Τι είναι το Affiliate Marketing

3-4-2020

Κοινοποίηση
Είτε ψάχνεις έναν τρόπο για να προωθήσεις τα προϊόντα σου, είτε έναν τρόπο για να συμπληρώσεις το εισόδημά σου, είναι σίγουρο πως θα έχεις ακούσει να γίνεται λόγος για το affiliate marketing. Αυτή είναι μια μορφή marketing που έχει περιθώριο μεγάλου κέρδους. Παρόλα αυτά, για να είναι επιτυχημένο το affiliate marketing πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και φυσικά να ακολουθήσεις τις σωστές στρατηγικές ώστε να ταιριάξει στην επιχείρηση σου.

Σε αυτό το άρθρο, σου εξηγούμε τι ακριβώς είναι το affiliate marketing. Παράλληλα, θα σου δώσουμε και ορισμένα πολύ χρήσιμα tips για να το εφαρμόσεις και στη δική σου ιστοσελίδα ή στα δικά σου προϊόντα.


Τι είναι το Affiliate Marketing

Το affiliate marketing είναι ένα είδος προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών με την συμμετοχή πολλών συνεργατών. Το είδος αυτού του marketing βασίζεται στην απόδοση των διαφημίσεων, η οποία μετράται με διάφορους τρόπους.

Ενδεικτικά, μερικοί διαδεδομένοι τρόποι μέτρησης της απόδοσης μια διαφήμισης είναι:

CPC (CostperClick): το κέρδος προέρχεται από τον αριθμό των κλικ που έγιναν στο affiliatelink.
CPA (CostperAction): το κέρδος προέρχεται από τον αριθμό των ολοκληρωμένων δράσεων που προήλθαν από το συγκεκριμένο affiliatelink.
CPS (CostperSale): το κέρδος προέρχεται από τον αριθμό των πωλήσεων που προήλθαν από το συγκεκριμένο affiliatelink.
Το affiliate marketing λοιπόν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Πώς δουλεύει το Affiliate Marketing

Για να δουλέψει το affiliate marketing χρειάζεται δύο μέρη:

1.τον διαφημιζόμενο και

2.τον affiliate

Ο διαφημιζόμενος μπορεί να είναι οποιαδήποτε επιχείρηση, η οποία θέλει να πραγματοποιήσει πωλήσεις, να αυξήσει την mailing list της ή την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της. Ο διαφημιζόμενος, είναι αυτός που παρέχει στον affiliate όλα τα απαραίτητα υλικά, όπως banner και link, και θα του δώσει την ανάλογη προμήθεια ανάλογα με τα αποτελέσματά του.

Ο affiliate από την άλλη μεριά, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε έχει δική του ιστοσελίδα, blog ή ενεργούς λογαριασμούς στα social media. Ο affiliate μπορεί να χρησιμοποιήσει τα banner του διαφημιζόμενου στα μέσα του, να γράψει σχετικό περιεχόμενο για τα προϊόντα του διαφημιζόμενου και να στείλει κοινό σε αυτόν. Ανάλογα με το πόσο αποτελεσματικά το κάνει αυτό, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα κέρδη για αυτόν. Ο affiliate μπορεί να βρει μια πληθώρα από προϊόντα, που μπορεί να προωθήσει μέσα σε διάφορες affiliate πλατφόρμες.

Συμβουλές για Επιτυχημένο Affiliate Marketing

Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για το affiliate marketing, μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις μια αρχή. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι να φτιάξεις τη δική σου πλατφόρμα και να ανακαλύψεις με τι θέλεις να ασχοληθείς. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να πετύχει το affiliate marketing που θα κάνεις, είναι οι ακόλουθες:

Διάλεξε έναν τομέα για τον οποίον έχεις πάθος. Όπως και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής σου έτσι και στο affiliate marketing θα πρέπει να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει και γνωρίζεις καλά.
Αν κάνεις τη σωστή επιλογή, το κοινό θα σε ανταμείψει, καθώς θα καταλάβει πως είσαι σχετικός με το αντικείμενο.
Δημιούργησε ενδιαφέρον και ενημερωτικό περιεχόμενο. Ενδεχομένως, η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τις λέξεις affiliate marketing, να είναι τα αμέτρητα banner που συναντάς στις διάφορες ιστοσελίδες. Παρόλα αυτά, ο μεγάλος αριθμός των banner έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα, μιας και μεγάλο μέρος του κοινού απλά αποχωρεί από την ιστοσελίδα.

Έτσι, αντί να βασίζεσαι στα banner, δημιούργησε πρωτότυπο και χρήσιμο για το κοινό σου περιεχόμενο. Μόνο έτσι θα καθιερωθείς σαν αυθεντία του χώρου σου και θα δημιουργήσεις ένα κοινό που εμπιστεύεται ό,τι του προτείνεις.

Δημιούργησε μια μεγάλη mailing list. Το email marketing δουλεύει εξαιρετικά καλά μαζί με το affiliate marketing, μιας και φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιχείρηση σου.
Δώσε βάση όμως, ώστε ακόμα και τα email που στέλνεις στη λίστα σου να είναι ενημερωτικά. Οι εγγεγραμμένοι της λίστας που ενδιαφέρονται για αυτό που τους ενημερώνεις, θα κάνουν κλικ στο affiliate link, κι έτσι θα έχεις πετύχει το στόχο σου.


πηγή.Winners Seminars Grpup

7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|E435C0BC-2F93-4399-A5BE-BDC1E80A3BE9
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|98B5D959-93D5-4E4C-B41B-D55BE4FEA685
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok