Το πρόσωπο αντανακλά την υγεία σας

Κοινοποίηση
Μερικές φορές όταν παρατηρούμε διάφορες αλλαγές στο πρόσωπο μας, όπως σπυράκια ή ατέλειες, αυτό ίσως να υποδεικνύει ότι μερικά από τα εσωτερικά μας όργανα δεν λειτουργούν πολύ σωστά.

Οι διάφορες αλλαγές στο πρόσωπο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στο σώμα μας. Παρόλο που πολλές από αυτές τις αλλαγές μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές, έκθεση σε ακραία κλίματα, χρήση διαφορετικών φαρμάκων ή τροφών, μεταξύ άλλων παραγόντων, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν συμβαίνουν αλλαγές από την μια στιγμή στην άλλη χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ίσως να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για την κατάσταση της υγείας σας.


Εάν δεν διανύουμε τον εμμηνορρυσιακό μας κύκλο και δεν εκτιθέμεθα σε άλλους παράγοντες που ως γνωστόν προκαλούν σπυράκια ή ατέλειες από τη μια στιγμή στην άλλη, τότε πρέπει να δώσουμε προσοχή σε άλλες πιθανές αιτίες. Αν φανταστούμε το πρόσωπο μας σαν ένα χάρτη, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το ποιο είναι το πιθανό πρόβλημα και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε. Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός που δείχνει 14 περιοχές του προσώπου που μπορεί να αντανακλούν τι συμβαίνει στο σώμα σας. Κοιτάξτε τις περιοχές που είναι σημειωμένες με αριθμούς κι εντοπίστε το πρόβλημα.

1 και 2. Επηρεαζόμενη ζώνη: Πεπτικό σύστημα

Εάν παρατηρήσετε ότι έχετε σπυράκια, ακμή ή κηλίδες στις σημειωμένες περιοχές 1 και 2, είναι πιθανό ότι το πεπτικό σας σύστημα δεν λειτουργεί κατάλληλα. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μειώσετε την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού και λιπαρών τροφίμων, να αποφεύγετε το υπερβολικό αλάτι και να πίνετε περισσότερο νερό.

3 . Επηρεαζόμενη ζώνη: Ήπαρ


Εάν η επηρεαζόμενη περιοχή είναι το νούμερο 3, είναι πιθανό ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά λόγω της συσσώρευσης τοξινών και της κατανάλωσης ουσιών που είναι βλαβερές για την υγεία σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ, το πρόχειρο φαγητό και την λακτόζη. Και στην θέση τους θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ειδικά των ωμών. Θα ήταν καλό επίσης να κάνετε ένα φυσικό καθαρισμό του ήπατος.


4 και 5. Επηρεαζόμενη ζώνη: Νεφρά


Οτιδήποτε συμβαίνει στο περίγραμμα των ματιών, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλεται στην αφυδάτωση και δυσλειτουργία των νεφρών. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να αυξήσετε την κατανάλωση νερού, να αποφεύγετε το αλάτι και να τρώτε περισσότερα τρόφιμα με διουρητικές ιδιότητες.

6. Επηρεαζόμενη ζώνη: Καρδιά


Αυτή είναι μια από τις ζώνες όπου η ακμή και τα μαύρα στίγματα για συνήθεις λόγους εμφανίζονται πιο συχνά. Ωστόσο, όταν εμφανίζονται ξαφνικά και είναι δύσκολο να φύγουν, μπορεί να αντανακλούν ένα πρόβλημα στην καρδιά. Για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, θα πρέπει να αφαιρέσετε από την διατροφή σας όλες τις βλαβερές τροφές όπως λιπαρά και νάτριο, καθώς επίσης και τα πικάντικα φαγητά. Αντ’ αυτών, προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση σας σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα κυρίως φυτικής προέλευσης.

7 και 8. Επηρεαζόμενη ζώνη: Νεφρά


Τα νεφρά ίσως να δυσλειτουργούν ξανά λόγω της συσσώρευσης αποβλήτων, κατακράτησης υγρών ή αφυδάτωσης. Για να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό και να αποφεύγετε τον καφέ, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ.

9 και 10. Επηρεαζόμενη ζώνη: Αναπνευστικό σύστημα


Αυτές οι ζώνες μπορεί να αντανακλούν ένα είδος αλλεργίας ή χρόνιων αναπνευστικών προβλημάτων όπως το άσθμα. Είναι μια περιοχή πολύ επιρρεπής στις κηλίδες ή άλλες αλλαγές λόγω της κακής συνήθειας του καπνίσματος. Για να το διορθώσετε θα πρέπει να σταματήσετε το κάπνισμα, να αυξήσετε την κατανάλωση φρέσκων τροφών και να μειώσετε τη ζάχαρη.

11 και 12. Επηρεαζόμενη ζώνη: Ορμόνες


Σε αυτήν την περιοχή οι ορμονικές αλλαγές που συνήθως συμβαίνουν κατά την διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου εμφανίζονται πιο συχνά. Παρόλο που για πολλές γυναίκες είναι κάτι το αναπόφευκτο, μπορεί να ελαττωθεί με υγιεινή διατροφή, άσκηση, επαρκή ύπνο, κατανάλωση περισσότερου νερού, συχνό πλύσιμο του προσώπου και με αποφυγή ερεθιστικών τροφών.

13. Επηρεαζόμενη ζώνη: Στομάχι


Αυτή η περιοχή του προσώπου θα μπορούσε να απεικονίζει κακή διατροφή: ότι το παχύ έντερο δεν δουλεύει σωστά κι ότι ίσως πάσχετε από δυσκοιλιότητα. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα συνιστάται η αύξηση κατανάλωσης φυτικών ινών, οι οποίες βρίσκονται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα δημητριακά.

14. Επηρεαζόμενη ζώνη: Άγχος


Εάν προσέξετε μια δυσμορφία σε αυτήν την περιοχή του προσώπου σας, είναι πιθανό το σώμα σας να αποζητά ξεκούραση και χρόνο για να ανακάμψει. Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα αν εμείς δεν δώσουμε αρκετή σημασία. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα συνιστάται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε ή να πάρετε έναν υπνάκο και να πίνετε περισσότερο νερό.

Να θυμάστε!


Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι που το πρόσωπό μας μπορεί να εμφανίσει κάποια δυσμορφία όπως σπυράκια ή κηλίδες. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν εδώ είναι μόνο μερικές πιθανότητες, επομένως, το καλύτερο είναι να συμβουλεύεστε έναν γιατρό για να προσδιορίσει αν το πρόβλημα στο πρόσωπό σας οφείλεται σε κάποιο από αυτά τα προβλήματα ή σε κάποιον άλλο λόγο που μπορεί να προκαλεί την αλλαγή.






πηγή.meygeia.gr






7x5pjg85n8|0000ABC871B5|winnersNew|articles|soma|FB8BA7D8-9BC0-4A20-A391-BAF044474D99
mx7taf5gqm|00008E9992D3|winnersNew|articles|soma|B3059A4C-7DCE-4FA9-BDBA-8DBDA5C78D34
Μείνε μαζί με τους winnersΟροι χρήσης
We use cookies in order to make our website more attractive to visitors and to enable the use of certain functions. If you continue to use the website, you accept the use of the cookies.Ok