Ωμέγα 3 λιπαρά: σύμμαχος της μνήμης, της μάθησης και της συγκέντρωσης!

Κοινοποίηση


Δυσκολία συγκέντρωσης και απώλειας μνήμης; Δεν είστε μόνοι! Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν πως ξεχνούν απλά πράγματα και δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν. Ιδιαίτερα, αν είστε μαθητές που τώρα ετοιμάζεστε για τις εξετάσεις σας ή είστε γονείς μαθητών και βλέπετε πόσα προβλήματα δημιουργεί η αδυναμία συγκέντρωσης, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως τα Ω-λιπαρά

Ο εγκέφαλος είναι το πλουσιότερο σε λίπος όργανο, καθώς το 60% του βάρους του αποτελείται από Ω λιπαρά, τα οποία βελτιώνουν όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες: διάθεση, νοημοσύνη, συμπεριφορά, ικανότητα μάθησης, πνευματική υγεία και κοινωνικότητα.

Η έλλειψη σε Ω-λιπαρά οδηγεί σε χαμηλές επιδόσεις

Σε δημοσίευση του UCLA στο επιστημονικό έντυπο «Neurology», τα άτομα που κατανάλωναν χαμηλότερες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων είχαν μικρότερη εγκεφαλική μάζα, η οποία μάλιστα αντιστοιχούσε στην εγκεφαλική μάζα ανθρώπων που ήταν κατά δύο χρόνια μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Τα χαμηλά επίπεδα Ω-3 λιπαρών οξέων φάνηκε να συνδέονται επίσης με χαμηλές επιδόσεις σε τεστ οπτικής μνήμης, δυσκολία κατά την επίλυση προβλημάτων, την εκτέλεση πολλαπλών πράξεων και την κατανόηση αφηρημένων εννοιών.

Η επαρκής κατανάλωση Ω-λιπαρών βελτιώνει την πνευματική λειτουργία και τη διάθεση

Αντίθετα τα υψηλά επίπεδα Ω-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό, προστατεύουν από τη συρρίκνωση του εγκεφάλου και τη μείωση των νοητικών ικανοτήτων, υποστηρίζει νέα μελέτη αμερικανών επιστημόνων. Τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα περιορίζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικής φλεγμονής και παίζουν σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη γενικότερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων.

Ενήλικες που καταναλώνουν αρκετά Ω-λιπαρά, αναφέρουν ότι νιώθουν πιο ήρεμοι και διαχειρίζονται καλύτερα το στρες. Είναι αναγκαία για την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή με ηρεμιστική δράση.
Ανεβάζουν τη διάθεση και μειώνουν την κατάθλιψη (σε παιδιά και ενήλικες). Πολλοί ηλικιωμένοι αναφέρουν καλύτερη αντίληψη χρωμάτων και οπτική οξύτητα, βελτιωμένη πνευματική λειτουργία και ταχύτερη εκμάθηση.
Τα Ω-λιπαρά είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε 3 προβληματικούς τομείς της εγκεφαλικής δραστηριότητας: μαθησιακά προβλήματα, εγκληματική συμπεριφορά και πνευματικές δυσλειτουργίες.

Η Γερμανική εταιρεία LR έχει φέρει στην αγορά τα Ω3 τα οποία περιέχουν :πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από δύο σημαντικές πηγές: το ιχθυέλαιο και το έλαιο νυχτολούλουδου (Οινοθήρα).

Η φυσική συγκέντρωση σε EPA και DHA στις κάψουλες του SUPER OMEGA 3 είναι υψηλή, καθώς το ιχθυέλαιο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι από την σάρκα των ψαριών που ζουν ελεύθερα σε θάλασσες πλούσιες σε πλαγκτό.Αυτο που το κάνει μοναδικό είναι οτι έχει τριγλυκεριδική μορφή και όχι αιθυλοστερική μορφή που γενικώς έχουν τα άλλα προϊόντα της αγοράς.

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|4CC8164F-4118-4249-A460-5AAF7E009A07
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|619B6493-DA40-4CB5-88FB-4D7F5BA515E6
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok