Πώς να μειώσετε το λίπος στους μηρούς και στην κοιλιά

31-10-2016

Κοινοποίηση

Σε ορισμένα μέρη του σώματος το λίπος καίγεται δυσκολότερα από ότι σε άλλα και γι αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να εστιάσετε συγκεκριμένα στους μηρούς και στην κοιλιά. Αν, λοιπόν, θέλετε να είστε υγιείς και απαλλαγμένες από «ψωμάκια» στις περιοχές αυτές, πρέπει να είστε έτοιμες να επενδύσετε πολύ χρόνο, πολλή προσπάθεια και αρκετή άσκηση.

Πρώτα απ όλα, θα χρειαστεί να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που συνδυάζεται με μια καθημερινή ρουτίνα άσκησης, επειδή από μόνη της η διατροφή δεν θα σας δώσει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Συνιστούμε να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φρούτα, τα φασόλια και το πράσινο τσάι, ενώ να αποφεύγετε τις λιπαρές τροφές όσο το δυνατόν περισσότερο. Πέρα από αυτό, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας ρουτίνα για να μειώσετε το λίπος που έχει αποθηκευτεί στην κοιλιά και στους μηρούς.


Τρέξιμο, περπάτημα και ποδηλασία

Αυτές οι τρεις μορφές άσκησης δεν είναι απλώς καλές για το σώμα, καθαρίζουν επίσης και το νου και μειώνουν το άγχος. Ασκώντας τα πόδια μας, ωφελούμε και τους μηρούς μας -γι αυτό λίγο περπάτημα την ημέρα, τουλάχιστον από τη δουλειά στο σπίτι ή μια βόλτα με το ποδήλατο με μέλη της οικογένειας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους σε αυτές τις προβληματικές περιοχές.

Ασκήστε άλλα μέρη του σώματος

Μην κάνετε το λάθος να σκεφτείτε ότι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς πρέπει να κάνετε μόνο ασκήσεις κοιλιακών. Όλες οι μυικές ομάδες πρέπει να δουλεύουν για να χάσετε λίπος, επειδή έτσι ο μεταβολισμός μας ανταποκρίνεται γρήγορα για να μετατρέψει την τροφή που τρώμε στα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα, αντί να την αποθηκεύει στους γοφούς και στο στομάχι.

Κάντε γιόγκα

Όπως το τρέξιμο, το περπάτημα και η ποδηλασία, η γιόγκα συνδέει το νου και το σώμα, εξασφαλίζοντάς σας μεγαλύτερη αίσθηση γαλήνης και άνεσης. Η γιόγκα επίσης δυναμώνει τους μύες, βελτιώνει τη στάση του σώματος και μπορεί να δώσει στο σώμα σας μια όψη που χαρακτηρίζεται από ισορροπία και θηλυκότητα.

Πείτε αντίο στη ζάχαρη

Αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση τροφών και ποτών που περιέχουν πολλή ζάχαρη. Εκτός του ότι η ζάχαρη βλάπτει τη συνολική υγεία σας, απλώς προσθέτει περισσότερο λίπος στους γοφούς και στην κοιλιά.
Αποφεύγετε τα «μαγικά» χάπια και τις «μαγικές» κρέμες

Υπάρχουν πολλά βοηθήματα δίαιτας στην αγορά αυτή τη στιγμή και μερικά μπορεί να είναι ωφέλιμα ενώ άλλα όχι. Πρέπει, όμως, να καταλάβετε ότι τα προϊόντα αυτά δεν κάνουν θαύματα στην απώλεια βάρους ούτε μειώνουν το λίπος από μόνα τους. Ο μοναδικός πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι η διατροφή και η ρουτίνα άσκησης που ακολουθείτε.

Βασικές ασκήσεις για να συμπεριλάβετε στην καθημερινή ρουτίνα σας

Ισορροπία

Ενώ στέκεστε, ανοίξτε τα πόδια σας σε απόσταση ίση με αυτή των ώμων, λυγίστε τα γόνατά σας και ακουμπήστε το έδαφος με τα χέρια σας. Ανασηκωθείτε αργά, μεταφέροντας όλο το βάρος σας στο αριστερό σας πόδι, ενώ λυγίζετε το δεξί γόνατο και αγγίζετε με το χέρι σας τη δεξιά σας κνήμη. Μείνετε σε αυτή τη θέση για μερικά λεπτά, επιστρέψτε στην όρθια στάση και κάντε το ίδιο μεταφέροντας το βάρος σας στο άλλο πόδι. Επαναλάβετε τουλάχιστον είκοσι φορές.

Ανυψώσεις ποδιών

Με τα χέρια και τα πόδια σας στο πάτωμα, υψώστε το ένα πόδι πίσω σας και τεντώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε, κρατώντας το σε ευθεία γραμμή με τον κορμό σας. Στηριχτείτε μόνο στα χέρια σας, κρατώντας το σώμα ίσιο και σταθερό και μείνετε σε αυτή τη θέση όσο πιο πολύ αντέχετε. Επιστρέψτε στην αρχική θέση, ξεκουραστείτε για μερικά δευτερόλεπτα και κάντε την ίδια κίνηση με το άλλο πόδι.
Κύκλοι με τα πόδια

Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα και υψώστε το ένα πόδι για να κάνετε κύκλους στον αέρα. Κρατήστε το πόδι ίσιο και κινηθείτε αργά και ήρεμα -πρώτα προς τη μία κατεύθυνση, έπειτα προς την άλλη. Κάντε το αυτό για τριάντα δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε λίγο και έπειτα αλλάξτε πόδι.



Χούλα-χουπ
Εκτός του ότι είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, το χούλα-χουπ μπορεί να σας βοηθήσει να ασκήσετε τους γοφούς σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε το χούλα-χουπ γύρω από τη μέση σας για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Κάντε το κάθε μέρα για να αποκτήσετε περισσότερη ευλυγισία και για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ψαλίδια

Ξαπλώστε με την πλάτη σας στο πάτωμα, σηκώστε τα πόδια σας σε γωνία 90 μοιρών και, ενώ τα κρατάτε ίσια, υψώστε το ένα πόδι ψηλότερα από το άλλο και έπειτα αλλάξτε πόδι. Επαναλάβετε τουλάχιστον πενήντα φορές.

Αξίζει να θυμάστε ότι, ακόμα κι αν θέλετε να εστιάσετε στο λίπος στους γοφούς και στην κοιλιά σας, πρέπει επίσης να ασκείτε κάθε μέρος του σώματός σας, όπως τα πόδια, τους γλουτούς, τους βραχίονες, κ.λπ..

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμες τις παραπάνω συστάσεις για τη βελτίωση της διατροφής σας και για την καθιέρωση μιας καθημερινής ρουτίνας άσκησης. Ασχοληθείτε με ένα άθλημα που απολαμβάνετε: κολύμπι, μπάσκετ, τένις… Αυτό που χρειάζεται το σώμα σας είναι ένα συνεπές επίπεδο δραστηριότητας -όχι απλώς για να έχει ωραία όψη εξωτερικά, αλλά και για να εξασφαλιστεί ότι κάθε ένα από τα όργανά σας λειτουργεί σωστά.


πηγή.meygeia.gr

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|58B7151C-D9D2-4B72-A1D1-2A4D362F4E7C
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|1D990A63-1E29-4506-A299-DC23F5840E30
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok