Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιηλιακά!

Κοινοποίηση
Απολαύστε τον ήλιο με προστασία Ο ήλιος αρχίζει να μας ζεσταίνει και αυτό σημαίνει πως από τώρα είναι απαραίτητο να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές του ακτίνες!Ας ξεσκονισουμε τις γνώσεις μας για τα αντιηλικά και ας μην ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι εξίσου επικίνδυνος και το χειμώνα!
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου στον ανθρώπινο οργανισμό όπως και στην ψυχική διάθεση είναι πια αναγνωρισμένες από τους ειδικούς. Η ασφαλής έκθεσή μας στον ήλιο επιδρά θετικά στη δομή των οστών μας, καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D η οποία είναι απαραίτητη στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, καταπολεμά τη μελαγχολία, ακόμη και την κατάθλιψη και, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, προστατεύει μακροπρόθεσμα από διάφορες ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλεργίες, άσθμα, ακμή, ψωρίαση κ.α.

Παράλληλα, αγαπάμε το ομοιόμορφα μαυρισμένο μπρούντζινο ή και σοκολατί χρώμα της επιδερμίδας καθώς για μας υποδηλώνει αισθησιασμό, αλλά και ατέλειωτες ώρες χαράς και ξεγνοιασιάς στις μαγευτικές και ατελείωτες παραλίες της χώρας μας.

Από την άλλη, οι βλαβερές συνέπειες της αλόγιστης έκθεσής μας στον ήλιο, είναι επίσης γνωστές και μπορούν να μας προκαλέσουν ακόμα και ανεπανόρθωτες ζημιές, ξεκινώντας από τα βαθιά εγκαύματα, τις πανάδες, την αφυδάτωση, την πρόωρη γήρανση, έως και τον καρκίνο του δέρματος.

Μύθος 1: Τα φυσικά αντηλιακά δε μπορούν να προσφέρουν τη μέγιστη προστασία από τον ήλιο.

Αλήθεια:

Τα φυσικά αντηλιακά προσφέρουν κλινικά αποεδειγμένη προστασία UVA & UVB. Επιπλέον, εμπλουτίζονται με φυσικά δραστικά, απόλυτα συμβατά με την επιδερμίδα για προστασία από τη φωτογήρανση, κατευναστική σράση, βαθιά ενυδάτωση, προσφέροντας ολοκληρωμένη φροντίδα σε κάθε έκθεση στον ήλιο.

Γιατί:

Ανεξάρτητα από την εταιρεία παραγωγής, όλα τα αντηλιακά προϊόντα υπόκεινται σε έλεγχο πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο δείκτης προστασίας είναι αποτέλεσμα αντικειμενικών μετρήσεων και ο καταναλωτής είναι το ίδιο ασφαλής σε κάθε περίπτωση. Όσον αφορά στα ορυκτά (φυσικά) ή οργανικά (χημικά) αντηλιακά φίλτρα και τα δύο είναι αποτελεσματικά, αλλάζει ο τρόπος που λειτουργούν.



Μύθος 2: Ο υψηλός δείκτης είναι αρκετός για την αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο.

Αλήθεια:

Η μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο έγκειται σε:

Ικανοποιητική ποσότητα & ομοιόμορφη εφαρμογή σε όλα τα εκτεθειμένα σημεία του σώματος
Εφαρμογή 30’ πριν την έκθεση στον ήλιο και τακτική επανάληψη κάθε 2 ώρες ή συχνότερα (μετά την εφίδρωση, κολύμπι ή σκούπισμα)
Γιατί:

Η χρήση μη επαρκούς ποσότητας αντηλιακού μειώνει δυσανάλογα την προστασία (π.χ. 50% μείωση στην ποσότητα οδηγεί σε 75% μείωση της προσφερόμενης προστασίας)
15’ έκθεσης στις ακτίνες UVB στην περίοδο μέγιστης έντασης το καλοκαίρι, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα


Μύθος 3: Το αντηλιακό είναι απαραίτητο μόνο το καλοκαίρι.

Αλήθεια:

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, σε κάθε έκθεση στον ήλιο και σε κάθε δραστηριότητα.

Γιατί:

80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά
75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δε βρισκόμαστε στην παραλία, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενός περιπάτου, μιας χειμωνιάτικης εκδρομής ή της ενασχόλησης με τα φυτά
Οι ακτίνες UVB βλάπτουν το δέρμα όλο το χρόνο – ανακλαστικές επιφάνειες όπως το χιόνι, ο πάγος, η θάλασσα, ακόμα και το τσιμέντο διπλασιάζουν την αρνητική τους επίδραση.


Μύθος 4: Ο χρόνος είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη γήρανση της επιδερμίδας.

Αλήθεια:

Ο ήλιος είναι χειρότερος από το χρόνο για τη γήρανση της επιδερμίδας.

Γιατί:

80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία
Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης – πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, αφυδάτωση
23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται έως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας 10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί

Μύθος 5: Ένα αντηλιακό αρκεί για την προστασία από τον ήλιο.

Αλήθεια:

Ένα απλό αντηλιακό δεν αρκεί. Ακόμη και με τη χρήση αντηλιακών ο ήλιος εντείνει τα σημάδια γήρανσης: ρυτίδες & πανάδες.

Γιατί:

Ακόμη και με τη χρήση αντηλιακού, η ακτινοβολία UV απευλευθερώνει τοξίνες και ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν τα βλαστοκύτταρα, υπεύθυνα για την ανανέωση και επανόρθωση της επιδερμίδας. Επιπλέον, καταστρέφουν την ελαστίνη του δέρματος και επιταχύνουν και εντείνουν την εμφάνιση ρυτίδων. Αποτέλεσμα της ακτινοβολίας UV είναι και η συσσώρευση χρωστικών που οδηγούν στην εμφάνιση πανάδων, ενώ αποτελούν επιπλέον παράγοντα γήρανσης καθώς απελευθερώνουν επιπρόσθετο οξειδωτικό φορτίο (ελεύθερες ρίζες).


Γιατί σας προτείνω αντιλιακά της LR

H LR παράγει και μας προμηθεύει τα υψηλότερης δυνατής ποιότητας αντηλιακά. Ας δούμε πρώτα σε ποια σημεία υπερέχουν αυτά τα προϊόντα:
40% περιεκτικότητα σε καθαρό τζελ αλόης. Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του φυτού της ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ επιδρούν στο δέρμα μας μέσω του αντηλιακού μας: Αντιγηραντική, αντηλιακή, επουλωτική, αντιαλλεργική, ενυδατική, αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή, θεραπευτική στα εγκαύματα και τους ερεθισμούς.

Με αντηλιακά φίλτρα UVB και UVA στην ιδανική αναλογία. Οι κάθετες ακτίνες του ήλιου UVB, είναι εκείνες που ευθύνονται για τα εγκαύματα, ενώ οι UVA στις οποίες το δέρμα μας εκτίθεται όλο το χρόνο, όλες τις ώρες της ημέρας και ευθύνονται για τη φωτογήρανση. Επομένως, τα αντηλιακά LR μας προστατεύουν όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, με όλες τις καιρικές συνθήκες.

Όλα τα αντηλιακά LR είναι αδιάβροχα. Τα περισσότερα αντηλιακά του εμπορίου έχουν την ένδειξη “water resistant” που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά στο νερό. Τα υψηλής ποιότητας αντηλιακά πρέπει να φέρουν την ένδειξη “waterproof”, δηλαδή όχι απλά ανθεκτικά αλλά αδιαπέραστα από την υγρασία του ιδρώτα, της θάλασσας, του νερού γενικότερα.

Χωρίς χημικές και καρκινογόνες ουσίες στη σύστασή τους, αλλά με πληθώρα ευεργετικών συστατικών που περιποιούνται κι ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Ελεγμένα και πιστοποιημένα από το Διεθνές Συμβούλιο Αλόης και Dermatest.

Δεν λαδώνουν, δεν κολλάνε, απορροφώνται εύκολα κι ομοιόμορφα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πρόσωπο και σώμα και είναι ιδανικά για την προστασία ακόμα και της υπερευαίσθητης επιδερμίδας των παιδιών και των βρεφών.

Με τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε Αλόη, θα σας προστατέψουν ακόμα και από ερεθισμούς που προκαλούν πιθανά τσιμπήματα εντόμων ή τσούχτρας.

Αντίθετα απο ότι μπορεί να πιστεύετε, όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα αντηλιακά της LR, τόσο πιο βαθύ κι ομοιόμορφο μαύρισμα αποκτάτε.

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|A79D937A-B721-4EF4-97CC-5C9CE084E588
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|A30243C3-9CB6-424C-9733-CCFC8F2DD0E4
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok