Πρωτόγαλα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και όχι μόνο.

Κοινοποίηση

ΠΥΑΡ η ονομασία του στην Αρχαία Ελλάδα και προοριζόταν ως τροφή αποκλειστικά των αθλητών προκειμένου να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.

Σήμερα η επιστημονική του ονομασία είναι Colosrtum και γνωστό στην Ελλάδα έγινε ως Πρωτόγαλα.
«Τροφή»: Για την ακρίβεια στα χωριά, οι παλαιότεροι, το ήξεραν καλά, καθώς το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες ασθένειες, με το όνομα κολιάστρα.


Πρόκειται για το γάλα γενικότερα όλων των θηλαστικών που παράγεται τις πρώτες 48 ώρες μετά τον τοκετό και θα εξασφαλίσει στα νεογνά ισχυρό ανοσοποιητικό και σωστή ανάπτυξη οστών και πνευμόνων.

Το κύριο χαρακτηριστικό στο πρωτόγαλα είναι η υψηλή περιεκτικότητα ανοσοσφαιρινών και της αυξητικής ορμόνης IGF-I.

Το πρωτόγαλα εμπλέκεται στην μείωση της ανεξέλεγκτης αύξησης των κυττάρων του καρκίνου…
Τα πεπτίδια που υπάρχουν στο πρωτόγαλα ή colostrum καταστέλλουν την εξάπλωση των καρκίνου.

Παράδειγμα είναι το οστεοσάρκωμα…

Η λακτοφερρίνη είναι μια σιδηροδεσμευτική πρωτεΐνη με πολλές δυνατότητες… Μπορεί να εμποδίσει τους μικροργανισμούς να σχηματίσουν όγκους…
Εμποδίζουν με αλυσόδεση ένα ελεύθερο ιόν σιδήρου και αναπτύσσονται μαζί του.
Η λακτοφερρίνη, επιπλέον, προάγει το ανοσοποιητικό σύστημα και υποστηρίζει τον οργανισμό με την αποδοχή του σιδήρου και τον προστατεύει.

Τα αντιοξειδωτικά και οι ανοσοσφαιρίνες που υπάρχουν στο πρωτόγαλα προστατεύουν τόσο από τον καρκίνο, όσο και από δευτεροπαθείς μολύνσεις.

Το πρωτόγαλα προάγει τον αριθμό των μιτοχονδρίων μέσα στο κύτταρο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των μιτοχονδρίων στα κύτταρα τόσο περισσότερη ενέργεια κερδίζεται από την κατανάλωση οξυγόνου και τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου.
Δύο τινά εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμβαίνουν και σημαίνουν για την υγεία μας τα παραπάνω:
– Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο
– και ειδικά την παρακάτω δράση, δεν την βάζει καν ο νους σας: Το Ένζυμο της Αθανασίας!

Το βόειο πρωτόγαλα, που λαμβάνει ένα νεογέννητο μοσχάρι από τη μητέρα του μέσα στις πρώτες 12-48 ώρες μετά τη γέννηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα…

Το πρωτόγαλα περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Το πρωτόγαλα εκτός του ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταστρέφει ιούς, βακτήρια και μύκητες, επιταχύνει την επούλωση όλων των ιστών του σώματος, βοηθά στην απώλεια βάρους, στην καύση λίπους, στην αύξηση των οστών και της μυϊκής μάζας και επιβραδύνει και αντιστρέφει τη γήρανση.

Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται καθώς μεγαλώνουμε γιατί το ανοσοποιητικό μας σύστημα φθείρεται. Τα παιδιά έχουν φυσικά ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι, ένας βασικός τρόπος για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Το πρωτόγαλα περιέχει ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν απόπτωση, δηλαδή, τον φυσικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων.

Τροφοδοτεί με υπεροξείδιο υδρογόνου και μόρια πρωτεϊνών (αντισώματα) που ονομάζονται ανοσοσφαιρίνες. Τα κύτταρα παράγουν φυσικά υπεροξείδιο του υδρογόνου για να ελέγχουν τον μεταβολισμό και την καταπολέμηση μικροβίων.

Επίσης περιέχει μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης που ονομάζεται λακτοφερίνη που δεσμεύεται στο σίδηρο και η λακτοφερίνη εμποδίζει τα καρκινικά κύτταρα από τη χρήση του σιδήρου για να τραφεί και λιμοκτονούν.

Η βόεια λακτοφερρίνη αναστέλλει τον καρκίνο του οισοφάγου, του πνεύμονα, και της ουροδόχου κύστης, τον καρκίνο του δέρματος και τη λευχαιμία.

Η πρωτεΐνη αυτή, έχει, επίσης, αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το πρωτόγαλα, ακόμη, μπορεί να βοηθήσει:

Με τους 20 τύπους αντισωμάτων που έχει εξασφαλίζει καθολική προστασία σε σώμα και οργανισμό και μάλιστα από πολύ ισχυρά παθογόνα βακτήρια, ιούς και μύκητες. (Candida, E Coli, στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα κ.α. )
— Συμβάλει κάθετα στον σωστό σχηματισμό και διατήρηση των οστών σε άριστη κατάσταση απομακρύνοντας την περίπτωση οστεοπόρωσης.
— Κτίζει και διατηρεί άψογους γραμμωτούς και λείους μύες σε όλο το σώμα απομακρύνοντας από αυτούς το συσσωρευμένο λίπος.
— Απομακρύνει και αποτρέπει τις φλεγμονές ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
Εξαιρετικά σημαντική η αντιφλεγμονώδης δράση του: Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα
Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση
— Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενισχύοντας την συγκέντρωση σκέψης, νηφαλιότητας και την μνήμης.
— Επισπεύδει την ανάρρωση από τραυματισμούς και συμβάλει στην ταχύτερη επούλωση σε πληγές, άτονα έλκη κατακλίσεων, μέχρι που συμβάλει στην οριστική ανάρρωση ακόμη και σε διαβητικό πόδι.
— Αυξάνει την μυϊκή δύναμη και αντοχή.
— Προστατεύει την λειτουργία όλων των αρθρώσεων.
— Βελτιώνει σημαντικά τις αθλητικές επιδόσεις από ερασιτεχνικό έως και το επίπεδο πρωταθλητισμού.
— Συμβάλει σημαντικά κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων παρεμποδίζοντας θεαματικά την εξέλιξη τους
— Απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας και την καταπολεμά αν ήδη υπάρχει.
— Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο εμφάνισης των νόσων Alzheimer, Parkinson.
— Βοηθά σημαντικά την ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα ανεξαρτήτου τύπου.
— Συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του οργανισμού σε περιπτώσεις χημειοθεραπείας.
— Καταπολεμά τις παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.
— Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA.
— Μειώνει έως και εξαλείφει τα συμπτώματα αλλεργιών.
— Βελτιώνει και διατηρεί σε νεανικό επίπεδο το καρδιαγγειακό σύστημα.
— Βελτιώνει και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το ορμονικό.
— Αυξάνει την σεξουαλική απόδοση (Στύση, λίμπιντο κτλ ) και επιθυμία καταπολεμώντας ταυτόχρονα την στειρότητα.
— Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη.
— Βελτιώνει την υγεία του προστάτη.
— Καταπολεμά σημαντικά τον γηρασμό.

Το Colostrum περιέχει την τελομεράση που ονομάζεται το ένζυμο της Αθανασίας!
— Προστατεύει το δέρμα από την δημιουργία διχρωμιών, πανάδων, σπίλων και άλλων δερματολογικών προβλημάτων.
— Μειώνει τις ρυτίδες και την χαλάρωση του δέρματος.
— Καταπολεμά την τριχόπτωση και βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών.

Πέρα όλων αυτών το Colostrum έως στιγμής έχει κλινικά δοκιμαστεί στην ριζική θεραπεία των εξής ασθενειών:

Σε όλες τις ρευματοπάθειες. (Αρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σπονδυλαρθρίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, εριθυματόδης λύκος, παραμορφωτική σπονδυλαρθρίτιδα κ.α. )
Αιμορροΐδες.
Αλτσχάϊμερ.
Αναιμία.
Άσθμα. (βρογχικό, αλλεργικό)
Βήχας ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
Γρίπη.
Διαβήτης. (Τύπου 1 και τύπου 2)
Έρπης. (Ζωστήρα, επιχείλιος, γεννητικών οργάνων)
Έλκος (Στομάχου, δωδεκαδακτύλου)
Έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Κατάθλιψη.
Μυασθένεια.
Νευρικές, νευρολογικές διαταραχές.
Πόνοι αρθρώσεων ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
Προβλήματα θυρεοειδούς αδένα.
Σκλήρυνση κατά πλάκας.
Στειρότητα. (Ανδρική και γυναικεία)
Στηθάγχη.
Υπερτροφία προστάτη.
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.
Χρόνια αναίτια κόπωση.

Το Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ο θεμέλιος λίθος της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς από όποια οπτική γωνία της ζωής μας κι αν το δεις.

Τέλος, τυχαία δεν ασχολήθηκε με το Colostrum ή πρωτόγαλα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χαρακτηρίζοντας ως απόλυτη φυσική τροφή των αθλητών με όφελος την αύξηση των επιδόσεων τους και όχι αναβολικό όπως αρχικά υπήρξε η υποψία.














Το Colostrum και η χρήση του από αθλητές

Στην αθλητική ιατρική το Colostrum δίνεται για την ενίσχυση της αντοχής, την φυσική βελτιστοποίηση της απόδοσης και την αναζωγόνηση. Επιπλέον το Colostrum μειώνει τους μυϊκούς πόνους.
Το Colostrum αυξάνει την απόδοση των αθλητών, αυξάνοντας την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από το έντερο και επομένως και την απορρόφηση των υδατανθράκων και αμινοξέων. Επιπλέον οι αυξητικοί παράγοντες, που περιέχονται στο Colostrum, προστατεύουν το έντερο από την δημιουργία ελκών, που θα είχε ως αποτέλεσμα μειωμένη ικανότητα απορρόφησης.

Λαμβάνοντας λοιπόν Colostrum, επιτυγχάνουμε να διατίθενται περισσότερες θρεπτικές ουσίες της τροφής μας για καύσιμο στην προπόνηση, είτε για την ενίσχυση του κυκλοφοριακού συστήματος, είτε για την δημιουργία μυϊκής μάζας.

Το Colostrum βοηθά τους αθλητές να καίνε με φυσικό τρόπο το λίπος και να αυξάνουν την μυϊκή μάζα.

Σε άρθρο του Iron Man Magazine (σοβαρό περιοδικό για Bodybuilder) ο Daniel Shawn εξηγεί, ότι ο αυξητικός παράγοντας IGF-1, που περιέχεται στο Colostrum και μοιάζει με την ινσουλίνη, έχει ισχυρότερη αναβολική δράση από όλα τα γνωστά σκευάσματα, ακόμα και από τα στερεοειδή. Το IGF-1 είναι σε θέση να διεργείρει την «ανάπτυξη των μυών από μόνο του», γράφει ο Steve Shawn. «Το αγελαδινό Colostrum περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση σε IGF-1 απ’ότι το ανθρώπινο Colostrum». Το ανθρώπινο IGF-1 διαφέρει από το αγελαδινό IGF-1 μόνο σε τρία αμινοξέα στην αλυσίδα αμινοξέων 67, η οποία σχηματίζει το μόριο IGF-1. Λόγω της ομοιότητας αυτής, το αγελαδινό IGF-1 είναι εξίσου αποτελεσματικό με την ανθρώπινη μορφή».
Σε ότι αφορά στον μεταβολισμό των λιπών, χάριν στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στο Colostrum, χρησιμοποιούνται για καύσιμο περισσότερο τα λίπη παρά οι υδατάνθρακες.
Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε περισσότερα λίπη, αλλά ότι ο οργανισμός σας καίει περισσότερα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των λιπών που σχηματίζονται από τους λαμβανόμενους με την τροφή υδατάνθρακες και πρωτεϊνες και εκμεταλλεύεται συνεπώς το καύσιμο αποδοτικότερα. Η βασική σκέψη είναι, ότι οι αυξητικοί παράγοντες (στο Colostrum) επιταχύνουν την σύνθεση πρωτεϊνών και επιβραδύνουν την αποικοδόμηση πρωτεϊνών, οδηγώντας έτσι στην αύξηση του άπαχου μυϊκού ιστού, χωρίς την ανάλογη αύξηση του λιπώδους ιστού.


Το πρωτόγαλα δεν πρέπει να περιέχει φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, ορμόνες, στεροειδή, αντιβιοτικά και άλλες χημικές ουσίες.

«Τροφή»: Το πρωτόγαλα, είναι ο καλλίτερος τρόπος να στηρίξουμε την άμυνα του οργανισμού μας ενώ ταυτόχρονα της επαναπροσδιορίζει και έτσι συντονίζεται σωστά στους στόχους/εχθρούς του σώματός μας, όπως και τα καρκινικά κύτταρα.

Η LR Health & Beauty είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει Colostrum των 12 πρώτων ωρών.Διαθέτει υψηλής ποιότητας πρωτόγαλα, ως συμπλήρωμα διατροφής (σε κάψουλες η σε υγρή μορφή -Direct) το οποίο προέρχεται από αγελάδες ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά, ύποπτες ζωοτροφές. Είναι άριστης ποιότητας,πιστοποιημένο απο το Fresenius και τον EOΦ. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.




Το παρόν επιμελήθηκε από τον Ιατρό Παναγιωτακόπουλο Θεοδόση για το Winners Seminars Group




7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|300B9FC2-E853-4BB8-804D-3FA04D2B3E2E
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|D2B9F475-EBE1-45D0-ADFE-D3A4226D03A7
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok