Πέρα Από Τα Μακροθρεπτικά Συστατικά Και Τη Σημασία Των Συμπληρωμάτων Βιταμινών

Κοινοποίηση
Οι περισσότεροι υγιείς τρώγοντες είναι εξοικειωμένοι με τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά που συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο της διατροφής: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Πράγματι, ορισμένα ιδιαίτερα διαδεδομένα προγράμματα διατροφής, όπως το Isometric Diet, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μια βέλτιστη ισορροπία αυτών των τριών μακροθρεπτικών ουσιών.

Ωστόσο, αυτό που συχνά παραβλέπεται σε ένα λεξιλόγιο διατροφής που κυριαρχείται από την ομιλία των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών είναι το γεγονός ότι τα συμπληρώματα βιταμινών διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο σε ένα γενικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Είναι μια παραμέληση που, ειρωνικά, απορρέει από την επιστημονική παρεξήγηση.

Μέχρι πρόσφατα, η επιστημονική κοινότητα υποστήριξε σταθερά ότι τα συμπληρώματα βιταμινών ήταν περιττά και ενδεχομένως επικίνδυνα. Ο ισχυρισμός αυτός βασίστηκε σε μια θέση ότι οι ανάγκες του σώματος σε βιταμίνες θα μπορούσαν να επιτευχθούν μέσω της διατροφής και ότι τα συμπληρώματα βιταμινών δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό από συνθετικά, χαμηλής ποιότητας συστατικά.

Μακροθρεπτικά συστατικά

Ωστόσο, προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για το αντίθετο. ή να θέσει τα πράγματα με μεγαλύτερη ακρίβεια, η επιστημονική κοινότητα τελικά δέχεται μια νέα άποψη.

Οι κλινικές μελέτες δείχνουν σαφώς ότι τα υψηλής ποιότητας βιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να παραχθούν από όλες τις φυσικές πηγές και ότι η λήψη τους μπορεί να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, οστεοπόρωση ή ακόμα και καρκίνο.

Έχει επίσης γίνει αποδεκτό ότι τα συμπληρώματα βιταμινών βοηθούν τον οργανισμό να ρυθμίζει αποτελεσματικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η ενέργεια. Με αυτή την έννοια, εξασφαλίζουν ότι η ενέργεια που παράγεται από τα μακροθρεπτικά συστατικά – με τη μορφή θερμίδων – κατευθύνεται κατάλληλα για την προώθηση της ανάπτυξης και της ανάπτυξης.

Ωστόσο, παρά την επιστημονικά αποδεδειγμένη σημασία των συμπληρωμάτων βιταμινών, έχουν εγερθεί ορισμένες βασικές ανησυχίες. Συγκεκριμένα, η κοινότητα διατροφής έχει θέσει ερωτήματα σχετικά με την πιθανή τοξικότητα των συμπληρωμάτων που περιέχουν βιταμίνες «διαλυτές στο λίπος». Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες δεν απομακρύνονται εύκολα και γρήγορα από το σώμα. Αντ ‘αυτού, αποθηκεύονται σε όργανα και ιστούς.

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υπάρξει συσσώρευση λιποδιαλυτών βιταμινών, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία όπως ναυτία, διάρροια, ανθυγιεινή απώλεια βάρους, απώλεια οστικής πυκνότητας και διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Ευτυχώς, για να αποφευχθεί αυτή η πιθανή βλάβη, υπάρχουν προϊόντα βιταμινών και διατροφικών συμπληρωμάτων στην αγορά που προσφέρουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες (Βικιπαίδεια). Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες ταξιδεύουν ομαλά μέσω του σώματος και η περίσσεια εκκρίνεται μέσω των νεφρών. Ως εκ τούτου, υπάρχει ελάχιστος ή κανένας κίνδυνος τοξικής συσσώρευσης.

Ταυτόχρονα, αυτές οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να προέρχονται από όλες τις φυσικές πηγές. Αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί, επειδή, οι συνθετικές βιταμίνες μπορούν να αναπαράγουν μόνο ένα κλάσμα των ευεργετικών θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται σε φυσικές πηγές. Ως εκ τούτου, η ολιστική θετική επίδραση που μπορεί να προέλθει μόνο από διάφορα θρεπτικά συστατικά που συνεργάζονται δεν μπορεί να αναπαραχθεί συνθετικά.

Αυτές οι επιστημονικές διαπιστώσεις για την αξία των συμπληρωμάτων βιταμινών – και η προσβασιμότητα των υδατοδιαλυτών, όλων των φυσικών προϊόντων – είναι καλοί για τον μέσο καταναλωτή και ιδιαίτερα για τους διαιτολόγους.

Ορισμένες δίαιτες συνιστούν ανεύθυνα τους διαιτολόγους να παίρνουν τα διουρητικά χάπια που δημιουργούν απώλεια βάρους μέσω της απώλειας νερού. Ως συνέπεια αυτής της βραχυπρόθεσμης στρατηγικής, οι δίαιτες συχνά γίνονται επικίνδυνα ελλιπείς σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, Βιοτίνη και Φολικό Οξύ.

Ωστόσο, μερικά καλά σχεδιασμένα συμπληρώματα διατροφής παρέχουν οπουδήποτε από 50% έως 100% αυτών των βασικών βιταμινών. Ως εκ τούτου, οι διαιτολόγοι που είναι συνδρομητές σε μια ανθυγιεινή διατροφή απώλειας νερού μπορούν υπεύθυνα να μεταβούν σε αυτά τα προϊόντα και να αναπληρώσουν το εξαντλημένο υδατοδιαλυτό απόθεμα βιταμινών τους.

Ομοίως, οι πάσχοντες από δίαιτα που έχουν την τύχη να αποφεύγουν αυτές τις δυνητικά επικίνδυνες δίαιτες διατροφής / διουρητικής δίαιτας μπορούν να ενσωματώσουν με σύνεση αυτά τα συμπληρώματα διατροφής στην τρέχουσα διατροφή τους.

Πράγματι, η επιστημονική κοινότητα, για όλες τις συνεισφορές της στη διατροφή και τη διατροφή, ήταν ασυνήθιστα αργή, δεχόμενη το γεγονός ότι τα συμπληρώματα βιταμινών αποτελούν ουσιαστικό μέρος της υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, η συναίνεση αυτού του γεγονότος είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη, καθώς και η κατανόηση ότι τα υδατοδιαλυτά και όλα τα φυσικά προϊόντα απλώς ξεπερνούν τα λιποδιαλυτά και συνθετικά προϊόντα όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Μπορεί να χρειάστηκε μια δεκαετία για να φτάσει αυτή η «συνείδηση ??των βιταμινών», αλλά τώρα που είναι εδώ, είναι λόγος τόσο για τους διαιτολόγους όσο και για τους μη διαιτολόγους να γιορτάσουν ένα μέλλον υγιεινότερου και εξυπνότερου φαγητού.





πηγή.fastdietplan.eu

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|F44501DD-E094-4C85-841C-46C1D9F0775B
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|2CDB15EE-564D-4C7E-BAB3-00205D8CFC72
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok