αυτό που την κάνει ακόμα πιο επίπονη, είναι το γεγονός ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, δεν γίνεται να την αποφύγουμε.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απόρριψη σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όμως ανεξάρτητα από το ποιος τομέας είναι, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Πονάει, δεν είναι καθόλου ευχάριστη και συμβαίνει να είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο φοβόμαστε να επιδιώξουμε τους στόχους μας. Φοβόμαστε ακόμα και να προσπαθήσουμε. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την απόρριψη, είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρούμε την δύναμη ώστε να την πολεμήσουμε στα ίσια, να την αποδεχτούμε, να πάρουμε το μάθημα μας και να μην τα παρατήσουμε.

Φυσικά όμως, αυτό είναι εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη. Το νούμερο ένα όπλο με το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απόρριψη, είναι το κίνητρο(motivation). Παρόλα αυτά χρειάζεσαι μια μεγάλη δόση θάρρους ώστε να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το κίνητρο ως όπλο σου στην συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί η απόρριψη το αποδυναμώνει.

5 τρόποι, που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την απόρριψη

1. ΒΡΕΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ
Όταν αντιμετωπίζουμε την απόρριψη, ο εγωισμός μας δέχεται τεράστιο πλήγμα. Νιώθουμε ηττημένοι. Είναι θέμα τιμής να μην χρειαστεί να την αντιμετωπίσουμε ξανά. Πρέπει να προστατέψουμε τον εγωισμό μας πάση θυσία. Οπότε τι κάνουμε; Σταματάμε να προσπαθούμε.

Ο εγωισμός είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη μας και μας αποτρέπει από το να βελτιωθούμε. Πόσες φορές έχεις αποτύχει κάτι και παρόλα αυτά συνέχισες να χρησιμοποιείς τον ίδιο τρόπο για να το καταφέρεις; Πόσες φορές κάποιος έχει προσπαθήσει να σε διορθώσει ή να σου δείξει τον σωστό τρόπο και δεν τον άκουσες, γιατί εσύ ήξερες καλύτερα;

Αυτή είναι μια παγίδα στην οποία έχουμε πέσει όλοι. Νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα. Οταν συνεχίζεις να χρησιμοποιείς τον ίδιο τρόπο, θα έχεις τα ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό είναι νόμος.

Ο εγωισμός δεν σε αφήνει να μάθεις νέα πράγματα, να αναπτύξεις νέες σημαντικές ικανότητες και να βελτιώσεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργείς. Προσπάθησε να είσαι ανοιχτόμυαλος, να ενθαρρύνεις τους άλλους να σου δίνουν feedback και να ζητάς την άποψή τους, με σκοπό να βελτιώσεις τον εαυτό σου και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις.

Όταν έρθεις αντιμέτωπος με την απόρριψη ή την αποτυχία, μην αφήσεις τον εγωισμό, την αλαζονεία και την περηφάνια σου να σε κρατήσουν δέσμιο. Προσπάθησε να μάθεις κάτι από κάθε αποτυχία και απόρριψη που θα συναντήσεις στην ζωή σου και μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια ώστε να τις νικήσεις.

Κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με την απόρριψη, κανε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: » Τι μπορώ να μάθω στην συγκεκριμένη περίπτωση»;

Αν δεν είσαι διατεθειμένος να μάθεις, κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

Αν είσαι αποφασισμένος να μάθεις, κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει

2. ΜΕΙΝΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ
Ναι, σε απέρριψαν. Είχες μια προσωρινή αποτυχία. Μια μικρή ήττα. Αυτό όμως δεν σημαινει πως τα όνειρα και οι στόχοι σου είναι ακατόρθωτα. Αν μη τι άλλο, η απόρριψη θα έπρεπε να σε κινητοποιήσει να κυνηγήσεις ακόμα περισσότερο αυτό που θέλεις. Εξάλλου, το 20% είναι το τι γίνεται και το 80% πως το αντιμετωπίζουμε.

Μην αφήσεις την απόρριψη να σου αποσπάσει την προσοχή. Μείνε επικεντρωμένος στον στόχο σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να αφήνεις τις μικρές ήττες πίσω σου και να συνεχίζεις ακάθεκτος.

3. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές φράσεις στον κόσμο, αλλά είναι επίσης και μια από τις καλύτερες συμβουλές. Απορρίφθηκες. Απέτυχες. Ε και; Συμβαίνει σε όλους. Είναι μέρος της ζωής. Δεν σημαίνει πως έχεις κάποιο πρόβλημα ή πως δεν είσαι ικανός.

Όταν αφήνεις τον εαυτό σου να πιστέψει πως είσαι ανίκανος και πως κάτι δεν πάει καλά, ρίχνεις την αυτοεκτίμησή σου και όταν η αυτοεκτίμηση σου είναι χαμηλή, τίθεται αδύνατον να πετύχεις τους στόχους σου.

Να θυμάσαι πάντα, πως για να πετύχεις τους στόχους σου, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου ακόμα και όταν κανένας άλλος δεν πιστεύει σε εσένα.

4. ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ
Πόσες φορές πίστευες ότι ήθελες να πετυχεις κάτι απεγνωσμένα, μέχρι που το πέτυχες και δεν ήταν αυτό που περίμενες; Πόσες φορές δεν άνοιξε μια πόρτα στην ζωή σου και αυτό οδήγησε σε μια άλλη πόρτα, καλύτερη;

Θυμαμαι πριν 3 χρόνια, που ήθελα απεγνωσμένα να πιάσω μια συγκεκριμένη δουλειά. Έστειλα το βιογραφικό μου και έπαιρνα τηλέφωνο ανά δύο μέρες για να μάθω νέα. Τελικά, μετά από δύο εβδομάδες, πήρα τηλέφωνο και έμαθα πως με είχαν απορρίψει. Είχαν προσλάβει κάποιον άλλο, πιο έμπειρο. Αρχικά ένιωσα απαίσια, γιατί για κάποιον λόγο πίστευα πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή. Ξεκίνησα να στέλνω το βιογραφικό μου παντού, ώσπου μια εβδομάδα μετά, άνοιξε θέση σε μια δουλειά πολύ καλύτερη από αυτήν που ήθελα αρχικά και με προσέλαβαν εκεί.

Όταν σκέφτομαι αυτό το γεγονός, συνειδητοποιώ πως κάποιες πόρτες είναι καλύτερο που δεν άνοιξαν, γιατί οδήγησαν σε καλύτερες.

Οπότε, αν είσαι σε μια φάση της ζωής σου που έχεις γευτεί την πίκρα της απόρριψης, μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Το πιθανότερο είναι πως αυτή η μικρή ήττα θα σε οδηγήσει σε κάτι πολύ καλύτερο. Ίσως είναι το καλύτερο πράγμα που δεν συνέβει στην ζωή σου.

5. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ
Πολλοί λίγοι άνθρωποι τα κατάφεραν με την πρώτη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι που πέτυχαν στην ζωή τους, το κατάφεραν επειδή προσπάθησαν πάρα πολλές φορές. Όσες περισσότερες φορές προσπαθήσεις, τόσες περισσότερες ευκαιρίες δίνεις στον εαυτό σου να πετύχει.

Πόσες ευκαιρίες θα έδινες στο παιδί σου να μάθει να περπατάει μεχρι να το σταματήσεις; Τώρα λογικά σκέφτεσαι: «Είσαι τρελός; Το παιδι μου θα συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να τα καταφέρει».

Πόσες φορές έπεσες με το ποδήλατο όταν ήσουν μικρός μέχρι να μάθεις να κάνεις; Εγώ τουλάχιστον 50. Παρόλα αυτά έμαθα να κάνω ποδήλατο. Το ίδιο πιστεύω και εσύ.

Τι μας λένε αυτά τα 2 παραδείγματα; Μας λένε πως αν δεν τα παρατήσουμε, θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Όταν τα παρατάς, σημαίνει πως δεν είσαι έτοιμος να μάθεις από τα λάθη σου. Όταν τα παρατάς, σημαίνει πως δέχεσαι την ήττα. Αντί αυτού, συνέχισε να αγωνίζεσαι για τα όνειρα και τους στόχους σου, προσπάθησε περισσότερο, απέφυγε τα λάθη και αποδέξου πως κανένας μα κανένας, δεν ειναι τέλειος.

Πολλοί άνθρωποι απέτυχαν, διότι δεν κατάλαβαν πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία

Η απόρριψη είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής, είτε μας αρέσει είτε όχι. Όταν όμως ακολουθούμε αυτά τα 5 βήματα, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση του οδηγού και πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Το μυστικό της επιτυχίας, είναι να μην τα παρατήσεις ποτέ



πηγή.successhype.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|858F22B8-BB4A-4D1B-9BA4-4430F49BE0D2
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|28C4C02E-EA1D-41A9-BA03-8D6662F99173
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok