ΠΟΙΑ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ SOCIAL MEDIA;

12-6-2020

Κοινοποίηση
Η ιδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media είναι κάτι που απασχολεί κάθε επιχείρηση, ειδικά στην κατασκευή eshop. Με την άνοδο των social media στις αρχές του 2000, πολλές επιχειρήσεις βρήκαν έναν τέλειο τρόπο για να εμπορεύονται τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Σήμερα το 70% των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιεί τα social media για διαφήμιση και για να συνδεθεί με τους πελάτες της. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα social media έχουν ωφελήσει πολύ όλες τις επιχειρήσεις και εδικά τις μικρές. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μορφές μάρκετινγκ, είναι σχετικά φθηνότερη μέθοδος, έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και είναι ευκολότερη στην διαχείριση της.

Ο καλύτερος τρόπος για να είναι επιτυχής η διαχείριση social media ειναι να διατηρείτε τις σελίδες σας ενεργές. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να δημοσιεύετε τακτικά ποιοτικό περιεχόμενο. Αλλά ποιος ορίζει την ιδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media;

Ποια είναι η ιδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media;.
Δεν υπάρχει ακριβής κανόνας για το πόσες αναρτήσεις πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν κάποια ενδιαφέροντα μοτίβα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ιδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media.
Δείτε παρακάτω μερικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ο Αριθμός των Followers επηρεάζει την πρόταση για διαχείρηση social media
Σύμφωνα με έρευνες εάν έχετε λιγότερους από 10 χιλιάδες ακόλουθους, αρκεί μία ανάρτηση την μέρα. Σε περίπτωση που υπερβείτε αυτό το όριο θα έχετε 60% λιγότερα κλικ ανά δημοσίευση. Αν έχετε περισσότερους από 10 χιλιάδες ακόλουθους όμως, 1-2 αναρτήσεις την ημέρα είναι ιδανικές.

Το είδος της πλατφόρμας που ανήκει το κοινωνικό δίκτυο
Η ιδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media εξαρτάται επίσης από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνες, διαπιστώθηκε ότι στο Facebook οι λιγότερες αναρτήσεις τείνουν να αυξάνουν την αφοσίωση σε σελίδες με λιγότερους από 10 χιλιάδες ακόλουθους. Στην πραγματικότητα, 4-5 δημοσιεύσεις ανά μήνα μπορούν να διπλασιάσουν το engagement ανά δημοσίευση.

Το Twitter είναι εντελώς διαφορετικό. Σε αυτή την πλατφόρμα μπορείτε να δημοσιεύετε όσες φορές θέλετε, αφού κάθε tweet εμφανίζεται στην αρχική σελίδα περίπου 20 λεπτά πριν προωθηθεί προς τα κάτω. Οι ειδικοί λένε ότι ένας λογικός στόχος είναι 1 με 2 tweets ανά ώρα. Αλλά ένας πιο ρεαλιστικός στόχος είναι 3 tweet την ημέρα.

Το Instagram από την άλλη, είναι πιο πολύ της ποιότητας παρά της ποσότητας. Ένα post την ημέρα είναι αρκετό αλλά θα πρέπει να φροντίσετε να είναι οπτικά ελκυστικό. Αν έχετε πάνω από 1000 ακόλουθους, 3-4 post την ημέρα είναι το ιδανικό.

Εάν τώρα έχετε λογαριασμό στο Linkedin μπορείτε να κάνετε 1 post την ημέρα ή 3 την εβδομάδα.

Ημέρα και ώρα δημοσιεύσεων social media
Και πάλι η ιδανική μέρα και ώρα δημοσίευσης εξαρτάται από την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Σύμφωνα με το Sprout Social η καλύτερη μέρα για το Facebook είναι η Τετάρτη μεταξύ 9 π.μ και 3 μ.μ. Για το Twitter είναι η Τρίτη και η Τετάρτη, με οποιαδήποτε ώρα μεταξύ των 8 π.μ και 4 μ.μ.

Τέλος για το Instagram η ιδανική μέρα είναι η Πέμπτη στις 3 μ.μ., 5 π.μ, 11 π.μ, και 4 μ.μ.

Όλα αυτά όμως εξαρτώνται από το δικό σας κοινό και για αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε την δική σας στρατηγική social media καθώς κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική περίπτωση.

Iδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media
Η συνέπεια είναι το κλειδί επιτυχίας για τα social media
Πέρα από την ιδανική συχνότητα δημοσιεύσεων social media οι ειδικοί στο μάρκετινγκ τονίζουν τη σημασία της συνέπειας ως κλειδί επιτυχίας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν δημοσιεύετε με συνέπεια για ένα μήνα, παρά αν δημοσιεύσετε 5 φορές σε μία μέρα και σταματήσετε.

Δημιουργήστε ένα σταθερό πρόγραμμα δημοσιεύσεων για τα social media σας. Με αυτό τον τρόπο οι ακόλουθοι σας θα έχουν κάτι να περιμένουν μέσα στην εβδομάδα. Επιπλέον θα γίνει και η δική σας ζωή πιο εύκολη.
Ευτυχώς τα περισσότερα social media διαθέτουν δυνατότητες προγραμματισμού που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το περιεχόμενο που θέλετε να δημοσιεύετε για μια ολόκληρη εβδομάδα ή και μήνα. Εναλλακτικά υπάρχουν πλατφόρμες μάρκετινγκ που μπορούν να σας δώσουν αυτή την δυνατότητα ή να μπορείτε να αναθέσετε σε έναν κατάλληλο συνεργάτη τη διαχείριση social media.

Η ποιότητα κυριαρχεί στις δημοσιεύσεις κοινωνικών δικτύων
Προκειμένου το κοινό σας να αλληλεπιδράσει με τα post σας θα πρέπει οι δημοσιεύσεις σας να είναι σχετικές με αυτούς. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τι τους αρέσει και δημοσιεύστε περιεχόμενο που να ταιριάζει στις προτιμήσεις τους. Φροντίστε το περιεχόμενο σας να έχει θετικό πνεύμα, να εμπνέει και να κρατάει ενθουσιασμένο το κοινό σας.

Διατηρήστε τις δημοσιεύσεις σας σύντομες και απλές. Μερικοί αν όχι όλοι από τους ακόλουθους σας είναι πολύ απασχολημένοι για να διαβάσουν μεγάλες δημοσιεύσεις.

Κλείνοντας
Τα social media είναι εξαιρετικά πολύτιμα για τις επιχειρήσεις και κάθε επιχείρηση είναι διαφορετική, αυτό που λειτουργεί για άλλους μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Ο πειραματισμός είναι το κλειδί. Μην φοβάστε να δοκιμάστε διαφορετικές συχνότητες ανάρτησης έως ότου βρείτε το πρόγραμμα που ταιριάζει στην επιχείρηση σας.








πηγή.appgene.net



7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|8B7DF83F-6B0D-409A-92B0-559293FC6418
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|F71787BC-BC8F-402A-9F9F-7FE8FC7D6938
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok