Πως να πουλήσεις σωστά τον εαυτό σου μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα

Κοινοποίηση
Η πρώτη εντύπωση παίζει σημαντικό ρόλο. Και δύσκολα αλλάζει. Είναι σημαντικό λοιπόν να κάνουμε τα σωστά βήματα όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο στην προσωπική μας ζωή ή όταν πάμε σε μια job interview ή όταν είμαστε σε μια επαγγελματική συνάντηση. Αφού αυτές οι πρώτες στιγμές μπορούν να δημιουργήσουν θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις για τον εαυτό μας.

Αλλά τι πρέπει να κάνεις τελικά, για να πουλήσεις σωστά τον εαυτό σου;
Το Business Insider παραθέτει 8 συγκεκριμένα tips. Και όπως θα διαπιστώσεις, είναι απλά πράγματα που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας

1. Ξέρεις τι θες να πετύχεις; Είναι απαραίτητο να μπορείς να απαντήσεις σε 4 ερωτήσεις: ποιος είσαι, τι κάνεις, πού θέλεις να φτάσεις και τι είναι αυτό που ψάχνεις; Θα πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να επιτύχεις, γιατί κανένας δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί που θέλεις. Μετά κάνε τις κατάλληλες κινήσεις για να φτάσεις εκεί που θες.

2. Τα δυνατά σου σημεία. Σημείωσε τα 4 δυνατά σου σημεία που σε κάνουν να ξεχωρίζεις και γράψε γιατί είσαι καλός σε αυτά. Μπορεί να αφορούν στην προϋπηρεσία σου, στα προσόντα, στους στόχους ή σε όσα έχεις επιτύχει. Άσε τις ασήμαντες λεπτομέρειες που περιπλέκουν το βασικό μήνυμα.

3. Πες την ιστορία σου. Οι άνθρωποι λατρεύουν τις ιστορίες, γι’ αυτό πες την δική σου και μείνε αξέχαστος. Ο Dale Carnegie, γκουρού της αυτοβελτίωσης, υποστηρίζει ότι όλοι μας θυμόμαστε πολύ καλύτερα κάτι αν αυτό σχετίζεται ή συνοδεύεται από μία ιστορία. Θες οι άνθρωποι που είναι γύρω σου να σε θυμούνται; Τότε πες μια καλή ιστορία για εσένα.


4. Περιόρισε την δύσκολη ορολογία. Πρέπει να μπορείς να εξηγήσεις το τι κάνεις και το ποιος είσαι με τρόπο ελκυστικό. Τι σημαίνει αυτό; Όποιος και αν είναι ο τομέας σου, άσε κατά μέρος τις πολύπλοκες ιδέες και τη δύσκολη ορολογία που δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν οι γύρω σου. Θυμήσου τι έκανε ο Steve Jobs στις παρουσιάσεις του: Πάντα μίλαγε για το πως τα προιόντα της Apple μπορούν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων. Και άφηνε στην άκρη τις πολλές τεχνικές λεπτομέρειες.

5. Κάνε την ιστορία σου αντικείμενο συζήτησης. Στο τέλος της ιστορίας, το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου θα πρέπει να θέλει να μάθει ακόμα περισσότερα. Είναι τόσο δυνατή η ιστορία σου για να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης; Σε αντίθετη περίπτωση, κάνε τις απαραίτητες αλλαγές.

6. Χρονομέτρησε τον εαυτό σου. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας σου, θα πρέπει να έχεις χρονομετρήσει τον εαυτό σου και να είσαι σε θέση να πεις την ιστορία σου σε 30 δευτερόλεπτα. Αν δεν μπορείς, αφαίρεσε τις λεπτομέρειες και προσπάθησε ξανά. Σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε συναντήσεις ή παρουσιάσεις όπου ο ομιλητής… πλατειάζει υπερβολικά. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, είναι πιθανό να «χάσεις» το ακροατήριο σου. Είναι λίγο σαν τα βίντεο στο YouTube: Θα δεις πολύ πιο εύκολα ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών, από ότι ένα βίντεο 45 λεπτών..

7. Βιντεοσκόπησε τον εαυτό σου. Ή αλλιώς κάνε πρόβα στον καθρέφτη. Θα πρέπει να ξέρεις πώς σε βλέπουν οι άλλοι όταν λες την ιστορία σου. Προσπάθησε να έχεις και τις σωστές εκφράσεις.

8. Κάνε πρόβες και ψάξε για βελτιώσεις. Έφτασες στο τελευταίο βήμα και είσαι πλέον έτοιμος να πεις την ιστορία σου. Πριν όμως βγεις εκεί έξω, κάνε πρώτα ένα τεστ στους φίλους σου και φυσικά ζήτησέ τους feedback. Δες αν πρέπει να κάνεις κάποιες βελτιώσεις. Μην ξεχνάς ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.




πηγή.itspossible.gr



7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|78145FAD-E111-46DE-8257-96D0D80E884E
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|77A2C72B-2D2D-43E7-90CE-035C58DD1459
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok