Μαθαίνουμε πού και πώς βάζουμε concealer

11-11-2016

Κοινοποίηση

Το concealer είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα ομορφιάς που έχει τη δυνατότητα από το να μετατρέψει ένα κουρασμένο πρόσωπο σε ξεκούραστο μέχρι να εξαφανίσει τους μαύρους μας κύκλους… μαγικά -μαζί και με τα υπόλοιπα σημάδια του προσώπου. Τα παρακάτω είναι χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν τη σύνθεση της επιδερμίδας μας να δείχνει όμορφη κάθε φορά!

1. Επιλογή του κατάλληλου concealer.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε είδη και σε χρώματα, οπότε, αρχικά, βρίσκουμε ποιος είναι ο τύπος της επιδερμίδας μας και έπειτα κάνουμε την επιλογή μας ανάλογα με το ποια είναι και η ανάγκη μας. Αν δηλαδή θέλουμε να καλύψουμε την ακμή, ή αν θέλουμε να εξαφανίσουμε τους κύκλους, ή αν θέλουμε να καλύψουμε άλλα σημάδια του προσώπου μας.
Αν στοχεύουμε στον αποχρωματισμό, επιλέγουμε τόνους που κιτρινίζουν ή πρασινίζουν -αυτοί δρουν ενάντια στο κόκκινο και στις σκούρες κηλίδες του προσώπου. Για άλλα σημάδια και κύκλους προτιμάμε, επιλέγουμε το concealer μας σε 1-2 τόνους πιο ανοιχτή απόχρωση από τη φυσική μας.
Extra tip: Προτιμήστε να πάρετε μολύβι, αν θέλετε να καλύψετε την ακμή. Η μύτη του μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα γύρω από τα σημάδια.

2. Προετοιμάζουμε το πρόσωπό μας.

Τι εννοούμε; Τα γνωστά, που όμως κάποιες φορές δεν τα εφαρμόζουμε είτε από βιασύνη είτε από αφηρημάδα! Πλένουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας κι έπειτα το ενυδατώνουμε. Το concealer είναι το πρώτο μας βήμα για το μακιγιάζ και σίγουρα θα εφαρμόσει πολύ καλύτερα αν το πρόσωπό μας δεν έχει υπολείμματα (π.χ. από mascara) και έχει ενυδατωθεί αρκετά.

3. Καλύπτουμε τους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι ή την άκρη των δαχτύλων μας για να το απλώσουμε. Αρχίζουμε από την εσωτερική κάτω γωνία και συνεχίζουμε προς τα έξω. Το σβήνουμε απαλά στις άκρες για να μην έχει εμφανή διαφορά με τον τόνο της επιδερμίδας μας. Θυμηθείτε! Ποτέ μα ποτέ δεν τρίβουμε το concealer γύρω από τα μάτια μας -η περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και επιρρεπής σε «τραυματισμούς».

4. Απλώνουμε το concealer στα σημάδια ακμής και στις κηλίδες.

Αν έχετε ακμή, σκούρα σημάδια, σημάδια από τον ήλιο, ουλές ή σημάδια γέννησης ήρθε η ώρα να τα εξαφανίσουμε. Βάζουμε μία λεπτή στρώση concealer πάνω στο καθένα από αυτά και το σβήνουμε προς τα έξω. Επαναλαμβάνουμε, αν χρειαστεί!
Extra tip: Αν έχετε ακμή, προτιμήστε ένα καθαρό βουρτσάκι αντί για τις άκρες των δαχτύλων.

5. Το «δένουμε» με το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Όταν βεβαιωθούμε ότι έχουμε καλύψει ό,τι θέλαμε, περνάμε μία στρώση foundation σε όποια μορφή προτιμάμε. Αν διαλέξουμε κάποιο σε υγρή ή κρεμώδη υφή, δεν ξεχνάμε να βάλουμε και λίγη πούδρα στη συνέχεια.
Καλύπτουμε προσεκτικά όλα τα σημεία στα οποία έχουμε εφαρμόσει νωρίτερα concealer.

πηγή.jenny.gr
7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|87ED67B9-28D3-41CE-99B6-02CA9FDE24DC
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|DC351933-CB4B-441D-9D4F-2A58DC81E69F
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok