Αντιγήρανση.5 κατηγορίες τροφών που αντιστρέφουν τις επιπτώσεις του χρόνου.

12-12-2016

Κοινοποίηση

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, οι ερευνητές υποστηρίζουν πάντως ότι μια ένωση που υπάρχει σε κάποια φρούτα και λαχανικά μπορεί να αντιστρέψει τις επιπτώσεις του χρόνου, μέσω της ενίσχυσης του μεταβολισμού, της παροχής ενέργειας και της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Όπως προέκυψε από τα ευρήματα της μελέτης ερευνητών του Washington University School of Medicine στο St. Louis, όταν μεγάλης ηλικίας ποντίκια κατανάλωσαν νερό με υψηλή δόση μονονουκλεοτιδίου νικοτιναμίδης (ΝΜΝ) –μιας ουσίας που βρίσκεται σε αφθονία στα λαχανικά και δη στο μπρόκολο, το αγγούρι, το λάχανο, το αβοκάντo– βελτιώθηκε η μυϊκή δύναμή τους, η λειτουργία όρασής τους, τα επίπεδα ινσουλίνης τους, ενώ το βάρος τους άρχισε να κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Ανακαλύψαμε τον τρόπο να επιβραδύνουμε τη διαδικασία γήρανσης στα ποντίκια», δηλώνει ο Shin-ichiro Imai, καθηγητής βιολογίας και εις εκ των βασικών συντακτών της εν λόγω μελέτης. «Είμαστε αισιόδοξοι πως σταδιακά η ίδια διαδικασία θα μπορεί να ωφελήσει και τους ανθρώπους, διατηρώντας τους υγιείς και νέους, ακόμη κι αν μεγαλώνουν», προσθέτει.

Οι κατηγορίες τροφών που συμβάλλουν στην αντιστροφή των επιπτώσεων του χρόνου, είναι οι εξής:

Τρόφιμα που περιέχουν μονονουκλεοτίδιο νικοτιναμίδης

Τέτοιες τροφές είναι οι ντομάτες, το αβοκάντο, το μπρόκολο και τα αγγούρια.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β

Το μονονουκλεοτίδιο νικοτιναμίδης είναι παράγωγο της νιασίνης, γνωστής και ως βιταμίνη Β3. Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για την ενέργεια και την αύξηση του μεταβολισμού. Καταναλώστε άφθονα φιστίκια, μανιτάρια και πράσινο τσάι.

Καροτενοειδή

Τα φυτοθρεπτικά συστατικά που υπάρχουν σε πορτοκαλί και κίτρινα φρούτα και λαχανικά, όπως τα πορτοκάλια, τα καρότα και οι χρωματιστές πιπεριές σταματούν την καταστροφή του κολλαγόνου και βοηθούν στην βελτίωση της όψης της επιδερμίδας σας. Όλα τα φρούτα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συμβάλλουν σε αυτή την διαδικασία, όπως τα σμέουρα και τα ρόδια.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Καθώς γερνάμε, αυξάνεται η φλεγμονή στο σώμα, αλλά η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, προλαμβάνει τη φλεγμονή. Τα καλά αυτά λιπαρά βρίσκονται στα αμύγδαλα, τους σπόρους, τα λιπαρά ψάρια και το ελαιόλαδο.


Μεσογειακή διατροφή

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή έχουν χαμηλότερα ποσοστά νοητικής έκπτωσης και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, καθώς γερνούν. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στο ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα φασόλια και την μέτρια κατανάλωση κρασιού που απαρτίζουν τη μεσογειακή δίαιτα.


πηγή.onmed.gr
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok