Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του πρωτογάλακτος

Κοινοποίηση
Το πρωτόγαλα είναι το λεπτό υγρό που παράγεται από τις μητέρες που θηλάζουν. Παράγεται σε αφθονία κατά τα πρώτα πρώτα αρμέγματα και με κάθε άρμεγμα παράγεται λιγότερο. Το Colostrum εισάγει ανοσοσφαιρίνες από τη μητέρα στο βρέφος και ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Το Colostrum έχει απίστευτα οφέλη εξισορρόπησης του ανοσοποιητικού
Το Colostrum περιέχει μια πλούσια σειρά θρεπτικών ουσιών, όπως παράγοντες ανάπτυξης, λιπιδικούς και γλυκιδικούς παράγοντες, ολιγοσακχαρίτες, αντιμικροβιακά, κυτοκίνες και νουκλεοζίτες. Αυτή η ουσία εισάγει το νεογέννητο σε περισσότερες από 95 διαφορετικές ενώσεις που ισορροπούν και σταθεροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Φέρνει επίσης οκτώ αυξητικούς παράγοντες που προάγουν την φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, τη σύνθεση DNA, τη χρήση λίπους και την αυξημένη ψυχική οξύτητα.

Το πρωτόγαλα των βοοειδών έχει την ίδια δομή με το φυσικό πρωτόγαλα που παράγεται από τον άνθρωπο. Η έρευνα έχει αποδώσει πολλά οφέλη για την υγεία στο πρωτόγαλα των βοοειδών. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν βελτιωμένη σταθερότητα του εντέρου και απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Το πρωτόγαλα παρέχει επίσης ανοσολογική ισορροπία, αυξάνει την ενέργεια και μειώνει τη φλεγμονή και την ασθένεια.

Πρωτόγαλα και υγεία του εντέρου:
Το έντερο είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, την αποτοξίνωση και την ανοσολογική ισορροπία. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μικροβιακή ισορροπία στο έντερο παίζει ρόλο στο περίπου 70% του ανοσολογικού μας ελέγχου. Ο σημαντικότερος παίκτης εδώ είναι μια ειδική πρωτεΐνη ανοσοσφαιρίνης που ονομάζεται εκκριτική IgA (sIgA).

Άτομα με χρόνια προβλήματα στο έντερο, IBS, καντιντίαση, νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα και αυτισμό έχουν συνήθως χαμηλό sIgA. Αυτό είναι ένα σημάδι χρόνιου στρες στο σώμα που έχει αποστραγγίσει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα επινεφρίδια. Οι χρόνιες λοιμώξεις, οι περιβαλλοντικές τοξίνες και ο κακός τρόπος ζωής θα μπορούσαν να είναι όλες οι κύριες αιτίες πίσω από αυτό.

Το πρωτόγαλα είναι η πιο παραγωγική ουσία για την αύξηση των επιπέδων sIgA στο έντερο. Αυτό παρέχει εξισορροπητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας τις φλεγμονώδεις κυτοκίνες και τα παθογόνα είδη στο έντερο. Το Colostrum βοηθά επίσης στην παροχή πρώτων υλών για την αποκατάσταση μιας κατεστραμμένης επένδυσης του εντέρου. Η εντερική μεμβράνη αντικαθιστά τα κύτταρα κάθε τρεις ημέρες και το συμπλήρωμα πρωτογάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση εντερικών προβλημάτων όπως το σύνδρομο διαρροής του εντέρου και άλλα θέματα διαπερατότητας φυσικά.

Το πρωτόγαλα και το ανοσοποιητικό σύστημα:

Το πρωτόγαλα παρέχει πάνω από 100 φορές την ποσότητα των ανοσοσφαιρινών από το κανονικό γάλα.
Το πρωτόγαλα είναι επίσης πλούσιο σε παράγοντες μεταφοράς που εκπαιδεύουν και διαμορφώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το διδάσκουν με επιτυχία να αναγνωρίζει συγκεκριμένα αντιγόνα. Αυτοί οι παράγοντες μεταφοράς βοηθούν επίσης στον συντονισμό του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη διαφορά μεταξύ φυσιολογικού ιστού και παθολογικών μικροβίων ή μη φυσιολογικής ανάπτυξης ιστού. Αυτοί οι σημαντικοί παράγοντες μεταφοράς περιλαμβάνουν υπεροξείδιο του υδρογόνου και ανοσοσφαιρίνη G (IgG).

Οι παράγοντες μεταφοράς από το πρωτόγαλα είναι σε θέση να ενισχύσουν τη δραστηριότητα των φυσικών κυττάρων δολοφόνων (ΝΚ) και να ηρεμήσουν ένα υπερδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα μέσω ενεργοποίησης των καταστολέων Τ κυττάρων.
Αυτό βελτιώνει την ευφυΐα του ανοσοποιητικού συστήματος και του επιτρέπει να λειτουργεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτοί οι παράγοντες μεταφοράς δρουν επίσης ως καταλυτικός παράγοντας μνήμης για το ανοσοποιητικό σύστημα για την προειδοποίηση αφελών ανοσοκυττάρων για επικείμενο κίνδυνο.

Αυτά τα μόρια IgG με βάση το πρωτόγαλα μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν τη ζωή κάποιου που πάσχει από σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS).
Σε αυτήν την κατάσταση, το άτομο δεν είναι σε θέση να παράγει αποτελεσματικά επαρκή IgG από μόνο του για την καταπολέμηση παθογόνων μικροβίων όπως το Cryptosporidium parvum .
Σύμφωνα με τις θεραπείες του Ινστιτούτου ΕπιστήμηςΥγείας πρωτόγαλα είναι σε θέση να βελτιώσει ή να εξαλείψει εντελώς τα κλινικά συμπτώματα εκείνων που πάσχουν από κρυπτοσποριδίωση."






πηγή.naturalnews.com
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|01D95C87-F8D4-4BF7-9F81-AAD12A885DDA
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|1E4D3308-7666-484E-8B36-97D0D7AFDC67
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok