Τα συστατικά των φυτών μπορούν να καταπολεμήσουν το COVID-19

27-2-2021

Κοινοποίηση
Τα φυτά είναι μια πλούσια πηγή πολλών φυτοθρεπτικών συστατικών που τα προστατεύουν από ασθένειες, θερμότητα, ακτινοβολία, δηλητήρια και ρύπους. Τέτοια φυτοθρεπτικά συστατικά έχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων καθώς παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία στα κύτταρα του σώματος, καταπολεμούν τη φλεγμονή και μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Στις ανεπτυγμένες χώρες, τα ενεργά συστατικά των φυτών έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά κατά των σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, τα αντιιικά οφέλη των φυτοθρεπτικών συστατικών όπως η κουερσετίνη (που βρίσκεται στα κόκκινα κρεμμύδια), η κουρκουμίνη (εκχύλισμα από ρίζα κουρκούμη), το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και η ρεσβερατρόλη (που βρίσκονται στα κόκκινα σταφύλια) έχουν αποκτήσει νέο ενδιαφέρον.

Παρακάτω, στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, περιγράφουμε τα οφέλη για την υγεία ορισμένων βασικών φυτοβιολογικών συστατικών.

Κουρετίνη
ΚΟΥΚΟΥΜΙΝΟΣ
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΙ
RESVERATROL

Το QUERCETIN έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί τόσο τους ιούς RNA (π.χ. κοροναϊό, γρίπη) όσο και τους ιούς DNA (π.χ. έρπητα). Βοηθά στην αποτροπή του πολλαπλασιασμού των ιών με τη θανάτωση ζωντανών ιών εντός των κυττάρων. Η κουερσετίνη μπορεί επίσης να προστατεύσει τα μολυσμένα κύτταρα από βλάβες από παθογόνα και να βοηθήσει στη διαδικασία επισκευής των κυττάρων.

Συνδυάζοντας θρεπτικά συστατικά για βελτιωμένα οφέλη

Για να προστατευθεί από μικροβιακούς εισβολείς, το ανθρώπινο σώμα δεν βασίζεται σε κανένα μόνο μικροθρεπτικό συστατικό. Εκτός από τα ενεργά συστατικά των φυτών, το σώμα απαιτεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία βασικών βιταμινών και μετάλλων. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών του Dr. Rath έχει τεκμηριώσει πώς διάφοροι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών μπορούν να ενισχύσουν τις υγιείς κυτταρικές λειτουργίες.
Σε μελέτες που δημοσιεύθηκαν τον Ιούλιο και τον ΑύγουστοΤο 2020, οι ερευνητές του ινστιτούτου εξέτασαν πώς τα μικροθρεπτικά συστατικά μπορούν να βλάψουν τον κορανοϊό από την είσοδο στα κύτταρα του σώματος. Μεταξύ άλλων ευρημάτων, έδειξαν ότι ένας ειδικός συνδυασμός φυτοθρεπτικών συστατικών μπορεί να αναστέλλει τη δέσμευση μιας ιικής πρωτεΐνης στους κυτταρικούς υποδοχείς κατά 97%. Ο συνδυασμός θρεπτικών ουσιών αποδείχθηκε επίσης ότι αναστέλλει την έκφραση αυτών των υποδοχέων στα κύτταρα κατά 92 τοις εκατό, μειώνοντας έτσι τις πιθανές θέσεις για να προσκολληθεί ο ιός.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της τρέχουσας πανδημίας στη δημόσια υγεία και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και την έλλειψη αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών, οι ασφαλείς φυσικές ενώσεις με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα θα πρέπει να γίνουν μέρος των στρατηγικών δημόσιας υγείας παγκοσμίως και να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση.



πηγή.dr-rath-foundation.org


7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|C9F229C7-DF38-47C3-AF12-678C308DC138
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|71D7ADE7-601A-4F42-A5ED-D38440DBBA26
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok