Τι είναι οι ραγάδες;

31-10-2016

Κοινοποίηση

Οι ραγάδες αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αισθητικά προβλήματα των γυναικών. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν βλάπτουν την υγεία, ωστόσο σίγουρα μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε λίγο άβολα αν, για παράδειγμα, φορέσουμε μια λίγο πιο κοντή φούστα ή μαγιώ.

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες αποτελούν σημάδια στο δέρμα σας, οι οποίες σχηματίζονται εξαιτίας του συνεχούς τεντώματος των ελαστικών ινών του. Όταν το δέρμα βιώνει ένα απότομο κι έντονο τέντωμα, τότε τα εσωτερικά στρώματα του δέρματος διαλύονται και δημιουργούνται ουλές.

Υπάρχουν δύο είδη ραγάδων. Το πρώτο είδος δημιουργείται από την ένταση ή λόγω απώλειας της ελαστικότητας. Στο είδος αυτό εντάσσονται και οι ραγάδες που δημιουργούνται εξαιτίας της εγκυμοσύνης, της εφηβικής ανάπτυξης, αλλά και οποιασδήποτε μεταβολής στον όγκο που μπορεί να σχετίζεται και με ορμονική αλλαγή. Το δεύτερο είδος δημιουργείται εξαιτίας πλεονάσματος σε κορτιζόλη. Δημιουργούνται, λοιπόν, όταν χρειάζεται να λάβετε κορτικοστεροειδή σε μεγάλες δόσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Πού εμφανίζονται συνήθως;

Οι ραγάδες εμφανίζονται συνήθως στην κοιλιά, στο στήθος, στους γοφούς και στην οπίσθια περιοχή. Αρχικά, ξεκινούν ως μικρές, κοκκινωπές ή βιολετί γραμμές και στη συνέχεια μετατρέπονται σε γραμμές που είναι λίγο πιο ανοιχτές από το χρώμα του δέρματός σας.

Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω την εμφάνισή τους;

Από τη στιγμή που οι ραγάδες εμφανιστούν, στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Επομένως, είναι προτιμότερο το να τις προλάβετε από το να ψάχνετε τρόπους να τις εξαφανίσετε. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνετε;

Θα πρέπει, αρχικά, να φροντίσετε για τη σωστή κυκλοφορία του αίματός σας. Για να πετύχετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να τρώτε συχνά κόκκινα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα και κεράσια. Μπορείτε, ακόμη, να δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ λεμφικής αποστράγγισης. Πρόκειται για μια τεχνική που προκαλεί την ενεργοποίηση της εξάλειψης των υγρών που συσσωρεύονται σε συγκεκριμένους ιστούς του σώματος.

Άλλος ένας τρόπος για την πρόληψη των ραγάδων είναι η αύξηση του επιπέδου του κολλαγόνου στο δέρμα σας. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη η οποία συμβάλλει στο σχηματισμό διαφορετικών στοιχείων στο σώμα σας. Μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο του κολλαγόνου με την κατανάλωση τροφών πλούσιες σε βιταμίνη C (πιπεριές, ακτινίδια, πορτοκάλια, σπανάκι, ντομάτες, γκουάβα, μπρόκολο κλπ).

Ένας άλλος καλός τρόπος πρόληψης είναι η ενυδάτωση του δέρματός σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση κρέμες με βάση την αλόη που διατηρούν το δέρμα σας ελαστικό.

Τέλος, είναι σημαντική η διατήρηση του βάρους σας. Ξαφνικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν περισσότερες ραγάδες.

Τι θα πρέπει να κάνω σε περίπτωση που τις έχω ήδη;

Οι ραγάδες εμφανίζονται εξαιτίας σπασιμάτων στο δέρμα και η επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Ωστόσο, μην αποθαρρύνεστε! Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να δείτε ορισμένα αποτελέσματα.
Η σωματική άσκηση, ιδιαίτερα σε ανοιχτούς, εξωτερικούς χώρους, εκτός από το ότι επιτρέπει την ανάπτυξη των μυών σας, συμβάλλει και στην οξυγόνωση των κυττάρων σας. Οι υπαίθριες δραστηριότητες βοηθούν στην απορρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας Βιταμίνης D, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος.






7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|8EB67CFB-8BE6-4F6E-9829-41AFC0AC0436
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|8C69F79F-6399-4271-AF66-DA546C61C26D
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok